Avto
8481 ogledov

Ste vedeli: kdaj lahko od policista zahtevate opozorilo namesto kazni?

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    mahatma2 09:26 14.julij 2025.

Že mnogo let nazaj sem se ko sem zagledal policaje za vogalom začel pripenjati z varnostnim pasom , ki v tem obdobju postal obvezen. Policaji me dohitijo. ustavijo in vprašajo, če vem zakaj so me ustavili. Seveda vem, med vožnjo ...prikaži večo sem se pripenjal sem povedal, bila sta kar malo presenečana in potem sem še napihal 0 in dobil ustno opozorilo naj se privezujem, ker je lahko drago. Če bi se pa zlagal, da ne vem, potem bi bila upravičeno kazen. Dolžni smo se spoštljivo obnašat do policije.

• ToSmJest 15:18 15.julij 2025.

Tole je bilo nekoč predstavljeno kot past. Policaji te namerno vprašajo, če veš, zakaj so te ustavili, ker s tem morda priznaš še kakšen prekršek, ki ga oni niso zaznali. In se še potunkaš v drek, saj izjava šteje kot priznanje.

mahatma2 19:37 15.julij 2025.

ToSmJest... Ne vem hočeš povedati s tem , da naj bi bila to past. Pri meni ni bila , ker sem se res privezoval med vožnjo. Ostalo vključno z pihanjem 0,0 je bilo vse v najlepšem redu in lahko samo ...prikaži večo rečem , da so bili policaji zelo korektni , ker sem bil tudi jaz korekten. To pa je vsa umetnost brez kakršnekoli pasti in korekten odnos z obeh strani je vedno dobrodošel in tudi redkokdaj se zgodi , da ni.

• ToSmJest 09:46 16.julij 2025.

https://www.vsezamojdan.si/odvetnik-opozarja-na-pasti-ce-vas-na-cesti-ustavijo-policisti-na-to-vprasanje-ni-odgovora/

Garancija 07:41 14.julij 2025.

Pri nas so policaji sami inkasanti,komaj čakajo,da nekomu napišejo kazen,da bi dal opozorilo kje pa,če pa ustavi ministra pa kuj pogleda stran

• blayo 14:33 14.julij 2025.

Zdaj veš kaj moraš storiti. Postani minister in tvojih težav bo konec...

Suli 18:05 14.julij 2025.

Ko te vstavi policist lahko le upaš, da si srečal "človeka" in ne "prepotentnega robota"😥 Seveda je pa tudi odvisno od tvojega obnašanja in resnosti prekrška, če si ga storil.🤔

• Ogledalce 15:09 14.julij 2025.

Če sklepamo po pojasnilih policije pri jankovičevem divjanju, če se oškodovanci ne javijo da so oškodovani policija sploh kazni ne more napisati, ker nima pravne podlage.

StarMačk 18:58 14.julij 2025.

Po mojih izkušnjah, kot tudi večine mojih prijateljev, če ni ravno radar posredi in če ne gre za hujšo kršitev, policisti v glavnem brez večjih težav kršitelju izrečejo opomin ko ugotovijo, da niso v paco dobili nekega cestnega lumpa. Povsem ...prikaži več drugačna pa je zgodba z občinskimi redarji!? Sicer v naši občini znata biti tudi razumevajoča kadar menita, da je bil kiks, ne namera, mogoče zato, ker imamo fajn župana, npr. Ljubljani, Kranju, Bledu, Bohinju..., pa so menda kar nahajpani na malenkosti!?

• ToSmJest 15:29 14.julij 2025.

Kaj? S kolesom vozil v nasprotno smer in fasal samo opozorilo? Moj mladoletni sin je vozil po kolesarski v nasprotno smer, ker v pravo smer kolesarske ni bilo in bi moral voziti po prometni cesti, česar mu pa jaz nisem ...prikaži več dovolil. Fasal ni samo opozorila. Fasal je sodnika za prekrške s prisotnostjo staršev.

• matermila 09:40 16.julij 2025.

Da bi od policaja lahko kaj zahteval, slišim prvič, pa že kar dolgo klačim zemlo. Morda lepo ponižno prosiš, zahtevaš pa lahko doma od žene, pa še tam zelo previdno in ne v vsakem primeru,LOL.

• Orto 20:51 14.julij 2025.

"Novinar" ti lahko zahtevaš od svojega otroka, da si pospravi posteljo, Policista pa lahko samo lepo prosiš, da ti spregleda prekršek, ki si ga storil.

• sandi76 10:35 14.julij 2025.

Če ne delaš prekrškov, ni glob. Ampak kolesarji in vozniki eskirojev so danes najbolj arogantna vrsta udeležencev v prometu tako da...

• Toma 18:34 15.julij 2025.

Ko sem bil najstnik na mopedu se je pogovor z miličnikom začel takole: ”Ka znaš kulko je za plačat, če…” Ko sem vozil avto mi niso nikoli pogledali čez prste. Ko smo šli v šengen je bilo tu ob meji ...prikaži več toliko policajev, ki so nas mrcvarli, da so na konci dobili ukaz, da naj domačine pustijo že 1x pri miru! Se pa najde kakšen pametnjakovič, ki mi po vročilu kazni priporoča pritožbo?! Alo, đubre jedno!

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.