Slovenija
8199 ogledov

Tudi za Slovenijo začela veljati velika novost pri nakupovanju prek spleta

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 08:16 03.december 2018.

    Mogoče nečesa ne razumem ... Ampak smešno je, da enakopravnosti na na področju digitalnih vsebin, kjer bi to najlažje zagotovili.

  • seenamojca 13:26 03.december 2018.

    popokatepetl - NE, ta dogovor ne velja za dostavo. Na Amazonu, recimo, lahko kupim stvar, ker mi jo morajo omogočiti kupiti, še vedno pa je ne dostavljajo v Slovenijo. Ta zakon govori samo o pravici nakupa, ne obvezuje pa trgovcev, ...prikaži več da bi ti bili dolžni kupljen predmet dostavljati v tvojo državo. Skratka, za večino se ne spremeni kaj dosti, saj si že sam ugotovil, da večine ne ovira lokacija kartice ampak dostava. Mogoče ne bi bilo slabo, da bi to avtor prispevka tudi kje navedel.

    • popokatopetl 13:40 03.december 2018.

      Hvala, našel: "The sale of goods without physical delivery. Example: A Belgian customer wishes to buy a refrigerator and finds the best deal on a German website. The customer will be entitled to order the product and collect it at ...prikaži več the trader's premises or organise delivery himself to his home."

  • jakec1575 10:33 03.december 2018.

    Koncno bomo Slovenci podvrženi pravi konkurenci in ne bomo več predmet kartelnih dogovorov lokalnih uvoznikov. nekatere izdelke sem iz Anglije dobil ceneje in prej kot pri mimovrste. Žalostno.

  • erikkk 11:34 03.december 2018.

    Zdaj bo možno dober računalik al pa telefon kupit po nižnji ceni brez prisklednikov vmes

    • fiston 23:13 03.december 2018.

      Ja saj marsikaj je možno ceneje, sploh one ko se gredo TV prodajo. Sem onemu enkrat napisal, da je v Ameriki več kot pol ceneje, pa je rekel, ja samo mora iz Amerike sem pridet, sicer ne vem zakaj ko ...prikaži več je roba kitajska. :) Mogoče telefon, računalnik že vprašanje, sploh je pa največ omejitev pri gospodinskih aparatih, tako da glej kje je servis, da ne bi kaj pošiljal potem kaj vem kam v času garancije. Verjetno so tudi zaradi servisa bile omejitve.

  • popokatopetl 09:07 03.december 2018.

    Prebral pa mi še vedno ni jasno a velja omejitev območja dostave glede na metode dostave ki so na voljo. Mnoge strani se ne sekirajo za državo kreditne kartice, ampak dostavljajo le v matično državo (niti ne nujno celotno) ali ...prikaži več pa na kratek seznam držav.

  • leonardo 09:35 03.december 2018.

    Vse lepo in prav. Krasno, res. Samo od centra n,pr. Mimo vrste pa do dostave na dom je pa slabo " zrihtano". Kaj pomaga nakupovanje, če pa imajo zelo slabo prevozno povezavo. Po tem takem bo sranja še več, ker ...prikaži več naj bi bilo več naročil. N.pr. Mimo vrste so mi povedali, da so v petek odpravili moje gume. Ker niso prišle sem urgiran na prevozniku. Seveda Slovenija je tako velika, da se mojih gum ne da preveriti kje so. Brez številk. Koliko gum pa so odpravili v petek, da to ena POŠTA ne more ugotovi

    • leonardo 09:38 03.december 2018.

      Na Pošti so rekli. ČAKAJTE, mogoče jutri, pojutrišnjem.... jaz pa naj čakam vsak dan po cel dan doma. RES enkratno Pošta Slovenije! V Ameriki so celo pismo očku v nebesa poslali, pri nas niso zmožni dostaviti na dom nekaj kilometrov daleč?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.