Slovenija
26544 ogledov

Toliko podjetnikov že razmišlja o odpuščanju delavcev

Komentarjev 39
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tlacan 15:57 24.avgust 2022.

    Tudi, ko je bil sprejet zakon o minimalni plači, ki je določil, da mora bit osnovna plača na nivoju minimalne in se šele nato obračuna razne dodatke, so delodajalci grozili z odpuščanjem in zapiranjem podjetij. Če ne sfolgajo, naj zaprejo. ...prikaži več Tudi delavcu rečejo: "Če ti ni prav, pojdi drugam".

  • Avatar Leon
    Leon 14:27 24.avgust 2022.

    Tričetrtine podjetnikov se je napajalo iz državnih jasli v času Janšizma ! Danes ugotavljajo ,da političnih subvencij več ne bo in želijo izsiljevati . Spomnite se gospe iz trgovske zbornice ,ki je ob zaprtju trgovin ob nedeljah grozila z odpustom ...prikaži večm nekaj deset tisoč trgovcev ! Danes trgovcev primanjkuje in tudi nedelje so proste. Banda pokvarjena treba jih je tesetirati .

  • kmetek 13:55 24.avgust 2022.

    pač bo kaka jahta manj, je tako težko?

    • h4ck3r 14:10 24.avgust 2022.

      Zakaj pa bi bila...zapreš firmo s 50 zaposlenimi in odpreš novo z 10 in gremo naprej...podjetnik se vedno znajde, za veliko delavcev pa to ne velja...Tako, da kdor pljuva čez delodajalca (sploh odkrito in javno), pač ne bo med tistimi ...prikaži več 10-imi. Diskretnost je, s popularizacijo družbenih omrežij, postala tuja marsikateremu delavcu in veliko jih zaradi tega in dolgega jezika (ter kratke pameti) potegne ta kratko. ;-)

    • mph2 15:50 24.avgust 2022.

      Še bolj kratko so potegnili vsi tisti, ki so umirali, da danes ni več sužnjelastništva (klasičnega, da ne bo pomote), fevdalizma, ....

  • jakec1575 14:13 24.avgust 2022.

    zita je dovolj. koruze je dovolj. nafte je dovolj. rusko nafto kupuje kitajska, ki jo prodaja evropi. zakaj se narod pusti neategovati' umetno ustvarjanje tragedije in strasenje? elita je zasluzila s covidom, zdaj bo pa se z vojno? srednji razred, ...prikaži več ki fila proracun financira reveze in elite. cas je za teroristicno revolucijo.

  • rd2dmk2 14:04 24.avgust 2022.

    žurnal pobrskajte po svojem arhivu in objavite članek o povišanju plač.. a zdej bodo pa zapirali? ja še mafija ni tolk prefrigana kot naša GZS in OZS.. ja naj pa dvignejo cene. tisti ki ima dober, da ne rečem odličen ...prikaži več izdelek, ki je vreden svoje cene bo preživel ostali šalabajzerji pa itak morajo zginit s scene. samo za primer, hecno je da prodaja avtov je zadnje dve leti v krizi, ampak, ko greš malo okoli, pa je vska dan več prodajalen z -- rabljenii avti. torej eni jamrajao, ostali pa šmuglajo.

    • h4ck3r 14:13 24.avgust 2022.

      nekako morajo opozoriti na sebe, če pa vsak dan slišijo... "za prebivalce in mala podjetja bomo poskrbeli, ostali se pa naj znajdejo sami"...vedno obstaja kontra učinek...podjetja pač pravijo, mi bomo obdržali takšen % delavcev ostali se pa naj znajdejo, veliko ...prikaži več le teh državni račun. Vzajemno delo in medsebojno spoštovanje in skupno trdo delo, prinese napredek...vse ostalo jamranje in grožnje so pa kontraproduktivne.

    • rd2dmk2 14:19 24.avgust 2022.

      h4.. obstajajo različni delovni procesi, nekje rabiš za nek proizvod tolk in tolk delavcev in če nimaš podvojene linije ne moreš odpustit par delavcev, ne da bi ostalim naložil tolk več dela. recimo vzemiva za primer revoz. ko imajo linijo ...prikaži večo rabijo vse delavce. če je dela dovolj odprejo dve izmeni. če dela ni dovolj ne morejo odpustit pol delavcev, ostali pa naj delajo dvojno. vsaj mislim da so dela, kjer je znanje specifično. in verjetno ne bo noben direktor dobil odpovedi,pa njemu podoben tič.

    • h4ck3r 15:18 24.avgust 2022.

      To se strinjam, da je vsak delovni proces specifičen in če je pol manj proizvodnje pač delaš eno izmeno. Torej rabiš pol manj delavcev, zato imajo v veliko primerov začasne ali pa prekarce in je za redno zaposlenih toliko kolikor ...prikaži več jih rabiš za 1 izmeno za celotno proizvodnjo. Pač specifika glede na področje. Sicer pa direktorji...kdaj bodo balkanci spregledali, da so tudi direktorji in vodje potrebni...brez tega pač tudi delavec ne bi imel kaj delati. Nekdo mora vseeno pripeljat "biznis".

    • marko345 15:20 24.avgust 2022.

      Več ko t bo izgubilo službo balkancev za vedno, več bo praznih stanovanj Nič slabega, bomo pa delali visoko produktivno in profitabilno delo, čipe, elektroniko, panele ipd Slovenci se bomo že znašli, samo tega balasta se moramo znebiti.

  • jakec1575 14:11 24.avgust 2022.

    najvecja nevarnost lokalni ekonomiji so medijsko strašenje pred noro zimo. a lahko nehamo? vemo, da je vse plod borznih mesetarjev. zdaj so cene na borzah padle, zdaj pa trgovci nategujejo lasten narod. in dobavitelji. nic ni drugace kot pre ukrajinsko ...prikaži več vojno. naslednje leto bo ukrajina izvozila 30% manj zit, ampak to se da vse nadoknadit drugje. drzave imajo svoje kmetijske politike. pac zasadis vec zit in manj ogrscice za bio gorivo. Zakaj politika nateguje narod??

    • tlacan 14:43 24.avgust 2022.

      Zakaj? €€€ Poglejte Petrol; Od države zahteva kritje izgube ob 100% povečanem dobičku. Dobiček smo mu mi dali, ker smo kupovali pri njih in ne zato, ker so bili ekstra produktivni.

  • Avatar jezeran
    jezeran 15:03 24.avgust 2022.

    Bodo pa svoje drage avtomobile in nepremičnine na morju prodajal. Pa se sami delali za isti drobiž kot ga dajejo delavcevm. Kdor si do sedaj ni ustvaril nič, naj pa propade

    • Avatar jezeran
      jezeran 15:07 24.avgust 2022.

      Zmeraj se rešuje firme od bogatih in poznanih, banke, zdravnike in javno upravo. Ko je vsega v izobilju pa delavec nikoli ne dobi kaj več.

    • Ender3 22:08 24.avgust 2022.

      jezeran 👍👏👏

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:27 24.avgust 2022.

    Ne bodo do podjetniki kar na dolgo in široko zapirali svojih podjetij. Kako bodo pa živeli, odplačevali bajne kredite,..? Seveda pa skočijo v luft za vsak drek, ki bi lahko šel v korit delavcu in ne lastniku. Pa s temi ...prikaži več grožnjami so tudi že malo dosadni.

    • Avatar R_D
      R_D 22:03 24.avgust 2022.

      Pozabljaš, da naši podjetniki večinoma ne živijo od prodaje drog tako kot v Mehiki. In ogromno je "podjetnikov", ki to sploh niso, samo delajo za kako firmo prek sp-ja. Na to pa nisi pomislila, ne?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:14 24.avgust 2022.

    Tri četrtine predvideva manjši dobiček???? Kakšen dobiček , ko pogledaš računovodske izkaze jih tri četrtine izkazuje že zdaj izgubo , da ni treba plačati davka na dobiček. Delavcu mnimimala gospoda pa v velikih avtih, ladjah in vikendih na lizing.

  • Kmodri 22:10 24.avgust 2022.

    Naj prilagodijo svoj dobiček družbenim razmeram, ne pa da jih žene pohlep.

  • lojs 18:22 24.avgust 2022.

    čakamo na večerne ure, ko se podgane priplazijo in nas obtožijo kakšni troli smo, živimo v kevdru, same koprive ... jah to je domet aktivistov, kolesa so zamenjal z nabijanjem in žaljenjem vseh, ki niso člani inštituta 8 marec ... ...prikaži več res žalostno in še bolj bo pozimi

    • Ender3 18:54 24.avgust 2022.

      lojs👎pa ne da si razočaran in prežaljen, ker ne dobiš takojšnega pametnega odgovora na komentarje v slogu prostega spisa. Na vsa bedna vprašanja ti žal, ne moremo odgovoriti. Malo potrpljenja im spoštovanja bi prosili . Lp podgane !

    • lojs 19:04 24.avgust 2022.

      je res lepo za vse pohvale ... ukvarjamo se pač zs komentatorji ... po mojih izkušnjah se za mojim komentarjem pojavi še tvoje ... in držal sem se načela, starega reka "pametni odneha", no, poznaš ga li pa tud ne, ...prikaži več tako da ti vedno prepuščam zadnji komentar, kje se pa ti nahajaš, je pa tvoja stvar UŽIVAJ v svoji bolezni in izrazi vso svojo bolečo nestrpnost

    • Ender3 19:30 24.avgust 2022.

      lojs👍 hvala, na možen kompromis, prenehaš ti, preneham sam, ker oba veva, vemo, da takšno početje nima smisla in je, kontraproduktivno. Prvi glasujem ZA, da se vso komentiranje po slo medijih onemogoči..🙏🙏

    • lojs 19:41 24.avgust 2022.

      do sedaj še nisi bil sposoben komentarja na temo članka, ker te to sploh ne zanima, ampak ti samo napadaš osebke ... ne prebereš članka, pojma sploh nimaš, lažeš vse povprek, glumiš in se pretvarjaš ... in se seveda hitro ...prikaži več prijaviš pod različnimi imeni ... lahko, da je zadaj kakšen cilj tebe ali naročnik, lahko da si tudi plačan, ali drugače nagrajen, zame je to samo bolano in res neverjetno zahojeno

    • Ender3 21:36 24.avgust 2022.

      lojs 👎 nezrel si, nekritičen, neizobražen, indokriniran, plačan za to kar pišeš po nareku drugih , Tega se očitno zavedaš in želiš to prevaliti na druge, ki pišejo in odgovarjajo sami, po svojih željah in potrebah.. Za razliko od tvojih ...prikaži večh člankov, ki bolj malo odražajo tvoje mnenje, sem jaz svobodno misleč in mi je v užitek j**ti maloumno Ištvanovo mladino. Vsebina pri tem ni važna, ker jo tudi sicer ne dojameš..

  • ico8 17:57 24.avgust 2022.

    Neverjetno! Ko pogledas forum, je kot bi Stalin bil podgana in se vsake tri mesece razmnozeval! A ve kdo, kje se lahko kupi strihnin?

  • lojs 16:31 24.avgust 2022.

    podjetniki je verjetno širok pojem, gostinstvo bo v katastrofi, ker je vemo srednji razder, ni, , vse je predrago, ostalo pa ... tako tako , vse je več ali manj prodano, obrtniki delajo šravbe in matice za nemce (poenostavljeno, ampak ...prikaži več resnično) ... in če oni crknejo ... le kaj sledi ... mogoče scenarij 1930, in new deal ... tega pa eu nima ... vse bo šlo u kurac prej ali slej

  • lojs 15:55 24.avgust 2022.

    vlada dobesedno spi in sprejema neke minimalne ukrepe, recimo da se vidi da sploh kaj dela ... ekonomska situacije je pa resna ... inflacija držav, od katerih so odvisni razni proizvajalci podjetniki ... še huje je pa to, da nemčija ...prikaži več hudo stagnira, se pravi, ne bodo več rabilo toliko šravbkov in matic za njihove proizvode ... mislim to so stvari kjer je treba urgirat, vem da ni enostavno ampak vsaj nekaj

    • Ender3 19:09 24.avgust 2022.

      lojs, morda vlada za te spi 😌, a se vsaj medijsko izpostavlja. Prejšni vladnik je, vodil vlado preko twiterja in nise upal pokazati pred kamero. Šele, ko mu je tekla voda v grlo se je udeležil predvolilnih soočenj.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 15:17 24.avgust 2022.

    Podjetniki ni denarja za vas saj mora vlada plačati nevladnike,ki so jih izvolili!! Tako bo kot pri kmetih za kmete 22 miljonov za Metelkovce in Nikine lenuhe pa 93 miljonov!! Hudič je,če je vladi vseno za popdjetja smo ,da socialcem ...prikaži več nič ne manjka!! Delavci bodo pač izgubili službe in postali socialci takrat bodo pa dobili!! Pod levičarji so bili delavci vedno le v napoto!!

    • Ender3 19:15 24.avgust 2022.

      omega_v 6 tebe pa nevladniki motijo 😠 priključi se jim in ne bo se ti treba posedati na forumih. Sicer pa ti še, ničesar ne plačuješ tako, da raje kakšen komentar izpustiš...

    • Avatar omega_v6
      omega_v6 22:36 24.avgust 2022.

      Mene motijo vsi,ki živijo na račun nas delavcev!! Nevladniki pa še najbolj po eni strani so protio vsemu kar je naprednega po drugi strani pa bi iomeli vse in to zastojn!! Nevladniki so proti elektrarnam na veter prtoti hidroelektrarnam čudno,da ...prikaži več niso bili proti TEŠ 6 saj so za molk pokasirali in tako smo dobili največjega onesnaževalca v državi,ki pa ostaja brez premoga!!

  • joze95 15:14 24.avgust 2022.

    Na eni strani brega Kordiš z brzostrelko, na drugi strani homiči (preko 10%) v vseh javnih medijih, in ko se nja bi končno oddahnili, jih počakajo nori kulturniki, ki zahtevajo brezplačno zdravstveno zavarovanje, MESEČNIK pa jih pri tem podpira zato, ...prikaži več da smuk ponoči z njim v klet FOTOPUB-a. SVOBODA in GOLOB morajo razčistitu ali bodo imeli bordel norčkov okoli sebe. SD pa naj to samo potrdi, če je zmožna!

    • Avatar Leon
      Leon 16:00 24.avgust 2022.

      joze... Kordiš se ti je nekje zataknil. Ali si le kakšne ljubezenske težave?

    • Ender3 19:20 24.avgust 2022.

      joze95 toliko problemov imaš, da ti svetujemo pomoč psihiatra. Verjamem, da bodo uspešni imajo novo zdravilo za blaženje otroške preganjavice in depresije.

    • Avatar R_D
      R_D 22:06 24.avgust 2022.

      Golob s Klokočarjevo na čelu, se je že zdavnaj odločil za nevladnike in perverzne kulturnike.

    • Ender3 22:15 24.avgust 2022.

      R_D za razliko od prejšne vlade, ki jih ne marginizirala, pustila brez financiranla, sedaj pa kričijo, da so jim bile volitve ukradene prav od njih. Ja boomerang se vedno vrne, izgubljene volitve pa ostanejo za vedno

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.