Avto
80 ogledov

Tudi vi držite nogo na zavori, da se voznikom zadaj blešči?

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • pikijakob 11:48 25.november 2015.

    kako že avtomatika ustaviš na križišču? aja bremzo držiš stisnjeno...glede na to, da je vse več avtomatikov na cestah, je to pač nujna zadeva. kaj bo folk na vsakem križišču v avtomatiku Park stiskal? Članek je pristranski.

  • mb 14:01 23.november 2015.

    lepo bi tudi bilo, če ne bi po mestu vozili z dolgimi lučmi oz bi jih zasenčili, ko pripelje nasproti drugo vozili.prav tako bi lio zelo dobri, da bi žarnice zamenjali tako kot se spodobi ( če tega ne ...prikaži veče obvladate, peljite avto na servis ) ne pa da na vsakem 3 avtomobilu ena sveti direkt na drugo stran nasproti vozečim v oči

  • svizec17 14:44 23.november 2015.

    Ja, ampak moreš priznat da auto ful dobro zgleda ko so samo meglenke prižgane.

  • Žurnalček 14:42 23.november 2015.

    Da in še to! Pedri držijo prižgane podnevi samo parkirne ali ledice ali pa še celo samo meglenke , samo kratkih ne. Na stran to , da v takih pozicijah zadaj nimajo prižganih luči !

  • Žurnalček 14:39 23.november 2015.

    Ravno obratno . Kandidati ne da držijo samo zavoro , še sklopko cel čas pred semaforjem . Da in učijo jih vožnje po skrajnem robu cestišča !!!! Kje se že kolesarji vozijo ?? Zato je tudi tolko mrtvih kolesarjev ...prikaži več !! Če se voziš 1m stran od roba , ne moreš nobenega kolesarja zbit !! Ravno tako je ponoči z utripalko !!! Ko ste že na pasu za zavijanje in čakate na zeleno ugasnite žmigavc , kajti dovolj je le , da zadnji med čakajočimi na zeleno drži žmigavc !

  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 18:16 23.november 2015.

    Kaj ti to bluziš!Skladno s prvim odstavkom 71. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (Uradni list RS, št. 82/13 – uradno prečiščeno besedilo) mora voznik motornega vozila ali skupine vozil voziti v cestnem prometu s prižganimi dnevnimi svetilkami ali ...prikaži več zasenčenimi žarometi. Vse zahteve glede vgradnje svetlobnih in svetlobno - signalnih naprav na vozilu določa Pravilnik UN/ECE številka 48. Ta pravilnik v točki 6.19.7 glede električne vezave določa, da so svetilke za dnevno vožnjo vključene samostojno in niso vklopljene istočasno kot prednje in zadnje pozicijske svetilke, gabaritne svetilke, bočne svetilke in svetilke zadnje registrske tablice. To so torej zahteve iz mednarodno veljavnega pravilnika UN/ECE, ki velja tudi v Republiki Sloveniji in po katerem proizvajalci izdelujejo in homologirajo vozila, ki se lahko dajejo promet v Evropski uniji in ostalih državah, ki priznavajo mednarodne pravilnike UN/ECE.Zakon o pravilih cestnega prometa pa tudi v četrtem odstavku 7

  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 18:18 23.november 2015.

    Zakon o pravilih cestnega prometa pa tudi v četrtem odstavku 71. člena določa, da mora voznik ob zmanjšani vidljivosti uporabljati zasenčene žaromete ali meglenke ali kombinacijo teh žarometov.

  • svizec17 13:49 23.november 2015.

    Pa meglenke vgasnite, tako sprednje kot zadnje! Ob najmanjši rosi že vsi takoj meglenke palit a o megli ne duha ne sluha. Sploh zadnja je pri nas tako zelo priljubljena, a prižgano ima lahko samo zadnji v koloni, ki jo ...prikaži več MORA ugasnit ko pripelje nekdo za njega.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.