Slovenija
120 ogledov

Tretjina ima raje avtomat

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • hejki 17:45 15.december 2013.

    Tudi sam raje izberem avtomatsko blagajno. Nimam pa problemov ne s Šparovo in ne z Mercatorjevo. Pač pik ne zbiram, tako, da gre kot po maslu vse hitro.To, da pa obstajajo hitre blagajne, pa ljudje hitro izkoristijo in ...prikaži več se nabašejo s polnimi vozički.

  • Oxxo 16:52 15.december 2013.

    Avtomatske blagajne v Mercatorju so v resnici POL-avtomatske = da bi dobil račun po plačilu s kartico, moraš počakati trgovko - kar včasih traja, če je zasedena s svetovanjem komu, ki blagajne ne pozna. Potem je tu še blesava vmesna ...prikaži več (nategatorska) stopnja zapisa pik.V Šparu so blagajne drugega proizvajalca in so dejansko AVTOMATSKE, saj kupec račun dobi takoj, ko vstavi npr. odrezek od plačila v režo blagajne.

  • wolfyy 17:19 15.december 2013.

    mercatorjeve avtomatske blagajne? 2 ali celo 3x ti teži z zapisom pik preden prideš do konca postopka. oprostite...če grem na avtomatsko blagajno nimam časa 2 minuti čakat, da mi zapiše pike. naredite že to kartico brezkontaktno, tako kot jo imajo ...prikaži več v šparu. posebej pa zmaga če plačaš še s kartico. v merkatorju dobiš ob računih toliko papirja, da lahko potem še doma peč zakuriš samo z enim obiskom merkatorja.dobiš 2 odrezka za pike, 2 odrezka za kartico, račun in vsaj en ali celo 2 bona. sedaj se pa znajdi kaj je kaj in kaj je zate, kaj za v blagajno, kaj za v smeti, ko imaš v rokah 6 ali 7 različnih listkov za eno štruco kruha!

  • Stolp 17:40 15.december 2013.

    Tudi jaz bolj preferiram avtomatske blagajne. Kar se tiče razlik med Mercatorjevimi in Sparovimi, se Mercatorjeve bolj kvarijo in je že čudež če vse delajo. Pri Sparu je pokvarjena le izjemoma.

  • Sebastjan Kroflič 18:07 15.december 2013.

    Jaz pa sedaj samo še čakam, da bodo uvedli samopostrežne oddelke z mesom in delikateso, da si boš moral še zrezke in salame narezati sam...

  • JohnSmith30699 18:49 15.december 2013.

    blagajne v Mercatorju zavijajo po južnaško! Ste to opazili? Ženska, ki je dala glas uporablja mehle L-je in je prav nadležno jo poslušat!Ne maram teh blagajen ker so PREPOČASNE! Morale bi imeti tipko "izkušeni uporabniki" kjer ...prikaži več bi dal kartico not, pa poklikal izdelke pa čaw, ne pa en kup gobcanja...če že moram v mercator grem raje na pravo blagajno,..rešiti bi morali da bi zapis pik potekal hitreje, kjer v mercatorju čakaš če si edini v vrsti tako dolgo kot v Hoferju podela 5 kupcev

  • Stolp 19:05 15.december 2013.

    JA v Sparu je pa res to problem, nal premakneš kej na vagi ti že teži pa mora prodajalk prit. V Mercatorju so topogledno bolj robustne blagajne.

  • korisnik_13858 19:17 15.december 2013.

    Mercator ima komunikatore in blagajne. Temu aparatu ni jasno, da če potegneš prvi artikel, da ti je vseeno za jezik, samo začne naj. On pa najprej zahteva Izberite jezik. Čudno da ne zahteva izberite vesolje. Potem moraš določiti aali plačaš ...prikaži več z gotovino ali kako drugače. Če mu vržeš not kovance, ti jih izvrže, ker še nisi izbral načina plačila. Torej idiotski program, ki zahteva, da se z njim ukvarjaš. Sparov takih komunikacijskih želja nima. Njemu je pač jasno, kaj hočeš, ko potegneš prvi artikel in kaj hočeš, ko mu vstaviš denar. Prav so povedali, da je nakup v M enako dolg na avtomatu kot pri navadni blagajni. Kajti pika postopek je trikrat daljši kot pri drugih prodajalcih (ki samo poskenirajo kartico), in vsak vleče ven pika kartico. Avtomat v M se s tabo pogovarja, prodajalka pa ima postopek s terminalom. Torej oba sta počasna.

  • ocean 19:34 15.december 2013.

    Če imajo nekateri rajši avtomatski brezčutni kontakt z avtomatsko blagajno je to njihova osebna odločitev. Že pred leti so nas na črpalkah nategnili, da smo si morali za isti denar sami polniti rezervoar svojega vozila. Sedaj moramo sami delati za ...prikaži več isti denar nakupljenega blaga kot nas stane na klasični blagajni. S tem podpiramo veletrgovce, da zmanšujejo število zaposlenih na račun kupčevega dela. Če nas taka avtomatska blagajna stane enako kot klasična, je to navaden brezsramen nateg kupcev s strani vodstva prodajalca. In kdor je rad tudi tu nategnjen, je seveda tudi to njegova lastna odločitev. Sam nikoli ne grem na avtomatsko blagajno, pa vi... :)

  • spenjac 17:28 15.december 2013.

    Jaz pa ne maram stika z elektronsko blagajno. Če bogato preplačujem izdelke trgovini, naj imajo vsaj toliko dostojanstva, da mi nekdo obračuna izdelke, ki sem jih kupil. Ni dovolj, da si vse naberem, stehtam in pripeljem do blagajne? Bom moral ...prikaži več čez par let še sam doma peči kruh, ker bodo v Šparu in Mercatorju varčevali z energijo (seveda z obrobno reklamo, da varujejo okolje, hkrati pa nam dajejo na izbiro, koliko naj bo kruh pečen)?

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 18:52 15.december 2013.

    V Mercatorju so blagajne boljse (tiste vrteče, ki imajo vrečke v krogu) ker jo lahko dejansko uporabljaš če imas več stvari. V Sparu pa lahko samo v eno direkt daješ, ker če ne ti začne težit da masa ne ustreza ...

  • Žurnalček 20:18 15.december 2013.

    Ko sem bil poleti v Franciji , mi prodajalka sploh ni hotela iz rok vzeti kartice, ampak naj bi jo jaz sam moral vstavil v skrimer. Pa je pomagala ena gospa zraven , ki je rekla blagajničarki supermarketa , da ...prikaži več sem tujec in da ne znam. Ker mi to ni bilo v SLO nikoli potrebno , res nisem znal v pravilni poziciji vtakniti kartico.

  • realna 20:40 15.december 2013.

    To gre samo na račun trgovcev-da imajo čim manj zaposlenih. Jaz tega ne bom podpiral, že tako ni nobenih delovnih mest. Poleg tega pa to tudi ni moje delo. Ljudje ki uporabljajo avtomatske blagajne naj se raje malo zamislijo-sploh niso ...prikaži več hitre, običajno traja postopek še dlje. Najhuje je pa to, da s tem navajajo rajo da vse sama naredi in da imajo čim manj zaposlenih. Zato pa z moje strani bojo te blagajne strogo bojkotirane.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.