Slovenija
210 ogledov

Slovenskim 15 risom grozi izumrtje

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • nergač 15:08 30.april 2016.

    Pri tem žurnalu nimajo niti enega novinarja s fakulteto. Sem prepričan, da vsakemu še manjka kakšen letnik, večina jih je pa srednješolcev.:1. "Slovenskim 15 risom grozi izumrtje"\s\sSlovenskim petnajstim risom ne grozi nič drugega kot umrtje, prej ali slej, ...prikaži več njihovi vrsti pa izumrtje v tej državi, kar pa ni nič tragičnega. Tudi kamel nimamo.2.V slovenskem prostoru so bili risi stalnica, vse dokler v začetku 19. stoletja niso izumrli.\s\sRisi so seveda izumrli v začetku 20. stoletja, le da žurnalistka B.E: verjetno ne ve, v katerem stoletju živi.

  • Martin Kimble 23:17 28.april 2017.

    ma daj tele in kaj si ti povedal kaj novega in če risov ni je vse vredu, če tebe nebi bilo bi bilo tudi vredu... sigurno bolje kot pa risov

  • Avatar Leon
    Leon 12:52 27.april 2016.

    Slovenskim 15 risom grozi izumrtje ......čas je za odhod v tujino menijo stari slovenski risi.

  • slajan 13:21 27.april 2016.

    Ris je zelo cenjena trofeja med slovenskimi lovskimi "strokovnjaki". Naseliti jih je potrebno vsaj 20.000, kolikor je registriranih lovcev v Sloveniji, sicer nima smisla.

  • Avatar Leon
    Leon 13:56 27.april 2016.

    Verjetno misliš skupino oboroženih zeleno uniformiranih oseb na poti v gostilno !

  • sprehajalec 14:03 27.april 2016.

    Fino, spet jih navozite, da bo zelena bratovščina zopet nabijala pa delal pogrome na rise. pa da bodo nove trofeje visele po stenah. Pustite jih raje tam,kjer so, če pri nas ne morejo preživeti zaradi zelene bratovščine.

  • marabunta 20:58 27.april 2016.

    očitno je to rezultat zelo "sposobnih" lovskih družin, ki so poskrbele, da so risi prava rariteta

  • mitjap 11:40 28.april 2016.

    ni mi čisto jasno kako načrtutjejo da lahko populacija 12 risov kakorkoli preživi na dolgi rok..kaj pa genetska raznolikost? to bodo kmalu (če še niso) vsi v krvnem sorodu en z drugim..taka populacija pa nikakor ne more preživeti

  • Avatar Zala
    Zala 15:05 27.april 2016.

    Risinja Zoja, ki je med žledolomom ušla iz ZOO bi lahko po naravni poti požlahtnila rod naših risev, če bi ji to dovolili. Ne, da so jo s "strokovnim" lovljenjem ugonobili. Risinja ni bila zadovoljna ne z izbranim samčkom, ne ...prikaži več z življenjem v kletki. Po begu bi jo morali preseliti v kočevske gozdove, ker je dokazala, da je v njej ostalo dovolj prvobitnega, da bi preživela in nadaljevala rod. ...... ......... Namreč, Zoja je izhajala iz čiste rodopske linije, ki z našo ni v sorodu. Naši risi so med seboj v sorodu in to jih naredi neodporne. ................ ........... Enako se dogaja z divjo muco, ki je v naših gozdovih redka prebivalka. Namreč, divja muca, ki se spari z domačim mucem nehote oslabi svoj rod mladičkov, ki so manj odporni za življenje v naravi in bolj dovzetni za razne bolezni. V kolikor je obratno lahko vidimo po kmetijah, ki so v bližini bivališča divje muce, podmladek, ki ima nakazane čopke na ušesih, so bolj čokati in nekoliko večji. Skratka, nekaj posebnega.

  • h3o 15:55 27.april 2016.

    raje nehajte delati bajte sredi gozdov. Na Google Earth se vidi da so vsi gozdovi že poseljeni za bajturinami. Najlepše pokrajine in gozdove so poselili, gozd 1km krat 1km je že prava redkost, živalske vrtove bi pa mogli prepovedat z zakonom.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.