Slovenija
78915 ogledov

Napovedane velike spremembe: V spričevala bi po novem vpisali tudi to

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:21 01.junij 2023.

    Bla, bla, bla...Učiteljem in ravnateljem dati večja pooblastila, ker vaši angelčki so v glavnem nevzgojeni bebci tako kot večina staršev..Empatija ni dana v zibki, ampak jo je treba privzgojiti...Če starši tega ne storite, vzgojiteljem pa ne dovolite, potem ni čudno, ...prikaži več da bi se mladež streljala in metala s streh..In ja telefon ob prihodu v šolo v omarico in tam ostane do konca pouka..Vsako kršitev kaznovati z odvzemom telefona za določen čas in denarno kaznijo staršem,.

    • Avatar NickMason
      NickMason 07:42 01.junij 2023.

      Niti v šolo prinesti telefon se ne bi smelo .Od doma v šolo in nazaj domov ni treba imeti telefon,ker itak hodijo kot kure po cesti s tem telefonom v roki

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 07:55 01.junij 2023.

      Ja, to bi s strani varnosti starši "minirali"...Saj jih sonček ne bi mogel poklicati, kdaj naj pridejo po njega ali poklicati policije kadar jih čudno pogleda potencialni spolni iztirjenec izven cerkve..:)

    • Skias 11:03 02.junij 2023.

      Kot prvo vzgojitelce so v vrtcih in če hočeš imeti vzgojene otroke moraš tam narediti red. Kot 2 pa že sedaj učitelji in učitelce jamrajo kako imajo preveč dela in pre male plače! Obvezno bi bilo potrebno ubesti pteverjanje znanja ...prikaži več učiteljev in učiteljc saj je nhihovo znanje precej porazno, da ne omenjam tistih, ki učijo tuji jezik pa ga še sami ne obvladajo ampak uporabljajo neko spakedranščino!

  • h4ck3r 10:35 01.junij 2023.

    Vau, ne morem verjet, da bom to napisal...ampak se strinjal s prav vsemi predlaganimi spremembami. Bravo ministrstvo. Edino kar še manjka je, kot je že lukić povedal, dati večja pooblastila učiteljem oz. omejiti vpliv staršev na vzgojno-izobraževalni proces. Oziroma drugače ...prikaži več povedano predvsem zaščititi osebje po izvedenih ukrepih, saj pristojnosti imajo dovolj, samo uporabiti se jih ne upajo ali želijo, zaradi vseh možnih posledic.

  • popokatopetl 12:16 01.junij 2023.

    "Učenci, ki se izobražujejo na domu, bi bili po predlogu novega zakona ocenjeni iz vseh predmetov glede na predmetnik posameznega razreda." --- Tole je KONKRETNA zaostritev za šolajoče na domu oz v alternativnih zasebnih šolah, pa tudi za izvajalce izpitov.

    • Skias 11:19 02.junij 2023.

      A zato, ker se šolajo od doma bi morali biti v privigiranem položaju o.O Ti dam primer. V mesecu maju je potekalo SŠ tekmovanje v atletiki. A si lahko predstavljaš, da so imeli dijaki klasične gimnazije boljše rezultate kot pa ...prikaži več dijaki iz športne gimnazije, ki imajo dosti več časa namenjenega za šport in jim gledajo pogosto skozi prste! Ne en red pa mora veljati za vse in vsakdor ima pravico obiskovanja javne šole!

  • Avatar jezeran
    jezeran 15:58 01.junij 2023.

    V 3 in 6 je brez veze NPZ, ker ne šteje nikamor, V 9. pa bi moral biti obvezen pri vpisu v srednjo šolo. Ker tudi v šoli so veze in poznanstva, s tem boljše ocene določenim. Še bolje pa ...prikaži veča bi bilo da učitelji ne bi delali v svojem kraju.

  • Toma 19:52 01.junij 2023.

    Glupost! Gimnazijci smo drugi tuji jezik po 10-ih letih docela zradirali iz RAMa!

  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 22:47 01.junij 2023.

    Predlagam fiziko pa kemijo v 1. razred. Pa limite, odvode, integrale najkasnej v 5. raZredu. Zato da bojo lohk do 9. razreda resil Riemanna. Idioti!!! Nej rajs kej nardijo s temi prekletimi točkami, da ne bo vpis v SŠ en ...prikaži več sam kaos in loterija, kolk se jih bo premislil. Pa da ne bo za vpis v SŠ štelo znanje, ne pa ocene, ki so odvisne od šole do šole, prfoksa do prfoksa. To pa zagotovijo samo exterci.

  • bobubob 13:53 02.junij 2023.

    Tej vladi predlagam, naj njeno šolstvo v zaključna spričevala vpiše tudi (trenutno) izbrani 'spolni' status in izbrano pripadnost barvi kože, saj bo to v bodoče očitno najpomembnejši kriterij pri sprejemu na delovno mesto - kot slišim, so Angleži že pričeli ...prikaži veči eksperimentirati...če smo med prvimi pri vsaki evronorosti, zakaj ne tudi tu. Bodimo zvesti vsaj nečemu. Torej norosti, če smo na zdravo pamet pozabili.

  • LukaMB 11:05 01.junij 2023.

    Ja dejmo še oblj stresirat naše tamale, še ocenjevanj rabijo in še več jih je treba pritiskati, najbolj da nimajo nič igrivega otroštva sploh in naj se pritiskanje začne že v 1. razredu. Niste normalni.

    • Skias 11:07 02.junij 2023.

      Za mojga časa smo imeli ocene že v prvem razredu! Po tvoji logiki bi se jih moralo cartlati in ujčkati to polnoletnosti. Bravo talent! Res pa je, da je potrebno vzpodbujati kreativno razmišljanje in ne samo suhoparno podajanje znanka, ki ...prikaži več ha nikoli ne bodo rabili!

    • LukaMB 18:56 02.junij 2023.

      Skias gre se za to da starši preveč pritiskajo na otroke da bodo piflarji in z oceno 5, da bi pri zelo visoki konkurenci prišli na gimnazije itd., otroci nimajo nič od življenja in njihovo edino življenje je knjiga mali ...prikaži več fantki pa postanejo poženščeni in športna vzgoja je slaba, motorika nula.

  • popokatopetl 11:58 01.junij 2023.

    "Z določbo, da starši prevzamejo vse obveznosti, se želijo izogniti neenotnosti v praksi." --- Kakšna demagogija. S to določbo se v praksi ne bo doseglo čisto nič, samo nekdo se otresa neke papirnate odgovornosti.

  • Mehtilda 13:21 01.junij 2023.

    Hm, nič proti nekim NPZ-jem, težava je v tem, da se to pri nas potem zbirokratizira do onemoglosti, en kup pravil, komisij itd..itd..in dokler so sestavljeni tako, da je pri matematiki in slovenščini super uspeh 70 %, povprečje pa 45 ...prikaži več Al kolk že, je to brez veze

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.