Slovenija
126 ogledov

Socialo bi financirali s povračilom škode iz druge svetovne vojne

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tecumseh_1975 08:41 25.julij 2014.

    Ideja sicer ni slaba, samo - prvič tudi če bi dobili takoj ves keš, bi ga Luki in ostali na Šubički in Gregorčičevi zagonili do novega leta,drugič: Lukec daj se začni ukvarjati z revitalizacijo gospodarstva in zmanjšanjem javne ...prikaži več porabe. To je rešitev, ne pa nemške odškodnine.

  • Avatar skeptik
    skeptik 20:10 24.julij 2014.

    Jaz jih zaviham vsak dan ob šestih zjutraj. Tudi ob sobotah, včasih kakšno nedeljo. Mi smo še daleč od realnega kapitalizma, smo bližje kvazineoliberalizmu, kar je veliko hujše gorje.

  • legija 18:52 24.julij 2014.

    In taki kekci bodo krojili našo usodo. Čaka nas katastrofa!

  • Dioklecian 18:53 24.julij 2014.

    Že tretja generacija fura isto pesem. Zasukajte rokave pa sami nekaj nardite, ne pa filozofijo povojnih let terat naprej. E moj komuništa.

  • Avatar skeptik
    skeptik 18:55 24.julij 2014.

    Ja, samo res. Pa kje ti luzerji živijo? DELAT FANTJE, DELAT!!!!Dovolj je utopičnega socializma. Zavihajmo rokave in gasa....

  • mokmelk 19:21 24.julij 2014.

    ja res, najbolj da molzemo Nemce po ....70 letih ??? Znižajte financiranje strank, skrčite javno upravo in podobne parazite, potem se pa začnemo resno pogovarjat.Nemci so pol Balkanu in nižje dajal službe, kaj smo pa mi naredili? NIČ DO ...prikaži več ZDAJ, razen vzgojili nekaj lopovov, ki nas kradejo že 20 + let

  • mph 19:43 24.julij 2014.

    ""Težko komentiram, ker njihovega programa nisem prebral, ampak zadeva se sliši tako marsovsko, da je težko verjeti," o zahtevah ZL pravi ekonomist Janez Šušteršič. " ... kaj je to ta Šušteršič, ki nas je uspel približat Grčiji več kot vsi ostali pred njim?

  • mph 19:45 24.julij 2014.

    Vsekakor, javna uprava je uničila in pokradla to državo. Mislim ... s takim slaboumnim razmišljanjem, ki ga širijo janšisti, ni čudno, da ostajamo na istem. E niso ti Mersud, Huso, Haso, ... sfu... te države, ampak razni Janezi, Igorji, ... ...prikaži več Ti so ti PARAZITI, ki so uničili sadovnjak in vse njive. Ko bomo po vzoru Kitajske (vsaj tukaj nimam pripomb) uvedli smrtno kazen za hud gospodarski kriminal, se bo začelo kaj premikat.

  • mph 19:47 24.julij 2014.

    Pravzaprav je dovolj realnega kapitalizma. Me pa prav zanima, če ti sam kdaj zavihal svoje rokave, drugim vihat rokave ala razni Miliči ni noben problem sicer.

  • Izudin 20:02 24.julij 2014.

    HAHA, faca tale Luka :-)

  • mokmelk 22:47 24.julij 2014.

    Jaz nimam nič z Janšo in tudi nobenega Mirsada nisem omenil. Če komentiraš komentar, se prosim drži dejstev. Se pa strinjam, da Janezi niso najbolj zgledni prebivalci planeta.

  • Tupamaros 07:59 25.julij 2014.

    Tega kolhoznika za financministra. Bo vsaj prej konec vsega trpljenja te uboge države v kateri druga svetovna vojna še traja.Komunistični sistem je uničil ali hudo pohabil še vsako ekonomijo na svetu.

  • kapibara 08:06 25.julij 2014.

    Kar naj deda vpraša, kam je dal vojno odškodnino, koj po vojni in kasneje..

  • Mr.Bean 11:07 25.julij 2014.

    in tudi če bi dobili te 3,5milijarde..v tem "našem neredu" bi se vse zgubilo!

  • Etna 22:53 24.julij 2014.

    Vsaj mladi politiki bi morali nehati z drugo svetovno vojno. Tudi če je res mogoče kaj izterjati od Nemčije, to ne bo v času Lukovega mandata. Do takrat pa najbolje, da se še malo zadolžimo, ali kaj? Mislim, da za ...prikaži več naše težave ni kriva Nemčija, ampak smo krivi sami. Marsikdo, vključno z mano, bi znal povedati, kako se po neumnem zapravlja javni denar.

  • sasquatch 23:29 24.julij 2014.

    ta je res en mesec (luna). treba bo začet pri sebi, ne pa še naslednjih 25 let študirat, kako priti do denarja na lahek način oz. brez dela. kot denar ne pada z neba nam, tako ne tudi drugim. skrbi ...prikaži več pa predvsem to, da o takih stvareh še vedno razmišljajo tisti, ki šele prihajajo na slovensko politično sceno in ki naj bi krmarili državo v prihodnosti, namesto, da poskusijo odpraviti težave tam kjer so v resnici; pri nas samih. že tako smo država, v kateri II. svetovna vojna še zmeraj ni končana

  • spenjac 08:32 25.julij 2014.

    ne razumem zakaj tako pljuvate po možakarju. dejansko je izpostavil resničen problem. slovenija oz. ex yu ni nikoli dobila reparacij, ki ji gredo. Reparacije je treba plačevatai - francija je poskrbela, da so jim jih nemci plačali, tako po prvi ...prikaži več svetovni, kot po drugi. Poleg tega so nemci po marshallovem planu dobili izdatno pomoč zda (brez katere sedaj ne bi bili kjer so), veliko dolgov jim je bilo tudi odpuščenih. Po drugi strani sami sedaj nočejo odpustiti nobenega dolga južnevropskim državam. Sklepno, če niso "passe" teme, kot so izbrisani in ex nlb varčevalci, kjer moramo slovenci plačati velik denar, potem tudi reparacije sloveniji ne morejo biti "passe". bravo mali, dobro temo si načel, očitno razmišljaš drugače, kot večina, podpiram. Le ideji o takšni j.upravi kot jo imamo sedaj se boš moral odpovedati, ker pač ni denarja zanjo (niti z reparacijami).

  • Andres Ivanovic 03:44 30.julij 2014.

    Zdaj ko je zmanjkalo denarja za krasti na domačem poligonu bi ti isti radi pokradli še dolgove do Slovenije. Naslednja faza je torej ruski dolg Jugoslaviji. Bodo pokradli tudi tega? V zameno si vsak mora vsak Slovenec večkrat poplačati iste ...prikaži večiste stroške, kot so to konkretno razne zdravstvene dajatve in podobno.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.