Slovenija
15755 ogledov

"Šolska prehrana je katastrofa, ampak nič ne moremo"

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar luckyss
    luckyss 07:10 19.september 2022.

    "Šolska prehrana je katastrofa, ampak nič ne moremo".........Seveda lahko !! Starši dajte javno pobudo, oziroma preko nevladnih organizacij vložite v parlament pobudo za zakon, ki bo to urejal.Da nutricisti določijo zdrave obroke, da se določi način in vir nabave, itd..

    • rd2dmk2 07:56 19.september 2022.

      luky.. kakšno bogokletno razmišljanje... nevladne oraganizacije... pa daj no mir.. direkt k janezu in grims.. pa bo.. referendum če nič druzga.

  • miho 07:09 19.september 2022.

    Če pa na krožnik pride kaj zdravega, se pa pritožujejo otroci in njihovi starši, ki nočejo zdravo jesti. Zato pa pride na krožnik pogosteje žepek s čokolado kot pa kaj zdravega.

    • Avatar luckyss
      luckyss 07:12 19.september 2022.

      Kdor noče jesti ponujenega naj pusti...Starši pa naj doma svoje sončke filajo s slakorjem in hitro prehrano, če jih že hočejo uničiti..

    • miho 07:45 19.september 2022.

      Jaz bi ukinil svet staršev, ker se je že pred 21 leti, ko sem prvič slišal zanj (takrat sem bil še v šoli) izrodil.

    • Avatar luckyss
      luckyss 08:00 19.september 2022.

      Svet staršev naj bo le organ, ki ga opredeljuje že naziv sam...Torej naj pomagajo šoli z nezavezujočimi predlogi in nasveti in to je vse...Ne pa da vodijo šole in menjajo učitelje..

    • pravičnik77 08:26 19.september 2022.

      težko je pomagati šoli v kateri je ravnateljica diktator, zaposleni se jo bojijo, nič se ji ne da dopovedati, ko nastane problem so vedno vsega krivi drugi, nikoli šola, pa je določena stvar odvisna samo od šole...

    • miho 08:21 20.september 2022.

      pravičnik77, ko sem jaz hodil v šolo, je bil ravnatelj diktator, pa je bil red na šoli, ki smo ga učenci in dijaki spoštovali.

    • pravičnik77 17:33 20.september 2022.

      no sedaj pa ke ravnateljica diktator, oa ni nobenega reda in nič ne klapa... krivdo pa pri vsaki stvari vali na druge... ihče v kraju jo ne spoštuje, ker ni razloga, letos se ji je zgodil tidi upor staršev, kar ...prikaži večr se še ni zgodilo na tej šoli

  • pravičnik77 08:23 19.september 2022.

    Polbeli kruh, sir, ajvar, sadni čaj (prekopirano iz šolskega jedilnika, škoda da se ne more dati slike oz. pdf datoteke za dokaz) - to je jedilnik za šolarje naše šole za 12.9.22. to svinje nebi jedle, ne pa otroci

  • vera23 09:24 19.september 2022.

    V veliko javnih ustanovah so jedilniki katastrofa, poznam predvsem DSO, sladkor, ogromno mleka in mlečnih izdelkov, ki jih starostniki v večini primerov zaradi pomanjkanja laktaze slabo prenašajo... Očitno je skrb za zdravje samo floskula.

  • Naklonsky 11:37 19.september 2022.

    Vse skupaj je eno bluzenje, vklučno z nekaterimi komentarji! Otrokom brezplačno malico: kos črnega ali dietečnega kruha z zdravim namazom (brez evrokrema ali podobnih nezdravih sestavin) in malo salame, paštete…. in pijača skodelica čaja, mleka, bele kave ali kakava z ...prikaži več manj sladkorja…in to je to. Je tako težko? Toliko debelih otrok v današnjem času prav gotovo ne pelje nikamor!

  • rd2dmk2 07:58 19.september 2022.

    oja. otroci imajo radi zdarvo, kar poglejte slovesnki zajtrek.. med, maslo, jabolko.. a tuki ni sam cukr, cukr in nič druzga ? tradicionalni slovenski zajtrek je namenjen, kmetu in hlapcu, ki sta šla na delo. ne pa mulcem, ki cel ...prikaži več dopoldne presidijo..

  • rd2dmk2 08:02 19.september 2022.

    nijz nima časa kontrolirat šolske obroke. NIJZ mora delat tabelce, kajne Krek, , za zdravje in razvoj otrok pa se fučka vsem. 9 let žret cukr in aditive , pa je sladkorna že tuki. je komu mar ? ja JE!!! ...prikaži več farmacevtom.. mulci bodo pri dvajsetih na tabletah za nižanje holesterola, pritiska in cukra. juhuhuhu. dobiček je že tu.. bravo MIlan in tvoji . upam da bo od letos drugače in bo špinača in zrezek.

    • Avatar šentjurčanka
      šentjurčanka 09:04 19.september 2022.

      Ne pribijajte,ko je ura 13 so vsi v Mcdonaldsu.🤣Se pa strinjam,proc cuker in belo moko.Zadnjic so eni otroci objavili malico, na Tik toku.Mi nismo imeli,priblizek tega

    • Naklonsky 11:56 19.september 2022.

      NIJZ ne kontrolira šolske prehrane. Krek je bil direktor samo dve leti v času epidemije, otroci so bili veliko doma, nihče se ni imel časa ukvarjati s takšnimi obrobnimi stvarmi. Ne razumem ali si totalno butast, namerno zavajaš ali zdrahar. Uživaj!

  • Pepe007 09:44 19.september 2022.

    Starši samo jamrajo, naredijo pa NIČ. Predvsem pa večina otrok bolj zdrave hrane sploh ne je. V večini zahodnega sveta bi morali otrokom pripraviti malico. Neumnost je, da se šolska prehrana ukvarja z drobnjakarstvom kot so alergije. Kdor ima alergijo, ...prikaži več si lepo priskrbi prehrano sam ali doplača neko normalno ceno za drobnjakarstvo. Zaradi tega vsi jedo slabše, ker pač ni enak strošek dela in nabave za neke specialne obroke.

  • albert6 08:49 19.september 2022.

    Joj kako problemi kupi hladilno skrinjico daj otroku malico po svoji izbiri in mirna bosna

    • Majazmaja 10:02 19.september 2022.

      Se strinjam, ampak potem bodo težili, da se otroci razlikujejo po statusu ne samo glede na hrano, ki jo prinesejo s sabo, pač pa tudi glede same škatlice. Saj veš: vsi morajo biti enaki, statusi so prepovedani (btw.: 11-letni sosed, ...prikaži več kjer starša tolčeta minimalca, ima daleč najdražji telefon v razredu - tako se je pohvalil on in njegov "otac", zamenja pa ga, kot je rekel njegov "otac", vsako leto, ker "otrok mora imeti nekaj, da se pohvali pred drugimi". Seveda ima malico in kosilo brezplačna.

  • munja 12:58 19.september 2022.

    Pri izbiri malic bi bilo treba uporabiti zdravo kmečko pamet in nič drugega. Če se pa po drugi strani vprašamo: kaj je pa danes sploh zdravo?? Dihamo zastrupljen zrak, pijemo oporečno vodo, sadje in zelenjavo sadimo v zastrupljeno zemljo ipd.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.