Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
11517 ogledov

Tako si dolgoročno zagotovite fiksno ceno elektrike

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • radovednica 07:58 28.oktober 2021.

    Gospodje! Samooskrba kot investicija ogromno stane. Kdo nosi stroške vzdrževanja in morebitnih težav na sami strehi tekom let (puščanje, zaščita pred vetrom - sprejemniki sploh ni nujno, da so položeni na streho, poškodbe panelov, itd.), seveda uporabnik oziroma lastnik. Pri ...prikaži več vsem pa je razlika v računu zgolj poraba in priključna moč, ostalo je enako. Če nisi velik porabnik, torej razlike ni. Edino, streho dati nekomu v najem z vsemi stroški vzdrževanja!

    • samo.jst 08:55 28.oktober 2021.

      Vedno več jih je, ki se jim računica izzide. Osebno nisem še postavil sončne elektrarne na streho, vendar imam že desetletja kolektorje za sanitarno vodo in zaradi lokacije od 10 do 11 mesecev na leto zastonj toplo vodo. Tudi takrat ...prikaži več so bili enaki pomisleki - kaj bo s streho? to bo zihr puščalo! kaj pa toča in veter, saj ti bo vse razbilo ali odpihnilo... no, danes se praktično nihče več sprašuje glede tega in zadeva kar dela. Čakam le še na TČ kot zamenjavo za plin in potem akcija.

  • rd2dmk2 09:55 28.oktober 2021.

    najem sončne elektrarne. pa je to kaj drugače kot plačevanje elektrike. v obeh primerih končni odjemalec nima nobene moči, ko pride nova pogodba. glede izgradnje pa.. ko bomo lastniki foto panela lahko prodajali elektriko bo se splačalo. do takrat pa ...prikaži več se vprašajte zakaj pri 5 kw TČ vam svetujejo 11 kw fotoelektrično elektrarno(FEE)(. ja elektriko danes podarjate, vse viške šenkate. pa še vedno plačujete vse prispevke. edino kar velja je FEE, el. avto in hranilnik elektrike, pa nič v omrežje.

  • munja 19:04 29.oktober 2021.

    Nisem pesimist in podpiram novosti, vendar se mi tukaj vseeno zdi vse skupaj malo preveč preprosto in lakotno napisano.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.