Slovenija
73 ogledov

SMC: pokop bi bilo treba omogočiti

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 11:29 26.avgust 2014.

    Se strinjam, nezaslišano, da smo edina država na svetu, ki ima kriminalca v parlamentu, ker pravnikom pri zdravi pameti nikoli ni padlo na pamet, da bi lahko nek mafijaš, zločinec, ... kandidiral in celo prišel v parlament. Logično je bilo ...prikaži več vsem, da letiš iz službe in parlamenta, če si obsojen na več kot 6 mesecev, nikomur pa na kraj pameti ni padlo, da bi dodali še klavzulo, da pa takšen niti ne more prit noter. Toliko sicer o morali največje sekte z večnim gurujem.

  • mph 11:30 26.avgust 2014.

    @Tupamaros, res je, če boš organiziral-a kakšen proteste, da se kriminalca vrže iz parlamenta in se mu prepreči smešenje pravne države, se ti takoj pridružim. :-)

  • dimnikar 13:37 17.julij 2014.

    Peterle se je naravnost zlagal - nikjer v EU se toliko starega zarodka ne šteje kot osebo s pravicami. Drugič, zavaja z omembo primera Brüstle, ki se tiče razvoja medicine s pomočjo matičnih celic iz človeških zarodkov, kjer je odločitev ...prikaži več sodišča onemogočila razvoj zdravil za bolezni kot so Parksinonova, tudi nikakor z nobeno besedo ne omenja dostojanstva in pravic zarodka - celo več, govorili so neoplojenih ovumov (navadnih jajčecih), kot da so človeški ZARODKI. Peterle laže z namenom promocije svoje različice verskega kulta in nič drugega.

  • mph 11:26 26.avgust 2014.

    Peterle bi si malo moral prebrati Biblijo, iz katere je jasno, da je tisti skupek celic ob spočetju vse prej kot človek. Namreč izrecno je bilo navedeno, da dobi noseča ženska, ki zaradi npr. napada ali podobnega splavi do določenega ...prikaži več obdobja, samo odškodnino.No, toliko, kolikor zadeva tega klerikalca in podobne. Namreč vsi ti so klasični farizeji. Morda ne bi škodilo, če bi si občasno prebrali kaj iz njihove svete knjige, ki jo tako zelo malo poznajo vsebinsko.Se pa povsem strinjam, da bi morali dobiti to pravico starši, če tako želijo, saj je večini normalnih ljudi nepopisno veselje že sama novica, da je na poti otrok in je tudi meni moteče govoriti o nekih bioloških odpadkih.

  • puksicd 09:51 17.julij 2014.

    Joj, pa ne morete za mnenje o tem spraševati krščanskega lizuna Peterleta, no ... Glede na to, da se je deklica rodila 2 meseca prezgodaj, mrtva ... je to prej splav kot pa rojstvo. Vse te debate so samo za ...prikaži več čustveno nabijanje nerazmišljujočih (kot je denimo tudi Peterle).

  • Tupamaros 13:15 17.julij 2014.

    Sram me je ko moram tujcu reči, da sem iz Slovenije. In ta smrdljiva država je članica EU?

  • Tupamaros 13:21 17.julij 2014.

    Ti itak ne razumeš, kaj je to imeti lastno mnenje in ga tudi glasno izreči. Kaj si mislijo normalni ljudje o naciji, ki si dopusti, da ji tolpa ugrabi državo, pa to državo zlorabi v škodo taiste nacije, nacija pa ...prikaži več tolpi dopušča ostati in ćarđ !LPTupamaros

  • ak 13:24 17.julij 2014.

    Kdor hoče, naj ga pokoplje kot svojega otroka, kdor ne, naj ga zavrže kot biološki odpadek. Prepovedi tu nebi smelo biti. Tu je Evropa očitno precej naprednejša, saj ne omejuje s prepovedmi. Glede na to, da nekateri celo živali pokopavajo, ...prikaži več bi bilo povsem umestno, da bi se dalo pokopati mrtvorojene otroke ali celo zarodke. Gre za čustveni in moralni odnos nesojenih staršev do mrtvorojenega otroka. Prepoved je pa v stilu Kreontove prepovedi (v duhu tistega časa sicer racionalna in logična prepoved a nehumana) v Antigoni. Lp

  • puksicd 13:37 17.julij 2014.

    Razumem in ga znam tudi izraziti, poleg tega pa sem zmožen tudi kritične percepcije in ustreznega odziva ob poskusih manipulacije z mediji itn. Kaj bi ti sploh rad? Če želiš protestirati, kupi šeleshamer in - na ulico. :-D

  • dimnikar 13:44 17.julij 2014.

    Mimogrede, tako je povsod v EU in ne samo v Sloveniji. Peterle laže o situaciji na tujem - veljajo enaki zakoni - celo VEČ, v veliko država je ta meja postavljea višje - 24 tednov. NE SAMO V SLOVENIJI! Ne ...prikaži več verjemite lažnivcem, preverite sami!

  • dimnikar 13:46 17.julij 2014.

    V Evropi je ta meja postavljena ponedko celo višje, na 24 tednov. Lahko bi se že naučili, da ni za verjeti našim politikom nič.

  • Igor Đukanović 15:21 17.julij 2014.

    Mene osebno ne bi motilo, če bi ta zarodek pokopali z vsemi častmi na pokopališču. A zelo me moti nedoslednost. Isti ljudje, ki bodo zaradi čustvene navezanosti zahtevali pravico do civilnega in cerkvenega pogreba zarodkov, se bodo pripravljeni boriti, da ...prikaži večda ta pravica ne more pripadati psom. Kolikor vem, pri nas ni mogoče v testamentu zahtevati, da bo tvoj pes pokopan v tvoj grob. Pa je kar nekaj ljudi, ki so jim hišni ljubljenčki (v današnjem razčlovečenem svetu) najiskrenejši prijatelji in bi si srčno želeli to čast zanje in bližino zase. Ne, ne govorim o sebi. Sam imam tretji problem, da ne morem zahtevati, da po moji smrti moje ostanke higiensko odstranijo. Itak tudi večina religij pravi, da po smrti ne živimo več v svojih telesih.

  • Igor Đukanović 15:27 17.julij 2014.

    Mimogrede. Imam težave z ocenjevanjem iskrenosti pobudnikov. Pred kratkim so približno isti ljudje podpirali vsiljevanje svojih verskih pogledov na pacientkam, ki čakajo na splav v UKC-ju. Točno tam so si zamislili idealen prostor za svojo mašo za nerojene umorjene otroke. ...prikaži večke. Ko bi vedel, da je pobuda iskrena in ne gre za grabljenje prsta in nato roke ter na koncu prepoved umora oplojenih celic, bi se veliko bolj angažiral in jih z lahkoto podprl.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.