Slovenija
224 ogledov

Stavka zdravnikov

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Papaja Popi 09:53 22.april 2015.

    Ko hočejo štrajkati doktorji , učitelji in ostali veliki, vedno navajajo osnovno plačo, ki naj bi bila majhna.Ko pa bi hoteli štrajkati delavci v tovarnah pa vedno navajajo celo plačo z dodatki, kar je ogromna razlika. Več imajo, ...prikaži več več hočejo. Grabežljivci.

  • maresem 12:51 22.april 2015.

    Uvesti prisilno delovno obveznost, če jo krši, pa suspenz, pa da vidimo.

  • maresem 12:54 22.april 2015.

    Nič nimam proti, ko bodo navadnim delavcem dvignili plače vsaj 2x, potem naj jih še dohtarjem 3x. Itak jih polovica smrdi po kotih bolnišnic in se dolgočasi.

  • dragec 13:17 22.april 2015.

    mater jim pokvarjeno !!!!!

  • IZABELA 21:36 22.april 2015.

    Očitno slabo poznate pogoje in obsege dela, tisti, ki obrača pacienta...je tudi tisti ki mora prepoznati kritične dogodke, zaplete pri tem pacientu pravilno odreagirati, obvestiti zdravnika, izvesti ukrepe preden pride do pacienta za katere je kompetenten mu dati kisik...pravilno odvzeti ...prikaži več kužnine,pravilno odposlati....saj je na koncu od tega odvisna marsikatera diagnoza in s tem zdravljenje.....pravi čas odreagirati na bolečino dati analgetik..antibiotik če hočete adrenalin...in ja tudi obračati jih je potrebno, da ne dobijo preležanin, ker si jih verjetno nihče ni želel.itd...pa pomislimo da imamo svojca, ki res nekaj od tega potrebuje...se pa v nekaterih stvareh močno strinjam z vami

  • mieke2k6 10:23 22.april 2015.

    Povprečna mesečna neto plača v letu 2014 je znašala 1.005,64 EUR. To je nominalno za 0,9 %, realno pa za 0,7 % več, kot je znašala povprečna mesečna neto plača za leto 2013. Povprečna mesečna bruto plača v letu 2014 ...prikaži več je znašala 1.540,50 EUR; v primerjavi s povprečno mesečno bruto plačo v prejšnjem letu se je zvišala, nominalno za 1,1 %, realno pa za 0,9 %.vir: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=8557/Povprecna_mesecna_placa_2014

  • skrutm 10:55 22.april 2015.

    Tudi ostalo osebje si zasluzi boljse place. Je pa dejstvo, da za obracat nekoga ne rabis 20 let hodit v solo, pa tudi ne lincajo te, ce nekoga za 3 mm narobe obrnes.Je pa za vse kriva drzava, ki ...prikaži več zavlacuje in zavlacuje, bolniki so vse na slabsem, zdravstveni delavci so vse na slabse, po drugi strani pa placujemo zavarovalnicam, pa pijancem , ki se zaletavajo po cesti, pa nepotrebne preglede, ce je nekdo nahoden in mora k zdravniku samo za to, da mu odpre bolnisko... Ministrica pa kot, da je z drugega planeta kot, da imamo za zdravstveno reformo se 10 let casa. Bi zdaj nekaj usklajevala... Normative?!?! Po normativih placuje ZZZS storitve ze od nekdaj, kaj za vraga jih je treba usklajevati... naj se sprejme, da bomo lahko placevali dohtarje po ucinku in se morda potem se korigira, ce je treba.

  • Pepe007 15:30 22.april 2015.

    Obstajajo poklici, kjer so začetniki bistveno bolje plačani, odgovornosti pa čisto nobene. Konkreten primer: poslanec. Novinec poslanec krepko poseka zdravnika začetnika pri plači, odgovarja za nič, v službo ne rabi hodit, po 4 letih pa dobi še letno odpravnino, če ...prikaži več se mu ne ljubi delati. Zdravniki naj bodo plačani v deležu od opravljene storitve. Cene storitev pa naj zavarovalnica določi z razpisi vsako leto. Malo več dela, ampak saj se ZZZS hvali, da veliko delajo, bodo pa še malo zraven.Podpiram stavko, pritisk na vlado je koristen, da se kdo malo zbudi in še kako smiseln. Ne morejo samo ajat. Leto od volitev je mimo, spremembe pa še nobene, razen družinskega zakonika, pa še ta sodi pod drugo ministrstvo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:44 22.april 2015.

    Kirurgom pa medicinskim sestram bi prvošču da imajo višjo plačo ker imajo najtežje pogoje dela. Ostali pa mislm da so kr v dobrem položaju in če oni ne morjo s svojo plačo shajat pol praktično skor noben v Sloveniji ne ...prikaži več more dobr shajat. Problem je širši ampak zdravniki pa rešitev problema iščejo samo za sebe.

  • samo.jst 09:04 22.april 2015.

    Zdravniki, zdravniki... kaj pa ostalo medicinsko osebje? Ja točno tisti, ki so neprestano v stiku s pacienti? Kateri sredi noč obračajo nepokretne, da ne pride do zaležanin in zamenjajo kateterje, da ne pride do okužb,... na njih Konrad in vsi ...prikaži več ostali z veseljem pozabijo! Enako kot Indijci na nižje kaste.

  • mph 15:23 22.april 2015.

    Eh, tukaj dodaj še medicinski kader v šokih, pa na nevroloških oddelkih in marsikje internih. Na žalost sem se iz prve roke že imel prepričat kot s strani sorodnikov, kako obremenjeni so tam z najtežjimi pacienti, pogosto nepomičnimi, nevarnimi, ....

  • titty 18:41 22.april 2015.

    So stavkali tudi tisti, ki dopoldan predavajo na fakultetah?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.