Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
29564 ogledov

So sončne elektrarne utopija ali resna alternativa? Toliko jih še zmore omrežje

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 08:24 31.julij 2022.

    Gradiš hišo pa ti komplicirajo za čisto vsako stvar, ker ne ustreza arhitekturi mesta. Tukaj se pa lahko uničijo in kazi velika polja s temi sončnimi elektrarnami, pa ni težav. Sončne elektrarne se naj postavljajo na strehe. In si jih ...prikaži več naj postaviti tisti, ki želi. Kot glavni vir, pa naj že enkrat začnejo postavljati novo jedrsko elektrarno, ki je edini stabilen vir. Sedaj bomo pa vlagali v obnovljive vire, na koncu pa drago kupovali elektriko.

    • popokatopetl 10:15 31.julij 2022.

      Se zelo strinjam, da so velika polja okoljsko problematična, je dovolj prostora v urbanem okolju. "novo jedrsko elektrarno, ki je edini stabilen vir" --- Dejansko rabimo prilagodljive vire, ki bodo lahko pokrili energetske "luknje" iz FV, kar Krško ni, nova ...prikaži več JE pa bi bila (ampak če ne bodo 100% proizvodnje prodali vnaprej tako kot zdaj).

    • oneh 21:05 31.julij 2022.

      Na polja Se se ne sme gledati ko, da zasedajo prostor. Naša največja SE Prapetno zaseda relativno veliko površino vendar je nameščena na degradiranem zemljišču, katero ni primerno za kmetijstvo, pozidavo, turizem. kmetijstvo... Torej s postavitvijo te SE nismo okrnili ...prikaži več rabe prostora za druge namene. Takih površin pa je v državi še veliko. Poglej območje med dvema pasoma AC. Poglej nabrežje kanalov HE Zlatoličje. Poglej... Da pa rabimo eno ali dve JE ob elektrifikaciji prometa, ja pa dejstvo.

    • vzev 17:44 03.avgust 2022.

      Pa še vedno se kazi naravo, tudi če se tam ne more postaviti kaj drugega. Enostavno je precej grdo videti ta ogromna polja sončnic. Za tisto malo energije je pač to neumno postavljati.

  • Akademik 08:08 31.julij 2022.

    A je tu sploh mozno kaj pozitivnega komentirati ??? Infrastruktura iz casa Franca Jozefa in Marije Terezije ...samo draga elektrika in absolutno nic drugega ...pa prehod na elektricne avtomobile , pa ogrevanje z toplotnimi crpalkami , pa to in ono ...prikaži več vse na elektriko ...pa na katerem planetu zivijo ti vladni butalci ???

  • marko345 10:45 31.julij 2022.

    Dejstvo je, da od centrale na stehi skotaj nič ne gre v el. omrežje, saj se vse porabi doma. Ta pravljica, da omtežje ne prenese novih elektrarn na strehah je LAŽ. Elektro dobi ogromno denarja od kupcev elektrike, pa za ...prikaži več to zelo malo nameni za nove daljnovode itd., imajo pa velike plače. Dost vas imamo mone monopolne.

    • popokatopetl 14:51 31.julij 2022.

      "Dejstvo je, da od centrale na stehi skotaj nič ne gre v el. omrežje, saj se vse porabi doma." -------- Če bi bilo tole čisto res, sploh ne bi rabili omrežja, bi lahko živeli z lastno FV brez priklopa na ...prikaži veča omrežje. FV žal ni stalen vir in bi za to rabil še veliko (drago) baterijo, pa pozimi je slabo če bi se rad grel na toplotno črpalko. Se pa strinjam da bi z denarjem ki ga poberejo lahko naredili mnogo več.

    • marko345 15:36 31.julij 2022.

      No ti rabiš obširnejšo razlago. Eletro ti da dovoljenje za tako centralo, ki izhaja iz računov porabe tvoje hiše. Ponoči in ko je sneg, itak rabiš elektriko iz omrežja, ker nimaš baterj, ker so predrage,pa še v cca 7 letih ...prikaži večh jih je potrebno zamenjat. Vse to vem iz lastnih izkušenj. No je pa še ena možnost, da ponoči hišo napajaš na agregat, kar sicer počnejo vikendaši v hribih itd.

  • Jennifer_Land 12:11 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • becar 12:50 01.avgust 2022.

    Obstaja preračunan projekt za 20% pokritje Sahare s fotovoltaiko. Izračunali so, da bi toplota, ki bi pri tem nastajala, povzročila večje segrevanje kot ves CO2 izpust skupaj. Tako da le brž v novi nateg. Srečno!

  • rd2dmk2 08:17 31.julij 2022.

    kolikor se jest spoznam na štrom, glede da sem gulil šolske klopi v štromarski šoli, me zanima tole. zakaj nobenenu ne zavrnejo prošnje ko gre v investicijo toplotne črpalke ali it panelov ? ko pa je treba el, dajat v ...prikaži več omrežje pa kar naenkrat drati ne zmorejo in je na izvajalcu gradnje FVE naloga da izvede gradnjo novega omrežja in seveda hkrati še zamenjavo zračnih vodov v podzemne kabelske. aja čigava pa je dožnost da se drati zamenjajo za kable ? no ?

    • popokatopetl 10:11 31.julij 2022.

      Ker imajo elektrodistributerji radi krave molznice. Pri novih hišah gledajo na kaj se boš grel in IR paneli ne gredo skozi, če nimaš tudi fotovoltaike.

  • Kmodri 20:52 31.julij 2022.

    Utopija, zaradi relativno nizke osončenosti!

  • Dusan12 10:08 31.julij 2022.

    Bo Golob vse uredil ne brinite, če se jenašel denar za njegovo nagrado, se bo našlo tudi teh ušivih 300 ooo ooo, v % je 2 ooo ooo everčkov koliko, …..

    • Slavko Krizman 12:26 31.julij 2022.

      "ne brinite" slovenski jezik prehuda ovira zate?

    • Ender3 18:17 31.julij 2022.

      Dusan12, za jojoševo nagrado neznanega izvora pa, še nič znanega, počakajmo še ne epilog afere Trenta pa bo ta nagrada vredna zapora. Boste spet imeli čas za protestiranje pred sodiščem in na Dobu.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.