Slovenija
114 ogledov

"Tretje osi ne bomo dovolili!"

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MK 10:53 30.marec 2012.

    zakaj bi delal cesto iz kranjske gore na vršič? pa planica hrušica? zarad 2 tekem na leto in zato da bo še več avtov v alpske predele. ne hvala. že tko je sama pločevina, še v Tamar nej se prpelejo.<br ...prikaži več />Če kdo res rabi cesto je to Kočevje, Ribnica in tej kraji dol proti Kolpi. Pejt se pelat enkrat po njej v konici pa povej če ne rabiš pomirjeval.

  • KLOBO 10:55 30.marec 2012.

    Če bodo poslušali takšne Dragane in podobne ritoliznike, AC do Bele Krajine nikoli ne bo: Zato je na strani Občine in Države, da takšna civilna gibanja, ki se bodo začela pojavljati kot gobe po dežju, tudi na zahodni strani Novega ...prikaži več mesta, totalno ignorira in v primeru nasprotovanja, takoj razlasti. Slovenski interes večine je mnogo večji kot pa je interes te oske skupine, ki bi svojo zemljo traje prodala trgovskim družbam, ki plačujejo po 100 eur na m2 kot pa državi, za cesto, ki jo vsi Slovenci nujno potrebujemo, za 10 eur. Izvirni problem je ta, da se ta civilna inicijativa ne vidi kompatabilno z umestitvijo AC, zaradi ponudb, ki jih imajo Mački z mnogo bolje plačano zemljo, če jo prodajo Trgovcem!!

  • Aleš Kocjan 08:53 30.marec 2012.

    Dragan: samo da je vaša rit polna. Za ostale vas pa ne briga. Ti naj se še naprej vozijo po starih in nevarnih cestah - recimo Belokranjci.

  • Kecapordie 09:31 30.marec 2012.

    Mucek4 sej glih zato se pizdijo, ker ce bo zgrajen se ta del avtoceste bodo pa res okol in okol zagrajeni z avtocesto, poznaj situacijo preden se pizdis na njih

  • MK 10:54 30.marec 2012.

    Zakaj pa noben ne posluša inženirjev ampak samo politike in civilno iniciativo. Zato pa je tako kokr je. Ceste pa zdržijo 5 let. Samo poglejte koliko je zaprta hitra cesta na primorskem.

  • graff 11:19 30.marec 2012.

    Pa še to, nihče ni govoril o gradnji ceste na Vršič, zapisal sem potrebo po posodobitvi.

  • graff 09:06 30.marec 2012.

    Namesto 3. razvojne osi, naj država popravi in posodobi ,,regionalne ceste,, od Planice do Hrušice; Kranjske Gore na Vršič, Radovljice do Kranja, pa na Dolenjskem in Koroškem. Vsi ti kraji lahko sanjajo o cestah kot so stare magistralke, Ljubljana-Maribor ali ...prikaži veči Vrhnika-Koper.Potem, ko boste posodobili in omogočili normalen in bolj varen promet na teh cestah se lotite tretje razvojne osi, sicer vas lahko prizadeti uporabniki in davkoplačevalci iz omenjenih območij kaj hitro lahko tožijo zaradi kraje, klasične in politične korupcije.

  • KLOBO 10:49 30.marec 2012.

    Tako kot prebivačci Mačkovca, na vsodnem obrobju Novega mesta, se bodo upirali tudi lastniki in prebivalci na vzhodu!! Pojavilo se bo mnogo civilnih inicijativ, ki bodo Zagovarjanje stališča, "smo za AC vendar ne na naši zemlji ali blizu nas", postavite, ...prikaži več oz. umestite jo na "sosedovo" dvorišče, je iz vsesplošne slovenske koristi nedopustno. Takšno poslušanje in sledenje takšnim in drugačnim civilnim iniciativam je potrebno zanemariti in spregledati, ker je nedopustno. Ljudem, ki so neposredno izpostavljeni, se jim naj omogoči protihrupne zaščite in podobne tehnične konstrukcije, ne pa da zaradi "pizdakanja Mačkovčanov," stoji. oz. bo stala takopotrebna infrastruktura. Če bodo Mački uspeli preprečiti , potem jo bodo preprečili še drugi, ki jih neposredno tangira. Zato Občina in država ne sme popuščati , ker potem je zadeva tam kot je bila pred leti AC mimo Trebnjega, ko je vsak, ki je imel 5 min časa, umeščal AC po svojih interesnih sferah. Občina in Država naj ugotovi najbolj optimalno

  • graff 11:17 30.marec 2012.

    Malo morgen, pojma od pojma nimaš kakšna je cesta v zgornjesavsko dolino, pa iz Radovljice skozi Posavec do Naklega. Sicer pa sem napisal da je potreba po modernizaciji regionalnih cest tako na Dolenjskem (z Belo krajino vred jasno) kot na ...prikaži več Koroškem. Očitno vidiš samo meter čez svoje lastne planke a Kranjska Gora je eden največjih turističnih centrov , ki ima katastrofalno slabo in neustrezno prometno povezavo. Vprašaj prebivalce zgornjega posočja kaj si mislijo o cesti čez Vršič, bojim se, da ti kdo d njih ne primaže kako okoli ušes.

  • damjans 12:31 30.marec 2012.

    mucek4, kakor ti je že delno odgovoril Kecapordie, se prvo seznani z situacijo. KS Ločna-mačkovec ni proti gradnji tretje osi, temveč za prestavitev z odcepom Zagorica oz. Lešnica, kot je bilo prvo tudi planirano. S to rešitvijo bi imele tudi ...prikaži več občine Straža, Dol .Toplice. Žužemberk, Mirna peč kaj od tega. S predlagano rešitvijo pa bi vozniki iz vzhodnega dela Nm ( tudi tovarna Krka) imeli uvoz na avtocesto za smer LJ v Karteljevem, kajti obstoječi priključki na avtocesto se naj bi rušili ( stari so 6 let), po načrtih eno leto. Kam bo speljan ves ta promet za časa rušitve in gradnje se ni noben vprašal. A za rušitev se pa najde denar??? Poleg tega je vsa ta zemlja že odkupljena oz. razlastninjena, kajti tu se že gradi nova poslovna cona ( sicer 7m nad obstoječimi hiša, pa pustimo malenkosti) Bistvo vsega je, da smo krajani proti umestitvi take ceste kot je sedaj planirana ( tranzit za Bosno in Hrvaško) skozi naselje, kljub onesnaženosti zraka v NM, ki je že na mejah dopustnega. S poveča

  • mucek4 08:04 30.marec 2012.

    Super to. Samo zakaj dobim občutek, da jih bomo čez 5 let poslušal kako je avtocesta daleč od njih, pa nobene povezave v svet nimajo, pa ni služb ker ni cest, ....

  • MK 08:29 30.marec 2012.

    ja za njihovo revščino je pa kriva Ljubljana. Hočemo infrastrukturo samo ne po naši zemlji, po sosedovi lahko.Zato pa imamo najdražji km v celi Evropi, ker vrtamo predore in gradimo mostove kjer bi lahko šli naravnost.Bedaki.

  • damjans 12:35 30.marec 2012.

    Dragi Aleš Kocjan, a Belokranjici ste se pa že zedinili kje naj bi šla pri vas tretja razvojna os?? Metlika, Črnomelj?? Vmes?? Prvo pred svojim pragom pometite!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.