Slovenija
71 ogledov

Slovenski vojaki se odločajo za osebni stečaj

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Johan Spohan 18:08 27.januar 2014.

    Ali je tistih 130.000 nezaposlenih na zavodu preskrbljenih ( z veseljem bi delali za take plače kot vojaki)

  • Lavdan 18:44 27.januar 2014.

    Nafta se je podražila za vse ne samo za njih. Treba se je prilagoditi razmeram, ker so skoraj za vse enake.Problem so samo privilegiranci.

  • maresem 19:05 27.januar 2014.

    Kaj pa siva ekonomija, utaje davkov, neizdajanje računov, zaposlovanje na črno itd... a to vojska počne? Je vojska ustvarila krizo in luknjo v bankah??

  • sash77 19:44 27.januar 2014.

    50.000 je lenih in sploh noče delat, 50.000 jih raje dela na črno oziroma jih delodajalci nočejo zaposlit, 30 000 pa bi delali ampak jim vsako delo ne diši.

  • Dioklecian 19:48 27.januar 2014.

    Je kriv zidar, strugar, rudar,.. Potrebno bo razmišljati v smeri ki jo opisuje "Trovlak" v svojem komentarju.

  • maresem 17:18 27.januar 2014.

    Še ena od velikih sramota slovenske države - mačehe tudi do slovenskih vojakov.

  • Oxxo 17:22 27.januar 2014.

    (Pre)nizke plače so ob vsej draginji in današnjemu času dejstvo. S tem mislim na celo državo ter gospodarstvo in negospodarstvo.Pa vendar za osebne stečaje niso krive samo plače... ampak tudi posamezniki, ki se plači ne prilagodijo oz. ne ...prikaži večne znajo prilagoditi.Manj je potnih stroškov - težko odplačujejo kredite za avtomobile... Tako da je treba bit objektiven!Kako pa lahko kuharska pomočnica ali čistilka preživi družino z minimalcem? Vojak pa ne more?še 1 x ... plače v Sloveniji so žalitev za delavce, delodajalci pa mastno izkoriščate stanje in deloma namenoma (so)ustvarjate psihozo in utirate strah med zaposlene.... Vse se vam bo nekega dne BOGATO poplačalo, ko boste še prosili za delovne roke - pa jih ne bo!

  • Trovlak 18:46 27.januar 2014.

    Kaj Slovenija sploh rabi vojsko? Osebno se poznam z več kot desetimi ljudmi, ki so zaposleni v vojski in, ko jih povprašam kaj vsak dan počnejo, dobim takšne odgovore, da ne vem ali se sploh temu lahko reče služba ali ...prikaži več je to vrtec za odrasle. Kriv je sistem, ne zaposleni. In kdor iz javnega sektorja jamra, da se ne da preživeti, mu kot samozaposleni lahko rečem le - dobrodošel. Privatniki se s tem spopadamo od samega začetka in krizo poznam dobrih 5 let. Pa ne morem razlasiti osebni stečaj, saj to pomeni, da grem za kratek čas na zavod, potem pa ostanem brez vsega. Kako sem se prilagodil? Vse vrednejše razprodal, odmislil dva hobija, odmislil dopuste in občasne večerje ali kosila ter pijače zunaj, tudi kakšen obrok preskočim, bolj zgodaj vstajam in pozneje odhajam spat, znižal sem si urno postavko in zato delam namesto 9 ur, 14 ur za manj denarja. Kako se prilagodi javni sektor? Se ne. Jamrajo in nočejo delati za manj denarja. To ni prilagoditev, to je uporništvo na račun davkoplačevalc

  • maresem 19:03 27.januar 2014.

    Ne meči vse v isti koš - še predobro poznam razmere v SV in nekaj je tudi resnice na teh potnih stroških. Pa se ti vozi vsak dan po 100 in več km v službo... pa boš še ti prišparal kak €.

  • Oxxo 21:16 27.januar 2014.

    Čistilka ali kuharica dobi še manj od vojaka - Kaj ta "nizkocenjen razred" pa nima familij? Ne rabi ogrevanja? Kaj oni pa morajo preživeti še z min 200 € manj?Ne vsi - kar veliko pa jih je preračunavalo ...prikaži več in živelo prav na potnih stroških, če sem prištejemo še navidezne vozače (saj vemo - soba v najem, potni stroški pa še za celo plačo) verjamem, da se je marsikomu zalomilo...

  • maresem 18:59 27.januar 2014.

    Ja kolega... slovenski vojaki so krivi, da je tako sranje v državi... ja, prav oni... Bedaki vsi po vrsti, ki ste tako naivni, da bi se skregali in stepli med sabo, krivci se vam pa za hrbtom smejijo.... kreteni!

  • Oxxo 21:23 27.januar 2014.

    Vojska jo ni... so jo pa ministri tudi obrambni in načelniki SV... Samo spomnimo se, kako so se ministri in načelniki dobesedno kot otroci igrali, kaj bi kdo imel... najprej izraelske havbice, potem se je "nekdo" spomnil, da moramo ...prikaži večo posodobiti tanke in da potrebujemo letala... in potem spet ne bi imeli tanke in jih konzerviramo... potem bi imeli nove puške... pa laboratorij.... pa bolnišnico... pa patrije....Havbice so zgodovina, tanki zastareli, nebo nam varuje NATO, bolnišnica neizkoriščena, ... A je bilo vse to zastonj?????? Kdo pa je to luknjo plačal??????

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.