Slovenija
6322 ogledov

"Ko bo elita ugotovila, da javne šole niso več kakovostne, si bo zagotovila zasebne"

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • popokatopetl 13:31 31.avgust 2022.

    "Ko bo elita enkrat ugotovila, da javne šole niso več kakovostne, si bo zagotovila zasebne," --- Ne verjamem. Zasebne šole bodo bolj verjetno zrasle zato, ker bo elita ugotovila, da se da z njimi zaslužit. Ampak dosedanje izkušnje z zasebnim ...prikaži več šolstvom pri nas niso take, da bi se odlikovalo po kakovosti, bolj po zapolnjevanju specifičnih "tržnih niš".

  • rd2dmk2 14:43 31.avgust 2022.

    zakaj je javni sistem zanič ? ker je šoa plačana od uspeha. če bi bili vsi cvekarji joj prejoj za plače in tako so ocene napihnjene. da ne omenjam mamic in atijev (babicm dedkov, tet itd ) ki težijo učiteljem ...prikaži več da njihovi sončik znajo vse, samo učitelji so tolk butast da ne znajo nič. in v bogatih šolah to še bolj pride do izraza.malo za razmislek najboljši računalničarji so -- bil gates ? ta ni napisal ene programske vrstice.. indici..pa tud šr šahu so dobri.. no pa mal razmišljajte

    • popokatopetl 15:33 31.avgust 2022.

      Zakaj je javni sistem zanič? Ker premnogim manjka motivacije, da bi dobro delali. Zakaj je zasebni sistem zanič? Ker lastnike daleč najbolj zanima to, kako bi čimveč hitro zaslužili, Zakaj je pri nas oboje zanič? Ker ne znamo vzpostavit dobrega ...prikaži več nadzora, ki bi tako javne kot zasebne teral k kvalitetnemu izvajanju storitev, če se že sami dovolj ne potrudijo - to je namreč tisto, kjer so na "zahodu" precej pred nami.

    • rd2dmk2 19:23 31.avgust 2022.

      popokatepetel , kdo čuva čuvarje, ali za danes kje boš dobil dober in motiviran nadzorni kader. pa ne sanjat ameriko, tam njihove slavne šole živijo od projetov, ki jih plača najbolj umazana , a najbolj bogata industrija, tobačna, farmacevtska in ...prikaži več naftna. in prfoksi delajo zanje s pomočjo naivnih štedontov . in za največji primer norosti je donald trump in njegov tv projekt "vajenec" . tu se kaže genij Donalda, ki je nategnil vso ameriko, da je dobil zastonj dobre ideje. to hočete? jest ne.

  • Avatar jezeran
    jezeran 13:08 31.avgust 2022.

    BLA, BLA, BLA, BLA, ......spet samo izsiljevanje

  • lojs 16:08 31.avgust 2022.

    oblast bo morala delati na konstantni debirokratizaciji celotnega sistema, sicer po vseh teh enormnih zakonih in pozankonskih aktih, predpisih, ne bo skoraj nič več delovalo ... elita ima keš in kar rabi, dobi v tujini, kot včasih, tukaj se pa ...prikaži več samo furajo in hvalijo to lepo zeleno in neuporabno deželo ... vlada letos ni odkupila niti grama pšenice od slovenskih kmetov ... kaj pa to? če kdo rabi streznitev, je ravno ta ubogi slovenistan

  • lojs 14:23 31.avgust 2022.

    vse se spreminja, recimo še pred 10 leti je mnogo folka bežalo iz gospodarstva v javni sektor, za učitelje ... kaj je zdaj narobe. ne vem, a so šli vsi ta bolši v tujino ... zakonodajo glede pogojev bodo obvezno ...prikaži več morali spremenit ... človek s 7. st., akademik je sposoben vsaj v oš poučevat, čeprav nima pedagoškega ispita, spet premalo informacij, seveada človek na terenu marsikaj izve ... živlenje je živo in tudi vlada in ministri morajo nekaj premaknik, al pa tudi ne

  • bobubob 15:37 31.avgust 2022.

    Elita to že dolgo ve. Tudi za zdravstvo ve. Vse ve. Kar je dobro za nas, je (malo drugače) dobro tudi za njih - ampak le zato, da imamo(plebs) stalne probleme in nič časa za njihov nadzor, oni pa (zdravljeni ...prikaži več in šolani v tujini) lahko igrajo naše rešitelje. Čika Janko je že vedel, kako se temu streže.

  • Boschtjan Zupanchich 08:36 01.september 2022.

    Problem Je, da so tudi že zasebne šole postale Preslabe ...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.