Slovenija
133 ogledov

Spanec odplaknili rekordni pretoki

Komentarjev 3
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zavesten 23:26 05.november 2012.

    prosim da debil.a ministra hojsa ne omenjate v prispevkih.je takšen butel.j da je škoda besed o njem.pa še šef vojske naj bi bil.uau.....trotelj janšev,našel je največje idi.ote..za ministre,pa še polpismene....

  • Marko Deleonardis 07:12 06.november 2012.

    Plačilo za škodo naj se izda kar Avstriji ker so dvignili zapornice. Jim res ni bilo treba sprazniti vse vode v nekaj urah! Drugič naj sproti praznejo presežek meteornih vod.

  • dajno 07:58 06.november 2012.

    Kaj govori ta Mitja, ki je Gorenc pa še Drave dobro videl ni?Ogromne količine vode so se nabrale v avstrijskih akumulacijah, ker so vodo avstrijci držali v njih do zadnjega, zaradi elektrike se ve. Ko so ugotovili, da ne ...prikaži več bo šlo, so enostavno dvignili jezove, da jih ne bi utrgalo. V kolikor bi vodo spuščali redno ali še bolje, v kolikor velikih akumulacij ne bi bilo, bi voda skoz odtekala z visokim pretokom, nebi pa prihajalo do takšnih poplav. To je podobno kot če vodo spuščate ves čas po pipi, ali pa naenkrat pljusnete vodo s škafom. Povrhu vsega so se na ta način avstrijci lepo znebili še mulja v akumulacijah.Pa če k temu dodamo, da rekaveč nima nobenega maneverskea peostora razen svoje struge,niti mrtvic, rokavov ne več, je zadeva jasna. POglejte si Muro, obdana z visokovodnimi nasipi tudi 200 in več metrov vstran pa včasih ni dovolj. Pri nas pa bi ob Dravi imeli hiše na samem bregu, da b si iz hiše lahko noge umivai v reki!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.