Svet
38470 ogledov

Šok za Peking in Putina, "resna grožnja" spečega velikana

Komentarjev 41
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • h4ck3r 12:21 21.december 2022.

    Pa koga farbajo s takšnimi izjavami, ker Kitajska bo pa kaj? Spala vso to obdobje in mirno gledala vso to kopičenje vojaške opreme? Ste pozabili, da bo Kitajska, če bo nadaljevala s takšnim tempom gradnje kmalu prevzela primat na morju? ...prikaži več Koliko je vredna ta propaganda in zadnji vzdihljaji pri poveličevanju ZDA kot no.1 svetovne vojaške velesile? Preveč žarišč so si odprli v svoji požrešnosti, preveč, da bi jih obvladali.

    • Avatar R_D
      R_D 12:52 21.december 2022.

      1/3 ameriške vojske zmelje celo rusko vojsko.

    • h4ck3r 13:26 21.december 2022.

      R_D...možno, tako nam pravijo...očitno pa je Afganistan vojaško kar močan, bi rekel. ;-)

    • oneh 13:53 21.december 2022.

      Je ja, pa so Rusi zbežali iz njega kot pretepeni cucki, Američani pa so se organizirano umaknili. Ravno Afganistan je primer, kjer lahko vidiš učinek in razlike med RuSSi in Američani. Podobno je Sirija. RuSSi še sedaj iščejo Kalifat, Američani ...prikaži več pa že nekaj časa doma ob žaru pijejo hladno pivo. Raje imej svobodo in levaki plešite, o ostalem itak nimate pojma.

    • Avatar R_D
      R_D 14:00 21.december 2022.

      Ena eskadrilja F-22 je enakovredna celotnemu Ruskemu letalstvu.

    • h4ck3r 14:04 21.december 2022.

      Če je zate to organizirano, potem naj bo tako. Sicer pa tako nam pravijo...Rusi in Kitajci so vedno zlobni. ZDA so oh in sploh, še vedno obljubljena dežela, pravični in uspešni. Sicer ne vem kdo jim še verjame, ampak naj ...prikaži več bo tako kot nam javljajo neodvisne novinarske hiše. Sicer pa je zelo zgovorna ena slika, kjer gledalec tekmo gleda v živo in spremlja preko radia in pravi kako ga goljufajo v živo, ker so na radiu že 2 potezi spredaj. ;-)

    • robi2107 14:59 21.december 2022.

      Heker, ne pavijo Afganistanu bv grobišče imperijev. Še vsi so si tam polomili zobe. Začenši z Aleksandrom.

    • Dragonja 15:10 21.december 2022.

      Japonci imajo 25% prebivalstva v Tokiu,takoda je dovolj ena klasična atom.bomba kot je bila na Hirošimo pa bo konec.

    • robi2107 15:44 21.december 2022.

      Dragonja, atomske noben pri zdravi pameti ne bo uporabil, ker jo bo fasal nazaj. In potem gremo nazaj v kameno dobo. Do sedaj je bilo toliko pameti, da so atomske bombe ostale v skladiščih. Kajti v nasprotnem primeru pregovor, da ...prikaži več v vojni ni zmagovalca, ne bo samo floskula.

    • robi2107 16:38 21.december 2022.

      Oneh, Rusi so "bežali" ravno toliko, kot Ameri. Za razliko od Amerov pa niso zajebali svojih tamkajšnjih zaveznikov. Kolikor vem, se Karmalu in njegovim komunjaram ni zgodilo nič po umiku Rusov. Tudi Najibullah je prezivel umik Rusov in imel možnost ...prikaži večt umika v Moskvo. Precej drugače od Amerov, ki so se na brzino pobrali od tam in svoje zaveznike prepustili na milost in nemilost telebanom, čeprav so vedeli, kakšna usoda jih čaka.

    • oneh 19:10 21.december 2022.

      Vojna je kruta in povzroča žrtve. Takšne in drugačne. A to nič ne spremeni dejstva, da je tako gospodarsko in vojaško pa tudi v luči standarda, sociale, zdravstva, komunale,... socializem inferioren napram kateri koli drugi družbeni ureditvi. Rusi lahko premagajo ...prikaži več le tehnološko zaostale države, pri vseh malce razvitih pa uničijo sami sebe. Tudi v Ukrajini se bodo z zastarelo taktiko požgane zemlje in frontalnih napadov. V filmu je dobro videti, na fronti pa je to pot v katastrofo.

    • robi2107 19:21 21.december 2022.

      Oneh, razvoj človeštva še zdaleč ni končan in noben družbeni sistem ni za večno. Še vsi so se sesuli in tudi kapitalizem se bo. Ker za svoj obstoj rabi rast, vedno več, to pa je fizično nemogoče, ker naravni viri ...prikaži več niso neomejeni. Socializem naj bi nastopil ob zadostni razvitosti produkcijskih faktorjev. Ta pogoj še ne obstaja. Tehnologijo imamo, človek (delo) pa je še vedno na stopnji opice, ki bi rada vse požrla, popila in pofukala. Egoistična žival.

    • robi2107 19:21 21.december 2022.

      Dokler bo tako, sprememba ne bo mogoča. Morda nas bodo naravne katastrofe zaradi klimatskih sprememb prisilile v spremembo razmišljanja.

  • mph2 14:38 21.december 2022.

    NATO kriminalci ne bodo odnehali dokler ne bo res prišlo do atomske vojne.

    • Avatar NX11
      NX11 18:35 21.december 2022.

      A je nato s kom v vojni?

    • mph2 11:00 22.december 2022.

      NATO=Amerika, Amerika=NATO. Zraven so še jasno sateliti. Samo trije ameriški mednarodni kriminalci Clinton, Obama, Bush, ... so v nekaj več kot 20 letih pobili čez 20 milijonov ljudi, stotine milijonov verjetno pa poslali v svet iz lastnih domov (Irak, Sirija, ...prikaži več Libija, ... press), zdaj vodijo specialno vojno proti Rusiji na hrbtih Ukrajincev, aktivno podpirajo zločince iz Izraela in SA (tudi rezanje novinarjev na koščke jih ne moti), .....

  • Avatar pantani
    pantani 11:51 21.december 2022.

    Ampak zmagajo pa tisti paranoiki, ki cele dneve v prazno trobijo "Kdo je koga napadel", ter so v večnem strahu, da bi Putin uničil celotno Evropo, ali jo celo napadel, medtem ko se Evropa sama lastnoročno uničuje, on pa se ...prikaži več iz varne razdalje smeji. Dobro ste vase vpili zahodno press propagando, upam da lahko vsaj ponoči spite. Tako kot je Rusija agresor, tako je tudi covid najhujša kuga in cepiva so varna, ter učinkovita. Zaupam EU = Zaupam stroki. Hvala Bogu, da so taki pravljičarji v manjšini..

    • Burja 13:04 21.december 2022.

      Prav imaš, jaz sem cepljen s sputnikom.Edino rusu verjamem, vsi ostali so del konstrukta...

    • oneh 14:08 21.december 2022.

      Samo... ta Putler je pa zares kreten na n. potenco. Evropa se uničuje sama on pa dnevno pošilja rakete, letala, helikopterje, topovske granate... nad Ukrajino in domov vozi cele vlakovne kompozicije mrtvih RuSSkih vojakov. Če ne bi bil tak idiot, ...prikaži več kot kaže da je, bi ohranjal svoje sodržavljane žive in zdrave ter v miru čakal na propad EU. Pol bi ga pa itak preživeli po kolenih prišli prosit, da nas mati RuSSija vzame pod svojo zavetje. Očitno so večji idioti od Putlerja le še russifili.

  • Avatar Leon
    Leon 12:20 21.december 2022.

    Skias.. rdeča nit vsega je USA in orožarska mafija, ki ima zaslužek . Trgovci smrtjo .

    • oneh 13:57 21.december 2022.

      Zopet imaš prav- trgovci orožja so trgovci s smrtjo. Povsod se jih izogibajo, ko jih nujno ne potrebujejo več ali jim celo sodijo, ker kršijo embarga, zakone... Mi pa našemi trgovcu Kučanu damo izredno penzijo in levaki ga po božje ...prikaži več malikujejo. Res so naši levaki čudni. Je za to kriva svoboda in ker levaki nenehno plešejo?

    • Avatar Leon
      Leon 14:32 21.december 2022.

      Prevarana Slovenija: Domoljubje, zapisano z ničlami...Matej Šurc ; V imenu države (trilogija, komplet)...Matej Šurc ,Blaž Zgaga ....to je sveto pismo novi generaciji za spoznanje resnice osamosvajanja Slovenije .

    • oneh 19:14 21.december 2022.

      Pa saj obstajajo tudi metri zbranih del Kardelja ali pedofilskega trinoga Broza ali... In to kljub temu, da ni dokazov, da bi kateri koli od njiju bil pismen. Zato raje mej svobodo in pleši, namesto da daješ za zgled literaturo, ...prikaži več katera niti za rit obrisati ni primerna, toliko nesmislov, laži in potvarjanj je v njej.

  • Skias 11:59 21.december 2022.

    V zadnjih osmih desetletjih ni veliko vlagala v nakup in razvoj orožja. HA HA HA HA vic dneva, ki sploh ni zabaven. Najprej so šli pa odstranili Shinza abeja, ki jim je bil velik trn v peti potem sprejeli takoj ...prikaži več novi zakon, ki jim pač to omogoča kaj delajo. Plačali bodo 50% če ne več za letala F-35, ki so trenutno še vedno prizemljena v ZDA, ker so zelo nekvalitetna in bodo samo nameščena pri njih še vedno pa bodo v lasti ZDA. Poglejte raje koliko časa se ljudje na Okinavi prizadevajo, da bi se z

    • Skias 12:03 21.december 2022.

      z otoka odstranilo Ameriško vojaško bazo zaradi škode, ki jo povzročajo ameriški vojaki tam! Pod novi predsednikom vlade kot kaže to ne bo mogoče jim je pa uspelo, da se je premaknila iz centra otika na rob otoka. Japonska je ...prikaži več še vedno pod okupacijo ZDA! In zgleda, da bi radi Aerikanci preko JAponske in Taiwana vodili proksi vojno z Kitajsko pa pomožnosti tudi z Rusijo.

    • Skias 12:05 21.december 2022.

      Kar se pa tiče Ukrajine pa si poglejte kak stari posnetek Condoleezza Rice v katerem že ona govori, da morajo narediti vse, da pretrgajo vezi med Evropo in Rusijo in da naredijo Evropo odvisno od ZDA nafte plina in še ...prikaži več česa. Skratka malo se razglejte okrog.

  • Skias 12:07 21.december 2022.

    Aja pa ne pozabite Japonska je najbolj zadolžena država na svetu!

  • Avatar jezeran
    jezeran 18:35 21.december 2022.

    Prepozno, do takrat je ne bo več

  • URIAH HEEP 18:19 21.december 2022.

    Da se bo Japonska oborožila se šušlja že nekaj časa. Japonci so ugotovili, da moč Amerika vpada in s tem se zavedajo, da bodo morale same poskrbeti za svojo "varnost". Tehnologijo pa imajo itak, plus vse znanje in komponente za ...prikaži več "jedrsko" bombo. Ravno tako kot Nemci. Če se odločijo jo imajo v kratkem času sestavljeno...

    • Avatar NX11
      NX11 18:36 21.december 2022.

      Od kdaj moč zda pada? Morda že na kakem področju, na vojaškem pa nikakor.

  • Jernej65 12:06 21.december 2022.

    Če bi se Putin usmeril v gospodarstvo in globalno integracijo namesto v agresijo proti svojim sosedom, bi Rusija še nekaj veljala. Tako je pa uničil še tisto malo veljave, ki jo je Rusija imela. Pred vojno je Rusija veljala za ...prikaži več drugo vojaško velesilo, rejting ji strmo pada. Čez kakih deset let, je ne bo več med prvih pet. Začenja se Rusko klečeplazenje pred Kitajsko, Iranom, Turčijo in še kom. Ko se bodo njene sosede oborožile, jo bodo ogrožale te in ne Nato. Putinova zapuščina bo porazna.

  • Jernej65 14:30 21.december 2022.

    Putin je sam s svojo agresijo povzročil oboroževanje sosednjih in bližnjih držav. Kdo se pa ne bi počutil ogroženega od nekoga, ki napada svoje sosede in grozi celemu svetu.

    • AnzeSmolej 16:48 21.december 2022.

      Ravno obratno, NATO je tisti ki povzroča zdrajhe v EU koncih, seveda pod okriljem USA

    • Jernej65 17:12 21.december 2022.

      Nato ne povzroča nobenih zdrah. Nato je edina sila, ki Evropo ščiti pred tem blaznežem. Brez Nata, bi že ti sedaj plesal, kot bi ti Putko špilal. Nato seveda gre Putinu v nos, ker mu preprečuje invazijo po celi Evropi. ...prikaži več Američani so evropejcem že med prvo in drugo svetovno vojno reševali riti, rešujejo nam jih tudi sedaj. Celotna obramba zahodne Evrope bazira na Natu in ZDA. Dokler se Evropa ni sposobna sama braniti, sem vesel, da imamo Nato.

    • mph2 10:55 23.december 2022.

      @jernej65, daj, pejdi predavat ta tvoja modrovanja v Sirijo, Libijo, Irak, Palestino, Jemen, .... in skoraj vse afriške države. In ne pozabit, NATO=Amerika=NATO.

    • Jernej65 12:37 23.december 2022.

      Vse te države, ki si jih naštel je ruski škorenj teptal vsaj toliko kot Ameriški, ne sprenevedaj se.

  • Toma 11:51 21.december 2022.

    Rusija je, kot kaže, sposobna le za en prdec. Žal pa ima malce preveč obogatenega urana.

    • Avatar luckyss
      luckyss 12:42 21.december 2022.

      Z 10% svoje oborožitve Rusija nadzoruje in reciklira komplet NATO orožja, tako, da je predstavnik NATO na nedavnem zboru izjavil, da je zmanjkalo orožja in municije do te stopnje, da se ne morejo več imenovati polno operativno sposobni ?!

    • oneh 14:03 21.december 2022.

      Oh lucky, lucky...spet klobasaš neumnosti. NATO je aliansa neodvisnih držav. V NATO je operativni le majčken delež enot , tehnike in orožja držav članic. Tudi če NATO ostane brez vsega osebja, brez vse tehnike in brez enega naboja bo to ...prikaži več pomeni toliko kot nič za zmogljivosti v osebju, tehniki in oborožitvi posamezne članice. Namesto, da delaš bedaka iz sebe imej svobodo, in levaki plešite, plešite... saj tako ne bo dolgo trajalo.

    • Avatar zoo
      zoo 15:29 21.december 2022.

      Oneh, ko je bilo konec Varšavskega pakta, takrat so Gorbačovu obljubili, da bo konec tudi NATO pakta, in??? Še en nateg NATO fašistov.

    • oneh 19:18 21.december 2022.

      Podobno kot je Putler v zameno da preda jerdrsko orožje Ukrajini obljubil varnost in zaščito pred agresijo. In kaj je hujše- ali da se NATO fašisti ne razorožijo ali da RuSSki kominacifašisti napadejo državo, katero bi morali ščititi? In če ...prikaži več RuSSki komunacifašisti ne bi tako hitro zamenjali Gorbačova in začeli z agresijami po okoliških državah tudi NATA ne bi več bilo. Zato raje mej svobodo in plešei, pleši...saj ne bo dolgo trajalo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.