Avto /avto/avto-nasveti
19678 ogledov

Napaka, ki jo te dni počnejo vozniki vozil z ročno zavoro

Komentarjev 3
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MarkoSkače 16:54 09.januar 2026.

"Ena od napak, ki jo vozniki pogosto storimo, je, da v polarnem mrazu zategnemo ročno zavoro. Če to ni nujno potrebno, se je zategnitvi ročne zavore dobro odpovedati, saj lahko zavorne ploščice primrznejo na kolute in ne popustijo. To še ...prikaži več posebej velja, če so bile pred tem vlažne ali zasnežene". Ok super in zdaj naj avtor še pojasni zakaj potem pri avtomatski (električni) ročni zavori, ki se vključi (zategne) vsakič ko avto ugasnemo, naj ne bi obstajala nevarnost primrznitve ploščic na kolut!?

• Toma 21:17 09.januar 2026.

Moja ima dva stikala: avtomatika off/on ter vzvodno stikalo, ki posnema klasično ročno zavoro. Avtomatika deluje med delovanjem motorja hidravljično ter pri ugasnjenem avtu mehansko zategne ročno preko elektromotorja. Če je izklopljena avto ob ugasnjenem motorju ne zategne ročne. In ...prikaži več kako lahko potem tvojega sploh šlepajo? In če ti crkne na žel. prehodu???

• marija0556 03:00 10.januar 2026.

Pozdravljeni, ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 24 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 5.000 € do 1.000.000 € s stopnjo 3%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marijarajevic259@gmail.com

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.