Slovenija
30740 ogledov

To je gasilski odgovor na zlobne komentarje

Komentarjev 33
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 18:56 25.julij 2022.

    Zakaj bi ljudje sploh karkoli morali donirati gasilcem? Država že sedaj požere večji del plače in bi bilo prav, da za to poskrbi država. Naj država, da več denarja gasilcem, ukine pa vse druge nevladne organizacije, ki samo pobirajo denar, ...prikaži več od njih pa nimamo druga kot škodo.

    • blayo 19:32 25.julij 2022.

      Sej ni da bi morali... kdor hoče donira, kdor pa ne mu pa ni treba. Bo pa država brez skrbi poskrbela za take kot si ti v določeni ustanovi, nič bat.

    • Avatar VINOVERITAS
      VINOVERITAS 20:02 25.julij 2022.

      Vzel, Prostovoljni gasilci živijo od donacij!!!!!!! S temi donacijami kopujejo gasilsko opremo , gasilska vozila.......! Vidim, da gasilcem še nisil doniral niti dinara, tolarja niti centa!!!!!!!!!! Tako delate v sđs!!!!!!! Sram naj vas BO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

    • vzev 20:23 25.julij 2022.

      In zdaj naj bo sram mene, ker bi želel, da za gasilce poskrbi država? Kaj nebi bilo boljše, da gasilci nebi živeli od donacij, temveč bi za celoten denar poskrbela država? Koliko organizacij imamo, od katerih nimamo nič, pa država ...prikaži več za njih zapravlja milijone. Naj se vse to ukine in naj dajo ta denar gasilcem.

    • vzev 20:24 25.julij 2022.

      @VINOVERITAS, kako smešno. Dve leti ste me označevali za levičarja, sedaj se menja vlada pa sem desničar. Eni nismo niti levi niti desni, temveč rajši razmišljamo z svojo glavo.

    • Avatar torolino
      torolino 22:39 25.julij 2022.

      Daj grozdar, ne pljuvaj po vseh, če ti je kislina udarila. Iz hudobije deliš ljudi in se imaš za nad...ne vem kaj ti je vzel sds...ali kdaj je vzel gasilcem????mogoče so z Metelkove tudi gasili?🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

    • blayo 22:53 25.julij 2022.

      vzev, vidim da si kar določil, da se za ene zapravlja, drugim se pa nič ne da. Ne vem kaj delaš na tem forumu, zakaj te ni na kakšnem ministrstvu? Komu recimo ti nameniš del letne dohodnine? Ajde, da te slišimo.

    • munja 12:33 26.julij 2022.

      Zanima me, če je Petrol doniral kakšen liter bencina oz. nafte!?

    • blayo 13:23 26.julij 2022.

      A da bi bolj gorelo? Samo za info, Petrol je v bistvu eden največjih donatorjev v Sloveniji. Lahko se prijaviš, kar pogumno: https://www.petrol.eu/sl/sponzorstva/prosnja-za-sponzorstvo-in-donacije

    • vzev 16:22 26.julij 2022.

      @blayo, kaj sem kje pisal, da se enim nič ne da? Saj gasilci tudi dobivajo denar od države. Toda lahko bi celotno gasilstvo financirala država. Tistih nevladnikov na metelkovi, 8 marec... pa res ne potrebujemo. Kaj kaj boljše živimo zaradi ...prikaži več njih? Niti malo. Zato, pa bi morala država financirati samo tiste, ki pomagajo družbi. Ostali se pa naj financirajo sami.

    • blayo 04:06 27.julij 2022.

      Dobi tisti, ki se prijavi na razpis in odda popolno dokumentacijo. Na koncu v medijih vedno jokajo in imajo dosti za povedat čez pogoje tisti, ki so oddali nepopolno dokumentacijo ali so celo pričakovali, da bodo denar dobili na lepe oči.

    • blayo 04:09 27.julij 2022.

      vzev, če jih ti ne potrebuješ še ne pomeni da jih nihče. Saj pravim, zaposli se na kakem ministrstvu pa boš mogoče lahko malenkost vplival na to kdo bo dobil in kdo ne, tako da boš razpisne pogoje prilagodil svojim favoritom.

    • vzev 16:42 27.julij 2022.

      @blayo, nevladne organizacije se naj ukine. In naj se vsaka financira sama. Če bodo ljudje v njej videli korist, bodo že kaj nakazali. Gasilstvo je pa nujno potrebno in naj za njega poskrbi država. Ne pa da letno vržemo vstran ...prikaži več par deset milijonov, pa od njih državljani nimamo nič.

    • blayo 20:50 27.julij 2022.

      Nujno potrebno za koga? Spet ti odločaš kaj je za druge nujno potrebno in kaj ne. Za mamice z otroki in nasilnimi partnerji so recimo varne hiše precej pomembne. In ja, ne boš verjel, tudi s tem se ukvarjajo nevladne organizacije.

    • vzev 22:01 27.julij 2022.

      Kot sem napisal, če se bodo organizacije ukvarjale s stvarmi, ki so ljudem pomembne, bodo že dobile donacije. Če se pa ukvarjajo z bedarijami tako kot na metelkovi, pač je brez veze za to plačevati iz državne blagajne. Drugače pa ...prikaži več se tudi bivanje v varnih hišah plačuje isto, kot da greš v dom za upokojence.

    • blayo 22:04 27.julij 2022.

      Še enkrat, če je brezveze zate, ni nujno brezveze za nekoga drugega.

    • vzev 22:16 27.julij 2022.

      Zato, pa naj financira tisti kateremu to ni brezveze, ne pa iz davkoplačevalskega denarja. Gasilsto je pač nekaj kar moramo nujno imeti, ali poklicno ali pa prostovoljno. Tako kot policijo in reševalce. Brez npr. 8 marca bomo pa brez težav preživeli.

    • blayo 22:35 27.julij 2022.

      Današnja družba še zdaleč ni to kar si ti predstavljaš da bi morala biti. Ta sistem je ratal zelo kompleksen... gasilci, policija in reševalci niso zadosti. Preživeli bi tudi samo s fižolom in krompirjem, ampak če boš nekomu danes odrekel ...prikaži več Nutello lahko tvegaš, da te ubije.

    • vzev 22:50 27.julij 2022.

      To si pa odlično napisal. Zato pa politiki ne prenehajo financirati teh nevladnih organizacij. Državljani jih pa vsekakor ne potrebujemo.

    • vzev 22:52 27.julij 2022.

      Kaj sem kje napisal, da moramo te organizacije prepovedati? Ne, saj lahko še vedno obstajajo, toda naj za svoje igračkanje sami najdejo sredstva. Državni denar pa naj gre tja, kjer se potrebuje.

    • blayo 22:59 27.julij 2022.

      Ravno državljani oziroma občani jih potrebujejo. Ne potrebujejo jih posamezniki kot si ti, ki pa prostovoljno živijo kot državljani oziroma občani. Lahko se pač prostovoljno izključiš iz te družbe in pač delaš to kar je za življenje potrebno, to je ...prikaži več iskanje hrane in razmnoževanje. V tem primeru ti ne bo treba plačevati nič s čimer se ne strinjaš oziroma ničesar kar ne potrebuješ.

  • rd2dmk2 22:29 25.julij 2022.

    bo tomin s kupil nove rolarje. je pr gasilcih pa je zraven ko se kupuje nova uniforma, pa nove ....res je da gasilici so tukaj naredili nečloveške napore, ampak ...tudi RK dela dobro za marsikoga pa mi ne gre iz ...prikaži večz glave podatek o nekem gospodu Jeliniču in njegovi tajnici in bajnih plačah in nagradah in to da naj bi RK za svoje delovanje porabil cca 50% pridobljenih sredstev, ostalo pa da potrebnim. zato je žal misel, danaj se stanje regulira preko države umestno. in na koncu....

    • rd2dmk2 22:33 25.julij 2022.

      avto naj iz grabna vleče AMZS in ne prostovoljno gasilsko društvo. nekje naj se to prostovoljstvo neha.

  • kapibara1 08:42 26.julij 2022.

    Doniral gotovino osebno potrebnim v Belo Krajino. Tega je že 5-6 let, pa imam še danes grenak okus v ustih, ko se te donacije spomnim. ŽAL, ko začutiš "grenak pelin" doniranja, težko ponovno doniraš. Tokrat sem gasilcem doniral 2x .

  • tlacan 07:18 26.julij 2022.

    Aktiviran je bil državni načrt, kar pomeni, da bo država krila strošek popravila ali zamenjave opreme. Koliko bo kakšno društvo dobilo je bolj odvisno kako se kdo znajde. Videl sem kako si v društvu ob poznanstvu s trgovcem pridobijo račun ...prikaži več za dobavo opreme - brez dobave in denar je na TRR. Nihče ne preverja kje je oprema. Drugi primer opremo iz dotacije se po enem letu malo ceneje proda društvu, ki kupuje opremo s prispevki in denar je na TRR.

    • kapibara1 08:40 26.julij 2022.

      NI problem če je denar na TRR- problem je, če se kljub temu NE porabi namensko !

    • tlacan 09:38 26.julij 2022.

      Ogromno gasilskih društev zbira denarna sredstva za: povečanje gasilskega doma, da bo večji kot v sosednji vasi, nabavo vozila (ker so sosedi kupili cisterno, bo naša večja), Izleti so tudi potrebni saj se tako člani povezujejo. Da ne omenjam tekmovanja. ...prikaži več. Koliko opreme se uniči za tekmovanja, pa še obleke morajo imeti vsi nastopajoči. Sedaj so postala moderna še gasilska tekmovanja s terenskimi vozili. Še bi lahko našteval nesmotrne rabe prispevkov in davkoplačevalskega denarja.

    • tlacan 09:38 26.julij 2022.

      Nekateri so res "reveži" in so potrebni vsakega dinarja za opremo. Dosti pa se jih "preserava" z vsem kar imajo na razpolago.

    • munja 11:14 26.julij 2022.

      tlačan, to kar si napisal, zagotovo drži, pa ne samo pri gasilskih društvih. Nekako se je pač treba znajti, če država raje podpira brezdelneže, kot pa takšne, ki doprinesejo nekaj koristnega vsem nam.

  • Avatar Amber_Tyers
    Amber_Tyers 09:06 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji rje bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma 3 ...prikaži več ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • radovednica 08:18 26.julij 2022.

    Tako kot pri vseh zbiranjih denarja "v dobrodelne namene", nikoli ne veš kam bo to šlo. Sploh pa ponovno, mnogo super pridobitniških firm kot Petrol, Zavarovalnice, farmacija, .. bi vsak od desetin milijonov dobičkov, prispeval vsak 1 milijonček, ker se ...prikaži več ne bi poznalo in ne po 5 € od vsakega ubogega reveža, to je sramota. In zakaj vedno na TV kažejo Toninčka, pa Šestana, pa Petka, same nepotrebne lenuhe? Vprašajo naj navadne smrtnike, ki so bili neposredno udeleženi.

  • Naklonsky 10:52 26.julij 2022.

    Mene samo zanima, koliko nevladnih organizacij s stotinami člani je sodelovalo ali pomagalo pri akciji gašenja! In ne nazadnje, bi se odpovedali kakšnemu evrčku na račun gasilcev?

    • munja 11:08 26.julij 2022.

      Nisem nikjer prebral ali slišal, da bi se kakšna nevladna organizacija, ki se pase na proračunu, kakor koli pridružila oz. kako drugače pomagala. Samo molzejo, država pa neumna in vse podpira. Že kar nekajkrat sem napisal, da je pri nas ...prikaži več nevladnih organizacij pol preveč, ker od njih nimamo nič. Denar naj se daje tistim, ki delajo in pokažejo rezultate. Obvezna selekcija in ostrejši nadzor nad njimi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.