Slovenija
42 ogledov

Takšno medgeneracijsko solidarnost si nekam zataknite

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MihaMB 20:39 06.maj 2016.

    Uvesti osebne pokojninske račune je edina rešitev. Hoteli smo kapitalizem in imamo ga. Pokojnino si naj sam vsak privarčuje z svojim računom, za solidarnost pa je bil na žalost čas v nekem drugem sistemu. Seveda so izvzeti invalidi in vsi ...prikaži več tisti, ki zaradi bolezni ne morejo delati.

  • blueone 21:39 06.maj 2016.

    se opravičujem za slovnične napake, ker nisem uspel pregledati :-)

  • JT_Thomas 08:40 10.maj 2016.

    Ni edina država. Grčija je veliko bolj razvpita. Kar se pa dogaja mladim, je pa navadna svinjarija. Ko sem jaz pred 20 leti vzstopal na trg dela se je to vedelo, naredilo pa se ni NIČ!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:21 06.maj 2016.

    Problem je ker gre prevelik del te solidarnosti k solidarnosti prisklednikov namesto upokojencev. In kaj država naredi ko je denarja premalo? Nalama nove prispevke. Sej druzga ne znajo. Da bi rešil problem in nehal krast državi niti pomisljo ne. Boljš ...prikaži več od državljanov zahtevat in ustvarit pričakovanje da je primerno in nujno potrebno še več prispevkov. To ne vodi nikamor, rezerv za taka ravnanja je vse manj. vprašanje je zdej samo ali bo vlada katerakoli že pač bo še tapravi čas spoznala da so stvari na meji al pa bo utopično upala da so si kupil še mal časa. Preveč smo strpni na nekih področjih, in to politiki izkoriščajo. Samo ko bo pa enkrat udarila sila realnosti bo pa udarila močno. Tisti ki se zavedajo kje Slovenija stoji poskušajo reagirati pasivno in se odseliti iz Slovenije. Slovenci pač po naravi nismo konfliktni. Smo bolj kot ne, večina nas je pacifistov. Naš upor je pasiven, država in vladarji pa so preveč slepi da bi ugotovili da so posledice njihvih ravnanj že tu. Da je v

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:21 06.maj 2016.

    Da je vse več mladih Slovencev ki se odseljujejo. Ampak tud to bo nekoč politika začutila. Samo kaj k bomo takrat že tako zelo globoko v gnoju. Zakaj hodiš v politiko če ne žeilš služiti ljudem? Če želiš služiti sebi ...prikaži več pejd v gospodarstvo pa tm pametuj kako si samo najbolj sposobni zaslužijo spodobno življenje. Tud manj sposobni si zaslužijo spodobno plačane službe, spodobno življenje. In ne ni naloga državljanov da si z nadstandardom viša pokojnine, naloga države je da nadstandarde pokojnine niso potrebne.

  • blueone 18:12 06.maj 2016.

    Kam je šel denar iz državnih bank, samo v zadnjih letih ga je bilo za 5 milijard...to je raziskoval nek zelo drag raziskovalec, zanima me ali je kaj raziskal v tej smeri ali je bil spet samo vržen denar stran...če ...prikaži več nam davkoplačevalcem nebi bilo potrebno dokapitalizirati teh bank, bi šel denar lahko tudi za penzije...sedaj si pa izračunajte draga gospoda za koliko povprečnih slovenskih penzij je to

  • mirror 19:06 06.maj 2016.

    Pokojni Drnovšek in še delujoči Ropov Tonček sta ustoličila medgeneracijsko solidarnost, ko nista vedela več, kje dobiti denar. Uvedba izplačevanja pokojnine za nazaj in posledično odvzem ene pokojnine za naprej, je bil pa prebrisan podel rop stoletja. Rop je izjavil, ...prikaži več, da imajo vse evropske države medgeneracijsko plačevanje pokojnine. Če je že tako, bi jaz imel rad še evropsko plačo.

  • sprehajalec 20:08 06.maj 2016.

    Dober članek, Slovenija je po moje edina država na svetu, ki bo zaradi sebičnosti in udobja stare generacije uničila prihajajoče. Z ogromnimi pufi in obrestmi nanje in z uničenjem narodnega gospodarstva. Vse za sedanje udobje in rekreacijski dodatek.

  • Avatar Leon
    Leon 20:16 06.maj 2016.

    Sedanja generacija upokojencev je udarniško in z odrekanjem izgradila tovarne ,bolnice ,šole ,da bodo njihovi otroci bolje živeli ko oni sami ! Pokojnina ,ki jo večina upokojencev prejema je premalo za umret (pogreb) in za živet . Prosim ne mešajte ...prikaži več tajkune in neoliberalno nomenklaturo ,ki je zapravila vso doto za prihodnje rodove ! Dvignite se ! ...je zapisal Stephane Hessel spoštovan gospod .........preberite !

  • blueone 21:37 06.maj 2016.

    Različne so obremenitve plač v Evropi...zanimiv je danski, recimo na danskem je zelo malo prispevkov in veliko dohodnine...pa se potem pokojnine izplačujejo iz tega vira...pa je zaenkrat danski sistem še zelo vzdržen...sistem, ki si ga pa ti omenil pa pomoje ...prikaži več ne vzdrži saj je pri nas veliko oseb z nizkimi obremenitvami plač glede na število prebivalcev, saj je pri nas veliko ljudi z nizko plačo ali pa si izplačujejo nizko plačo, prihranke pa imajo pa recimo v Panami in se bodo iz tistega vira izplačevali dodatek k pokojninam...tako, da kaj sem mislil povedat, pri nas je vedno večji razkorak, srednjega sloja je vedno manj, ki naj bi bil temelj zdrave družbe...zanimiv za prebarti je tudi tale članek, ki proti koncu govori, da med najvišjo rento (pokojnino) in najnižjo niti ni tako toliko razlike...vir je pa tukaj http://siol.net/novice/slovenija/upokojeni-slovenski-zobozdravnik-ki-se-mu-je-v-svici-odprl-raj-258777 ....res vredno branja

  • sprehajalec 23:53 06.maj 2016.

    Nisem od včeraj Leon, pokojnini sta dveh sort. Tista po 20 let delovne dobe pod Drnovškom, revalorizirana z Jugo dinarjem Dem : Dinar 1:1. Takih je pretežni del, poznam jih, socialistična elita z dobrimi zvezami pa čez 1k penzije. Če ...prikaži več ne sami pa po možu. Poznam rekord 38 let stara tajnica, v benificiranem sektorju. Sedaj pa prihaja nova, polna delovna doba, majhna penzija. O tem govorim. Ker pa socialna država očitno toliko pobere, pa za našo generacijo penzije sploh ne bodo ostale oziroma niso predvidene.

  • francelj 10:33 08.maj 2016.

    Dokler ni tisti debil od Drnovška (predsednika predsedstva SFRJ) zmanjšal pokojninskega prispevka delodajalcev za polovico (z 19 % na 8,85 %), se je pokojninski sistem kopal v denarju. Od takrat naprej parazitira državni proračun in je ves čas na robu ...prikaži več neizplačevanja pokojnin. Čemu neki ne uvedejo nazaj prejšnjega stanja?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.