Magazin /magazin/lepota-telo
56 ogledov

Tudi elektronske cigarete povzročajo raka

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Sienna 13:13 24.april 2014.

    ... kot zapiše Žurnal, "nikotinska para, ki jo vdihujejo uporabniki elektronskih cigaret, v nekaterih primerih enako škodljiv učinek kot običajen cigaretni dim." Niti ekipa, ki je opravila raziskavo, tega ne trdi! E-cigareta je - tudi po številnih drugih opravljenih raziskavah, ...prikaži več ki kažejo pozitivne učinke e-cigarete in o katerih se v slovenskih medijih ne govori - manj škodljiva alternativa v primerjavi s tobačno cigareto.

  • Sienna 13:11 24.april 2014.

    Zares me zanima, ali so tovrstne zastrašujoče novičke sponzorirane s strani farmacije ali se slovenskim novinarjem enostavno ne da preveriti in zapisati določenih dejstev, utemeljitev in kontekstualnega ozadja. V tujini si pisci vzamejo vsaj toliko časa, da zapišejo razširjeno vest ...prikaži več ali poročilo z nekaj več informacijami, ki dajo bralcu bolj realen vpogled na narejeno raziskavo, pri nas pa je očitno interes le senzacionalizem. Posledica pa je neutemeljeno strašenje uporabnikov e-cigaret in tistih, ki se z uporabo spogledujejo. Prispevek je popolnoma ZAVAJAJOČ. Primerjajmo vest s tujo objavo, ki jo najdete na povezavi http://www.nature.com/news/e-cigarettes-affect-cells-1.15015. Naslov "Tudi elektronske cigarete povzročajo raka" je zapisan kot dejstvo, čeprav preučitev javno dostopnih informacij o tej raziskavi, o kateri vest govori in za katero ni navedeno, kje je dostopna, jasno kaže, da ZA TO NI NOBENEGA DOKAZA. Primerjalna tuja objava, ki se opira na izsledke raziskave, l

  • tomazgk 23:37 02.maj 2014.

    Mislim da je že čas, da se protikorupcijska komisija loti tudi novinarjev.Tako zavajanje z naslovi ni vredno komentarjev.To se lahko dogaja samo v Sloveniji in kakšni banana državi.

  • Elektronki 13:37 29.april 2014.

    Da vas ni sram, kakšne dezinformacije širite! Sramota! A pomislite kaj preden napišete? Uredniki spijo? Mogoče na to, koliko ljudi ste s tem člankom obsodili na prerano smrt? Širjenje takih dezinformacij je KAZNIVO!

  • Sienna 13:12 24.april 2014.

    Primerjalna tuja objava, ki se opira na izsledke raziskave, lepo zapiše: »Raziskovalci so ugotovili, da so bronhialne celice, vzgojene v okolju, ki je bilo izpostavljeno e-cigaretni pari, pokazale podoben vzorec obnašanja, kot celice, izpostavljene tobačnemu dimu (S. J. Park et ...prikaži več al. Clin. Cancer Res. 20, B16; 2014). Kot je povedal predstavnik raziskovalne ekipe Avrum Spira, spremembe niso enake, vendar pa kažejo nekaj presenetljivih podobnosti. Ekipa zdaj ugotavlja, ali te spremembe v vedenju genov pri izpostavljenosti e-cigaretni pari pomenijo, da se celice lahko dejansko obnašajo rakavo.« Naveden je tudi sledeči Spirov citat: »Raziskava je še v povojih, zato NE moremo trditi, da e-cigareta lahko PRI UPORABNIKU povzroči rakavo obolenje. E-cigarete so morda res varnejše od tobaka, a naša raziskava kaže, da morda niso benigne.«Ta raziskava torej še ničesar ne dokazuje, NE dokazuje, da e-cigareta pri uporabniku lahko povzroči rakavo obolenje in niti ne dokazuje, da ima, kot za

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.