Slovenija
39144 ogledov

Takšne plače bodo zaposleni v javni upravi prejemali naslednje leto

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Keber 20:16 20.marec 2023.

    Lahko še samo to povem, da ker ni nikakor nobenega posluha glede tega je odšlo že veliko mojih sodelavcev drugam saj je dohodek tako mizeren, da ti drugega res ne preostane. Skupino J uredite, saj tudi mi delamo, vsi jedo, ...prikaži več kar mi pripravljamo vsaki dan tudi zdravniki, policisti, gasilci, vsi hvalijo, kako se trudimo a plače od nikoder že vsa leta. Na koncu vsega pa prejmejo vsi v plačilnem razredu J manj, kot minimalno plačo!!! Sram vas je lahko vse, ki ste odgovorni za takšno stanje, kot je.

  • Keber 19:51 20.marec 2023.

    Moje mnenje je takšno, ker sem tudi sam zaposlen v javnem sektorju. Nujno bi morali biti plačni razredi v katerem si uvrščen glede napredovanj odvisen od delovne dobe! Sedaj je tako, če si prej delal recimo 20 let pri privatniku ...prikaži več enako delo, kot sedaj v javnem sektorju pričneš čisto na začetku torej v najnižjih razredih, ki sploh obstajajo. Torej po 20 letih delovne dobe si recimo kot kuhar komaj v 15-18 razredu, kar je sramota in nikakor ni pravilno, kot da je nekdo po toliko letih delovne dobe

  • Keber 19:58 20.marec 2023.

    ...čisti začetnik. A temu ni tako v 20 letih že ima zaposleni veliko znanja ter izkušenj, a v skupini J res nismo vredni popolnoma nič, delati pa moramo zelo, zelo, vikende, praznike, vse dni v letu a na koncu nam ...prikaži več še država plačuje 180 EUR do minimalne plače!!! Velikokrat se sprašujemo, kaj v Ljubljani vsa ta leta počnejo sindikati glede plačne skupine J saj 20-25letih nismo prišli nikamor. Dajte spremenit zakon glede tega, saj sedaj nikakor ni pravilno in pošteno, da se ločuje ljudi,...

  • jakec42 19:02 20.marec 2023.

    Plače v javnem v javni upravi bi morale biti vezane na uspešnost gospodarstva!

    • Avatar Mehičanka76
      Mehičanka76 20:24 20.marec 2023.

      Točno tako! In po učinkovitosti katere ne bi merili njihovi šefki.

  • Keber 20:08 20.marec 2023.

    ...da je nekdo zaposlen že od začetka v javnem sektorju ali prideš šele pozneje v ta sistem. Sodelavci delamo popolnoma enako delo, pa nekdo ima 21 plačilni razred, drugi z enakimi leti pa mnogo višjega 30 razred, kar ni pravilno. ...prikaži več Ločuje se zaposlene v privat sektorju in že skozi zaposlene v javnem sektorju in to je po mojem mnenju katastrofa za mnogo zaposlenih, kdo si je to izmislil se lahko malo zamisli, kako napako je storil! Popravite to zadevo sedaj nikakor nismo enakovredni en drugemu.

  • srecnii 22:32 20.marec 2023.

    Namesto da bi poskrbel za delavce v gospodarstvo, ne vem kdo bo fizično garal za 5-6 evrov to ni nič vsaj 8+neto

  • optimist11 09:39 21.marec 2023.

    Ta sistemizacija ni enostavna zadeva. To se na ravni države ne da urediti v par mesecih. Če se dela na novo, bolje porabiti malo več časa. Razpon je pravi s tem da mora 1 razred omogočit "normalno" preživetje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.