Zdravje /zdravje/aktualno
24551 ogledov

To je zdaj najpogostejši vzrok za smrt

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 15:52 21.januar 2022.

    Ja, gre za resen pojav, ki ga je zakrivila farmacija oziroma njihovi izvršitelji - zdravniki..Logično je, da farmacija vzpodbuja čim večjo potrošnjo antibiotikov in zdravniki jim pri tem ugodijo ...Vendar pogosta in nepotrebna raba antibiotikov povzroča rezistentnost bakterij. Tako je ...prikaži več potrebno razvijati vedno močnejše antibiotike in tako smo v nekem začaranem krogu (kot pri Covid cepljenju)...Imamo seveda tudi t.i. "superantibiotike", ki pa niso v splošni rabi, razen če nisi član kakšne elite..

    • Avatar MS
      MS 16:08 21.januar 2022.

      Ma čemu taka panika, saj imamo Ivermectin, ta zdravi vse živo. konje. osle, goveda! Zdravi proti zajedavcem. parazitom, in še čemu! Aplicirajo ga tudi ljudem ki potem očiščeni zajedavcev in parazitov zaradi covida odhajajo popolnoma čisti onkraj mavrice!

    • PasjaProcesija 16:19 21.januar 2022.

      lluckyss, tematika je zanimiva in obširna. Pri ljudeh je najenostavneje predpisati antibiotik, četudi ni nujno potreben. Ne kažem s prstom na zdravnike, tako se pač ravna z omejenimi viri (čas, razpoložljivost preiskav itd.) Običajnim potrošnikom pa je skrito, da se ...prikaži več antibiotiki množično uporabljajo v prireji mesa. Ne samo kot zdravilo, z majhnimi rednimi odmerki živali hitreje pridobivajo na masi in je praksa v široki uporabi. V Sloveniji je to sicer zakonsko dobro regulirano, a svet je velik.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 16:29 21.januar 2022.

      Hja, nisem vegan le iz etičnih razlogov..Če dobro pogledamo kaj vsebuje običajna govedina, ki jo kupimo poceni v marketu, bi nam moralo biti slabo ..Najprej pesticidi in herbicidi ki se koncentrirajo v mesu iz rastlinske hrane in GMO, ki jih ...prikaži več vsebujejo močna krmila (gensko modificirana soja), potem vsa mogoča cepiva in antibiotiki, ki so zahtevani in tisti, ki jih dajejo na črno,itd...Starejša je žival ob zakolu, več te svinjarije se koncentrira v mesu..

    • PasjaProcesija 16:44 21.januar 2022.

      Jaz jem vse, a imam podobno stališče. Za večjo profitabilnost se živalim servira vse mogoče. Načrtno "krmljenje" z antibiotiki bi lahko preračunali v število izgubljenih človeških življenj in bi gotovo prišli do osupljivih številk. Večni boj človeštva bo odkrivanje vedno ...prikaži več novih antibiotikov. Zato pa imamo t.i. superantibiotike, recimo temu trenutna zlata rezerva. Niso v splošni uporabi, da bakterije ne razvijejo prehitro odpornosti. Zanimivost: antibiotiki se proizvajajo tudi v Sloveniji.

    • mph2 18:06 21.januar 2022.

      @iluckyss, ojoj, ni ti dovolj, da si antivaxxer. Torej, kje začet. Kmetijstvo je najbolj uničujoča človeška dejavnost za planet, živali, nas. Herbicidi, pesticidi, umetna gnojiva... so samo del tega. Vsako leto iztrebijo na milijarde ptičev, plazilcev, glodalcev, .... za zaščititi ...prikaži več vaše rastline. Hranit živino z žiti, sojo, ... in jih zapret v hlev je total svinjarija, nastala 50-70 let nazaj. Business pred zdravjem živali, nas, okolja. Vedno je bila prej pašna reja ali lov. Groza danes.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 18:14 21.januar 2022.

      Nisem antivaxser, le s tem nedelujočim sranjem se ne mislim cepit..In če misliš, da hrana raste v samopostrežbi, se tudi motiš..Se pa da hrano pridelati tudi brez pesticidov in herbicidov, le motiko moraš znati prijeti na pravem koncu...

    • PasjaProcesija 18:23 21.januar 2022.

      mph2,: 1. Zakaj mešati cepiva v to? 2. Kmetijstvo je uničujoče, a jesti moramo (najbrž?) 3. "Vaše" rastline, zakaj prekladanje odgovornosti? Kaj pa tvoje? Če je vegan, niso samo njegove. Ješ jih tudi ti, posredno ali neposredno 4. Vzreja živali ...prikaži več je stara tisočletja. Npr. prašiči jedo močna krmila od nekdaj, seveda pridelana sonaravno. Bonus: pripravi se, da bo reja živali po 2030 na udaru z razlogom zmanjševanja toplogrednih plinov (govedoreja). Premog je samo prvi na tapeti.

    • mph2 18:49 21.januar 2022.

      @iluckyss, hmm, kako pa se reče takšnim, ki ignorirajo znanost? Za Motiko rabiš neko njivo, da lahko preživiš ... koliko jo ima? @pasjaprocesija, 1) enostavno, oboje je religija 2) ja, ekološka živinoreja kot včasih ima negativen ogljični odtis 3) jih ...prikaži več ne jem, jem pa meso, jajca, nekaj mlečnih izdelkov ... vse, če je le možno pašna reja. Toplogredni plini in meso je samo fake izum veganske industrije, debunkiran neštetokrat, realno 2-3% celo živinoreja kot jo večinoma na žalost imamo.

    • mph2 18:52 21.januar 2022.

      Ah, še to, razumem vegane, ker sem bil nekaj časa tudi sam, desetletja pa vegetarijanec. Zaradi živali, okolja, zdravja. Sčasoma me je srečala pamet in sem ugotovil, da sem se motil na vseh treh področjih. Sem si popravil zdravje (brez ...prikaži več zdravil, zdrava hrana jasno ampak res zdrava, ne kot jo priporoča prehrambena in farmacevtska mafija) kot si nisem predstavljal niti v sanjah, da bo možno. No, nekaj škode je zmeraj trajne. Zelo poučno gradivo od Lierre Keith.

    • PasjaProcesija 18:59 21.januar 2022.

      mph2, a res, niti kruha in krompirja ne ješ, samo meso in ostale živalske proizvode? Kaj vse se najde na svetu... Kaj pa jedo tvoje živali? Druge živali? Kaj pa te, živijo od zraka? Posmehuješ se antivaxerjem in govoriš o ...prikaži več nekih religijah, v istem sestavku pa o fake izumu. To je pa tvoja verzija teorij zarot (tako bi te videla večina, ki ne misli tako), kot jih posredno očitaš njim (ki so v manjšini). Razlog gor ali dol, v prihodnjosti pričakuj pritiske na zmanjševanje porabe mesa. Pa dober tek!

    • mph2 21:39 21.januar 2022.

      @pasjaprocesija, oh, daj, malo se poduči kako živijo Eskimi oz. Inuiti, Masai, ... pa še drugi, pa kako smo živeli 2-4 milijone let minus par tisoč. A misliš, da so si praljudje skuhali kavico v votlini in pojedli corn flakes ...prikaži več s toplim mlekom in imeli 5 obrokcev na dan? Ajme meni. Za človeka je meso (no, ribe, jajca, ...) najbolj zdrava možna hrana. Preberi si raje kaj vse je od toksinov v rastlinah, še posebaj s pretiravanjem. Saj razumeš, rastline si pač ne želijo, da jih pojemo.

    • PasjaProcesija 22:31 21.januar 2022.

      Hvala, znanost bom raje prepustil tebi. Grozljivo, jem rastlinske toksine. Zdaj razumem, rastline nočejo, da jih pojemo, živalim pa je to edina želja. lluckyss, ti in tvoji veganski lobiji stojite za svetovno zaroto!

    • mph2 22:55 21.januar 2022.

      Khm, nič ne razumeš, probam pojasnit. Živali imajo hitre noge, močne čeljusti, zobe, ... ko je meso na krožniku načeloma ni več potrebe po obrambi. Rastline ne morejo bežat, so se pač razvile mini tovarne toksinov. Evolucija pač. Eh, dosti ...prikaži več se boš moral naučit, morda imaš srečo, da ti oksalati delajo manj ledvičnih kamnov kot mnogim, npr. meni. Pa če bi kdaj bil na kmetih bi vedel da je potrebno včasih zelo pazit katero rastlinje lahko krave pasejo in kaj jih lahko tudi ubije. itn int.

    • PasjaProcesija 23:10 21.januar 2022.

      Hvala za prijaznost. Kaj vse me še čaka, celo življenje sem živel v temi. Matr, naj že omogočijo polete na Mars, da se poberem iz tega planeta. Ker tu mi ni več za živeti.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 02:47 22.januar 2022.

      mph2..Če si zmeden, poglej v naravo...Mesojedi imajo ustrezno krajše črevesje in več kisline za boljšo in hitrejšo prebavo mesa. Mi imamo precej daljše črevesje .. Poleg tega nas je milijone let razvoja definiralo in vcepilo instinkt, ko se nam pocedijo ...prikaži več sline ob jagodah ali banani, rdečem jabolku, itd. in ne ob na pol razpadlem truplu živali kot je to situacija pri mesojedcih.. Si kljub vsemu bolj opici podoben kot tigru ;)

    • mph2 09:31 22.januar 2022.

      He he he ... iluckyss, si morda sam kdaj gledal in primerjal? Potem bi ti bilo znano, da imamo kislino, ki konkurira totalnim mesojedom, celo hijenam. Človek ima ekstremno kisel želodec. Da niti ne govorimo, da imamo izredno dolgo tanko ...prikaži več črevo (ki je namenjeno absorbciji beljakovin in maščob) in kratko debelo črevo. Ravno obratno kot gorila, ob tem, da ima gorila ogromen cekum, pri nas skoraj izginil. Tisti "instinkt" pa je odvisnost od sladkorja, ne moreš pa živet zdravo samo na drogi.

    • mph2 09:36 22.januar 2022.

      Lahko samo ponovim, sem bil na tvojem, tebe še ni srečalo. Z "zdravo" vegetarijansko hrano in dosti hidratov sem tokom desetletij dobil sladkorno, total zamaščena jetra (nikoli alko), ogromno športov, nori problemi z želodcem in črevesjem ... vse izginilo (razen ...prikaži večn nekaj že obstoječih zabrazgotinjenj v jetrih, to je trajno) ko sem ukinil vse hidrate, da ne govorimo sladkor (=večina sadja). Potrjeno vse laboratorijsko. In ves čas prej sem to pripisoval "staranju" in "genom" in "normalno". My ass.

    • PasjaProcesija 10:30 22.januar 2022.

      Po mojem je to mogoče samo v Sloveniji. Če imamo vegane, moramo imeti tudi njihovo nasprotje. Ne vsejede, striktno samo mesojedce. Imamo redek privilegij, da lahko jemo cel spekter hrane, ki je bil generacijam pred nami nepredstavljiv. Izkoristite to, jejte ...prikaži več kar vam odgovarja. Spremljajte svoje telo in ob morebitnih težavah prehrano prilagajajte. Srečen sem, da sem običajen Butal'c in mi je znanost tuja. Edino me bega, ker so mi začeli poganjati čekani. Pa ne vem, ali so prašičji ali plenilski.

    • mph2 11:14 22.januar 2022.

      @pasja, izobrazi se malo in si poglej po svetu kako narašča število, ogromno zdravnikov med temi, skoraj večina, kardiologi, nefrologi, .... ki so pač odkrili koliko laži je v priporočilih industrije prehrambenih smeti in farmacije. Ozdravili so sebe in zdravijo ...prikaži več paciente. Zanimivo sicer, zadnjih 50 let je šla poraba rdečega mesa bistveno dol, saturiranih maščob tudi, ... na vsakem koraku vegi burgerji, ... ampak srčne bolezni, diabetes, ... pa so šli eksponencialno gor. Res nenavadno kajne.

    • PasjaProcesija 11:51 22.januar 2022.

      Podatek sem našel v 15 sekundah: v zadnjih 30 letih se je svetovna proizvodnja mesa podvojila, res pa bolj na račun perutnine: www.statista.com/statistics/274522/global-per-capita-consumption-of-meat/ Kar se pa pravih izobrazb in samo "izobrazb" tiče sem raje metodičen in temeljit. Podatkov ne izbiram ...prikaži več selektivno. Bizarno mi je, da uporabljaš povsem iste prijeme kot povprečni anticepilci, pa se jim posmehuješ. Očitno je zelo človeško, da si nekdo najde svojo ozko nišo, kjer je najbolj pameten.

    • mph2 12:41 22.januar 2022.

      Zgoraj sem poudaril rdečega mesa zato. Problem je, ker ravno industrija izbira zelo selektivno študije in jih prireja. Jaz uporabljam total znanstvene prijeme, samo prej nisem razumel. Malo si poglej npr. dr. Paul Mason videje, pa dodaj ključno besedo carnivore. ...prikaži več Ali pa dr. Ken Berry. Ali prof. Tim Noakes, dr. Sarah Hallberg, dr. Bret Scher, prof. Bart Kay, ... Ali pa tudi ne rabiš. :-) Čista znanost. In razlaga "študij", ki so z lažmi demonizirale meso, saturirane maščobe ... zaradi $.

  • bobubob 16:59 21.januar 2022.

    Eh, razbojniki v belih haljah, vaša medicina že stoletje nima nič skupnega z znanostjo, sploh pa ne s celostno...človek je za vas še vedno vreča organov. In kot taki ste se zabubili v vaš svet dogem, postali ste religija, vaša ...prikaži več zadnja Bula pa razglaša 'cepivo' kot edino varno (od)rešitev... Ste že slišali za koloidno srebro? Ah, bognedaj, to je za konje, dobiš argirijo.... Pred uporabo toaletnega papirja.. se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.