Slovenija
133 ogledov

Slovenija sprejela izvedbeni zakon o fiskalnem pravilu

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:36 10.julij 2015.

    Če tega ne bi naredil:" Voditelji unije, med njimi takratni slovenski premier Janez Janša, so podpisali pogodbo o fiskalnem paktu"Nam to ne bi grozilo:"Grozi ji finančna kazen v višini do deset milijonov evrov."

  • Papaja Popi 08:26 11.julij 2015.

    In zakaj neki naj bi bili solidarni z Grčijo.Imajo večje plače od nas , večje penzije....................

  • wester62 08:30 11.julij 2015.

    vse lepo in prav, če ne bi poznali naše poslance in določeni javni del naše države. ker vemo da so ti zelo pogoltni za denar nam bodo nabijali davke na vse kar se jim bo zhotelo.tudi na dihan zrak,samo da ...prikaži več oni nič ne zgubijo. spet bo narod najebal.

  • jakec1575 01:01 11.julij 2015.

    To je ta neumnost s suficitom. Zakaj je grčija prišla tako hitro iz 110 na 180% bdp? Ker se jim je bdp zaradi nemškega vsiljenega varčevanja skrčil za več kot četrtino. Procenti so vedno zavajajoči. Grški bdp je bil 354 ...prikaži več mrd v letu 2008 in v letu 2013 je bil 242 mrd pri 11mio preb.. Grški dolg pa trenutno znaša 323 mrd. Slovenski bdp je 35mrd. pri 2 mio preb. Če primerjamo torej je pri 5x vecjem prebivalstvu grški bdp 10x vecji bil. Sicer vejertno zelo napihnjen. Poanta je v tem, da se delež dolga procentualno hitro povečuje ob absolutnem padvu bdp-ja. To je tako kot bi vročina v prostoru narascala, ti pa nadomestis klimo z ventilatorjem ob nepsremenjenih pogojih narascanja vrocine. It doesnt work. Suficit je smiselen le ob pregrevanju gospodarstva v času debelih krav. V času recesije pa je treba gospodarstvo zmerno zaagnati z rahlim deficitom. Dokler smo se tega držali nam je šlo precej dobro. In dokler pokvarjeni niso dobili zelene luci za rop bank.

  • jakec1575 01:19 11.julij 2015.

    No recimo, da so plače sedaj v skladu s produktivnostjo. Vendar je bila cena izjemno visoka. 60% brezposelnost med mladimi. Vsak pa tudi ne more delati delovnih mest. Za to potrebujete velike državne investicije za vzpostavitev celih novih industrij. Tuje ...prikaži več investicije, vendar si odvisen od dobre volje investitorjev vsakokrat kot zagusti na mednarodnih trgih. Diferenciajcija. To ne gre čez noč. Medtem pa najboljši mladi potencial stoji na mestu, namesto da bi tiktakal 12 ur na dan. Podobno pri nas. Iskreno tujina ni nobena romantika, a vsaj delajo lahko in nabirajo dragocene izkusnje. Mi se bomo hvala bogu kmalu izvlekli. Cena pa je bila visoka.

  • mph 10:41 11.julij 2015.

    Tako je. Pa ti veš morda, kdo je zadolžen za VEČJE prilive? Morda snažilke, varnostniki, učitelji, ... ali nekdo DRUG? Snažilke delajo svoje delo, enako varnostniki, enako učitelji, ... ampak glej ga zlomka, očitno ti DRUGI, ki imajo gromozanske plače ...prikaži več praviloma, ne delajo nič oz. ne delajo dovolj. In očitno imajo na hrvaškem, v Avstriji, Nemčiji, ... bolj sposobne te DRUGE, da nimajo teh težav in da imajo še vedno super standard, 3x toliko zdravnikov, ... itn itn. Ali sem kaj slabo razumel (in me popravi v tem primeru)?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:37 10.julij 2015.

    Ampak naši veleumi vedno vse podpišejo kar jim EU podtakne. Kakšna suverena država neki? A se hecate?

  • jakec1575 01:11 11.julij 2015.

    In to igranje z eno celo nacijo v EU je nepsrjemljivo in se nam bo vsem mascevalo. Sesuti druzbene sisteme v eni državi je zelo lahko. 4-5 let. Izgraditi nove traja desetletja. In ko bodo sesuli Grčijo, kdo bo naslednji? ...prikaži več Kdo že? Prva najbolj izpostavljen mala državica? Grki imajo domačo nalogo a to kar zahtevajo od njih je nemogoče. Solidarnost z grčijo je, da kupujete tudi grške izdelke, ki so precej kvalitetni. In Grki niso leni. Le malo preveč so se nagrajevali. To pa so že odplačali. Danes cele familije zivijo od tistih famoznih penzij in plač v javnem sektorju, ki so se skrčile za 30%.

  • Papaja Popi 08:24 11.julij 2015.

    Vsak 5-letni otrok ve, da ne moreš več porabiti, kot imaš.Le naši poslanci to ne vedo in morajo zato sprejeti poseben zakon.Ampak tudi ta zakon ne bo pomagal, ker mislijo, da smo državljani vreča brez dna, ki jo ...prikaži več lahko stalno praznijo.

  • mph 09:51 11.julij 2015.

    Khm, zakaj pa se nihče ne ukvarja z bistvom problema, zakaj pa imamo tako MALO? Zakaj so ekonomisti med najbolj plačanimi profili, pa so totalno nesposobni ustvarjat prilike? Glede na to, da Hrvaška, Avstrija, Nemčija, ... kupujejo vse naše firme, ...prikaži več namesto, da bi bilo obratno, je bi rekel problem pri NAS. Pa prav gotovo ne pri medicinskih sestrah, policajih, ... Zakaj se enkrat ne bi začela že ta država ukvarjat s pravimi vzroki in primerno kaznovat nesposobneže?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.