Slovenija
16220 ogledov

Trije pešci umrli pri pravilnem prečkanju prehoda za pešce

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar vec
    vec 12:57 01.oktober 2019.

    prvo vsem v avp pihat dat, pol šele lahko kako izjavo dajejo

    • Avatar Leon
      Leon 14:59 01.oktober 2019.

      Kje je sedaj zaposlen njihov bivši šef ?

    • Avatar vec
      vec 22:52 01.oktober 2019.

      Kje misliš, malo na dopustu, potem sledi bolniška, dokler se kaj njemu ugodnega ne spomnijo, uglavnem NIKAMOR ne bo šel, ratal bo en od zalivalcev fikusa v JU, kot vedno,

    • Vozniček 22:46 02.oktober 2019.

      Kje kje, saj ni dobil odpovedi, samo brez direktorskega mesta je ostal. Še vedno na AVPju verjetno... Tako to je pri nas. Naj ga dajo v sektor za učinke opojnih substanc in preventivo. Saj smo že navajeni vsega. Sploh več ...prikaži več ni smešno, kot je včasih bilo...

    • Avatar Leon
      Leon 14:16 03.oktober 2019.

      Kje lahko izvemo ali je res zaposlen na AVP ?

  • stilist 12:35 01.oktober 2019.

    Zavajajoč naslov spet...

    • Avatar krojac
      krojac 14:20 01.oktober 2019.

      Ja novinarja - mrhovinarja!

    • Žurnalček 15:33 01.oktober 2019.

      Treba si je zapomniti samo iniciale - zgleda da jih je sram potpisovati svoje naslove in članke .- ki so I. H. in to je vse ! Pa naj bere samega sebe !

  • satir 12:29 01.oktober 2019.

    Večini pešcev se ne zdi vredno preveriti levo-desno kako je s prometom, saj smatrajo, da je itak samoumevno, da imajo prednost. Da o kolesarjih sploh ne govorimo. Če zanemarimo, neobzirnost voznikov se pogosto zgodi, da šofer spregleda ali celo ne ...prikaži več more ustaviti, ker mu je zadnji trenutek pešec skočil na prehod in tako nehote zapelje preko pešca. Zato menim, da je samoumevno prednost potrebno pešcem izbiti iz glave, ker je življenje več vredno od formalne prednosti.

    • jakec1575 22:14 01.oktober 2019.

      ce si sam pisal teste za cpp potem si se naucil, da je naloga voznika, kot namanj ranljivega v prometu, da je pozoren, pazljiv, da zmanjsa hitrost. Vse ostalo, kar si napisal ne irelevantno. Zal vidim, da veliko lajka tvoje ...prikaži več izjave, kar me mocno strasi. koliko ljudi si je kupilo voznisko namrec.

  • maresem 14:16 01.oktober 2019.

    Pa še to, ne vem kaj počnejo kolesarji na prehodu za pešce in kako te zabodeno gleda, če mu ne ustaviš. Običajno pa se pripelje še iz napačne smeri po kolesarski stezi ali pa kar počez. Ja, mobiteli. Blokirajte jih ...prikaži več v vozilu - mala malica.

    • Avatar Leon
      Leon 14:58 01.oktober 2019.

      Kolesarji se vozijo po pločniku v vse smeri in ogrožajo pešce . Nisem srečal policaja ali redarje ,ki bi kontrolirali vožnjo po pločniku na Taboru v naselju Bronx ali Nova vas po domače.

    • Žurnalček 15:29 01.oktober 2019.

      Moti tiste , ki so delal izpite po vaseh Slovenije . Mene LJ nič ne moti , če vozijo po prehodih , kajti , kdor je na prehodu ima prednost , pa vozil ali hodil iz katerekoli smeri ! Zato kmetiči psssst !

    • fiston 18:46 01.oktober 2019.

      Ne vem kaj valiti kar počez vse samo na ene. Pač kolesarji vozijo po pločnikih, pešci hodijo po kolesarskih stezah... Se je pač treba temu prilagoditi, no vsi se ne bodo nikoli, drugače ne bi vozili po pločniku, ali hodili ...prikaži več po kolesarski stezi. Jaz recimo tam ko je cel kup pešcev vozim s kolesom po kolesarski stezi recimo 10km na uro, tako da ko pritesnem zavoro, se vedno ustavim na mestu. Dostikrat kak zapleše na stezo, sploh kjer se kaki dijaki usujejo na malico.

    • jakec1575 22:16 01.oktober 2019.

      vozniki so tisti, ki so najbolj garesivni in tudi najbolj neranljivi. ce si v mestu se vozis 50 ali manj. izkemoma 70 na celovski. kdor tega ne razume, ni razumel niti, ko je naredil izpit za avto. v urbanem okolju ...prikaži več imajo kolesaarji in pesci prednost.

  • buco321 14:43 01.oktober 2019.

    Kadar butalci pišejo in sprejemajo zakone se dogajajo take stvari. Čakam še dan, da bom videl letala.ladje,vlake leteti,vozit po cesti!.

  • Alojz Kokot 14:50 01.oktober 2019.

    da niso pešci morda prečkali ceste na označenem prehodu za pešce

  • Decko 15:29 01.oktober 2019.

    Večina jih sloh ne pogleda na cesto pred prečkanjem, večina je zaleplenih v svoj telefon ,itak majo oni vedno prednost. Res ne vem zakaj ima pešec prednost , je lažje avto ustavit ali pešcu počakat 2 s ,da gre avto mimo???

    • klemenmo 16:11 01.oktober 2019.

      Določba 49. člena ZVCP-1 določa absolutno prednost pešca, ki je na prehodu za pešce ali stopa nanj, in od pravila prednosti pešca pred vozniki ni sprejemljivo nikakršno odstopanje. http://sodisce.si/vsrs/odlocitve/2010040815263102/ Verjetno se strinjaš tudi, da ima prednost vozilo, ki ima zeleno ...prikaži več luč na semaforju....Ali pa meniš, da bi tudi on lahko počakal par sek., da grejo tisti ki imajo že rdeco skozi križišče ?

    • fiston 18:49 01.oktober 2019.

      No kaj pa avtomobilisti delajo. Enkrat sem lovil ravnotežje na pločniku ko ga nisem opazil, drugič sem eno staro mamo za ovratnik nazaj povlekel, da je ni avto pregazil. Pač ima rumeno na semaforju, pa hoče še priti skozi, no ...prikaži več potem ustaviti ne more več, ko je prepozen pa samo še po gasu. Mene niti ne briga, če imam prednost, ker vem, da bom nastradal, upoštevam vedno prednost močnejšega, ko sem šibkejši.

    • Decko 19:31 01.oktober 2019.

      Največ unih k so mislil da majo zmeraj prednostjo je zdej pod zemljo. Klemenmo, imaš izpit za avto sploh? Če se nis opazil traja pr vsakem vssj 5 sekund k zasvet zelena ,da spelje,je tud to ok?

    • jakec1575 22:18 01.oktober 2019.

      Decko, ocitno si kupil voznisko, ker stresas tako neucene izjave, da glava boli. Mogoce je bolje, da kar vrnes voznisko. V urbanem okolju so kolesarji in pesci carji. in ti morasa to spostovati. nabijem te nekam.

    • cokla43 01:29 02.oktober 2019.

      VSI SMO UDELEŽENCI V PROMETU. VSAKDO MORA POSKRBETI ZA SVOJO VARNOST IN OB ENEM TUDI ZA VARNOST OSTALIH UDELEŽENCEV V PROMETU !!! PREDVSEM NAM MANJKA STRPNOSTI IN KULTURE.

    • martin84 16:57 07.oktober 2019.

      @klemenmo ja normalno da počakaš tistih par sekund če je pešec kljub rdeči še vedno na prehodu. A ti bi kr vanj zapeljal zato kr itak maš zeleno? V Lj maš en kup nekih dolgih prehodov za pešce in dokaj ...prikaži več kratke intervale za zeleno tako da kr na redni bazi čakaš folk k ni še niti do pol prlezu, k maš ti že zeleno... Tako, da se strinjam z Deckom,.. Ne kar se tiče prednosti, ampak predvsem kar se tiče varnosti, je mnogokrat za pešca boljša opcija zadržat korak ali dva, kakor pa kr skocit pred avto.

  • Vozniček 22:55 02.oktober 2019.

    AVP je žal popolnoma izgubila kredibilnost in je tale nova dečva, ki je do sedaj neke seminarje o alk. organizirala in nas večina, ki delamo na področju prometa, nikoli ni slišala zanjo, ne bo povrnila. V bistvu bi bilo najbolje ...prikaži več razpustiti agencijo, ker je bil dogodek takšna sramota, da bi lahko v EU medijih zlahka našel svoj prostor. Narejena je nepopravljiva škoda vsem zaposlenim in ko bodo hodili okoli in solili pamet, bo zmeraj kdo v publiki lahko vprašal marsikaj o "dogodku" in kako ukrepat

  • Vozniček 22:59 02.oktober 2019.

    Policija ima že nekaj časa hude probleme s kadrom in učinkovitostjo. Do sedaj jim je nekako uspevalo, da vse ni prišlo skozi velika vrata ven v javnost, ampak dolgo ne bo trajalo. Od nje, kljub mandatu, ni pričakovati nekih ugodnih ...prikaži več učinkov. Dokler se jih veliko, ki jih ostane brez službe pri njih, po sodbi sodišč ponovno zaposli, to tudi ne more biti kredibilna organizacija. Tudi, če je policist samo osumljen nekega dejanja, nima kaj več delati na istem delovnem mestu kjer je bil.

  • Vozniček 23:04 02.oktober 2019.

    Resnična zgodba iz izmišljenega slovenskega kraja. Policajček je hotel malo dodatno zaslužiti in se je vrgel v privat biznis poleg službe. Ker je bil osumljen nekih malverzacij v obeh službah, je ostal brez "značke", ampak se je pritožil in dobil ...prikaži več nazaj službo in sedaj po cesti j... in ustavlja tiste, ki so ga prijavili. Haloooo. Saj možno, da je zgodba izmišljena, ampak ali smo mi Zimbabwe ali EU, da se to sploh lahko govori?!?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.