Slovenija
686 ogledov

"Snaha" bo plačala davek, snaha pa ne

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Johnny13a 11:55 12.maj 2016.

    Od kje ljudem ideja, da je davek na davek prepovedan ali da je enkrat že obdavčeno premoženje prosto davkov? Ker ne zgodovinsko, ne moderno, ne pravno, ne logično ni bilo nikoli tako. Sicer pa se davki na premoženje in davki ...prikaži veči na prihodke že tako ali tako izključujejo. Država pač pobira tam kjer lahko... Če bi radi, da manj pobira, bo tudi manj države, vključno s policijo, penzijo, zdravstveno oskrbo, socialno pomočjo, otroškim dodatkom, štipendijam, brezplačnim šolstvom, ipd, ipd, ipd...

  • jakec1575 19:54 12.maj 2016.

    Ljudje nimamo težav s tem, čeprav za zdravstvo in penzijo plačaš sam vsak mesec + še tvoj delodajalec brutobruto. Moti nas pa korupcija, nesmortna potratna, vcasih celo orgijalna potrosnja. kar pa najbolj mot je vzvisenost tistih, ki jih bodisi dobis ...prikaži več s prstom v marlmeladi ali pa odkrijes njihovo nesposobnost vodenja zaradi katerega odtekajo nezanemarljive vsote. Manj ko bo zunanjih izvajalcev na državnih zizikah, vec se jih bo trudilo uspeti na trgu in v izvozu. konkurenca pa nam bo samo koristila v smislu kvalitete, inteligence, vseobsegajočnost storitve ali izdelka. Samo konkurenca sili ljudi vsak dan v izboljsave procesov, izdelkov, storitev, prijanzosti, logicnosti, nezbirokratiziranosti itd.

  • vzev 10:14 12.maj 2016.

    Jaz pa ne razumem zakaj je sploh pri tem potrebno plačati davek. Davek je bil že tako plačan, ko se je ta denar zaslužil. Zakaj še je potrebni potem še enkrat plačati davek.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:09 12.maj 2016.

    Zato ker kopičenje denarja na enem mestu škodi družbi kot celoti. Za majhne zneske davka ne bi smel bit, za velike pa bi mogu bit.

  • kapibara 11:10 12.maj 2016.

    Davek je bil plačan pri Prvem zaslužku.. drugi, za i zaslužek pa ponovno plača davek, tretji prav tako.. in tako v nedogled, dokler dediščina ne pride na "0.. gre samo za davke.." zato pa jest pravim, še za časa ...prikaži več življenja vse razdeliš, gledaš kako potomci uživajo v "dediščini" in s tem veseljem umreš- drugače pa vsaj ne gledaš, ko se garbajo ZA zapuščino..

  • kapibara 12:53 12.maj 2016.

    Do 4999 evrov davka ne plačuješ.. potlej pa z veseljem država pristopi..

  • jakec1575 19:57 12.maj 2016.

    Če bi deloval sistem, dokaži od kod ti premozenje sicer te opali 70% davek, zapuscine ne bi potrebovali obdavicti, ker je bila ze enkrat. To je le rezervni sistem, ko ti je proracun 90% zacementiran in ko ne ves ali ...prikaži več bos zdrzal do konca leta. To pocnejo nesposobne države, ki ne znajo narediti reda tam, kjer bi ga morale.

  • Boris Odreitz 22:53 12.maj 2016.

    Država pobere znatno več davkov kot jih potrebuje.Tukaj nekaj močno smrdi.Nihče se ne vpraša koliko pa se nabere v to malho Samo goriva-naftni derivati dnevno najmanj ;10 Mio, globe 5 MIo, davek na storitve 10 Mio in to ...prikaži večo je samo nekaj teh resursov.Ta naša politika mora takoj bit likvidirana. A ha da ne pozabimo. Izvajanje Avtocest samo banalen primer:pred izvajalci je najmanj5 Posrednikov kateri so priviligiranci politikov, tako da če stane na primer eno delo 1 000 evrov dobi vsak od posrednikov 150 evrov ostalo pa dobi izvajalec in še to takrast ko se posredniki med seboj obmečejo z denarjem.Potem pa še taka škodljiva zakonodaja. Tukaj je že zadnji čas za upor kakršnega svet še ni videl, saj takih svinjarij kot jih drhal izvaja v parlamentu in sprejema tudi ne.komur je taka družba všeč ok meni že ne!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.