Slovenija
402 ogledov

Ujet v dediščini

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • principiumnovum 07:39 25.november 2013.

    Takšno jamranje je popolna zorangutanska oslarija. Manj imej pa boš manj delal, saj ni potrebno, da imaš dve nepremičnini. Če bi sorodnikom ponudil za manjši denar, bi del nepremičnine sigurno takoj prodal. Če pa pričakuješ/izsiljuješ z nerealnimi cenami, potem pa ...prikaži več zadrži svoj del nepremičnine in plačuj davek, saj je čisto preprosto. Takšno eldeesarsko razmišljanje, kot ga ima večina, je popolnoma mimo.

  • rompi 08:05 25.november 2013.

    kam pa gre potem premoženje, če bi se na primer vsi dediči odpovedali dedovanju ene stare bajte na primer....

  • ena.tecka 11:25 25.november 2013.

    teorija je eno, praksa pa drugo.dokler sam nisi v taki situaciji je zelo lahko drugim pamet solit.je hudič, če se druga stran ni pripravljena niti normalno pogovarjat... ponavadi tistemu, ki je v taki nepremičnini itak odgovarja skregano ...prikaži več stanje, ker se drugi itak v nepremičnino ne bodo vselili, stroški zanje so nižji...

  • Johan Spohan 21:00 25.november 2013.

    Verjetno si kupil stanovanje po Jazbinšku za par tisoč mark pa si sedaj pameten!

  • Johan Spohan 20:57 25.november 2013.

    Ministrstvo za pravosodje ki za milijon spušča lopove, državljani pa se naj odpovedo dediščini. Bog daj da taki strokovnjaki pocrkajo.

  • brencl 15:44 25.november 2013.

    Zanimivo bi bilo, če bi se Bratuškovi, Vraničarjevi ali pa komu drugemu od vnetih zagovornikov takega davka na nepremičnine stegnil kdo iz bližnjega sorodstva in bi podedovali nepremičnino, kateri ne bi mogli na hitro in enostavno spremeniti status (prodati, oddati ...prikaži več ali zasesti kot rezidenčno). Me zanima, če bi še naprej kvasili bedarije in zagovarjali dubioze iz zakona, da višine davščin ne omenjam.

  • principiumnovum 14:37 25.november 2013.

    Ti si res ena tečka, saj zato se pa znajdeš v takšnih situacijah. Kje pa piše, da moraš imeti dve nepremičnini. Eno prodaj oz. daj po normalni ceni sorodnikom, pa bo. Lahko se pa tudi odpoveš dedovanju, pa ne bo ...prikaži več treba plačevati nobenega davka. Če bi bila manj tečna, bi se z lahkoto dogovorila s sorodniki. Manj tečnari, pa bo manj problemov.

  • KOJAK 14:59 25.november 2013.

    No ni vse tako preprosto spoštovani črna vest. Po mamini strani sem podedoval 1/4 zazidljivega zemljišča, prodajna vrednost tega deleža je cca 40.000 €. S sorodniki se NI MOGOČE dogovoriti o razdelitvi, saj oni kljub vsemu trdijo da mi ta ...prikaži več delež ne pripada. O razdelitvi parcele nočejo slišat, sam si trenutno nočem delat dodatnih stroškov s sodiščem in lepo plačujem davek, ki ga k sreči še zmorem. Ne vem pa zakaj bi se JAZ odpovedal tem 40.000 €, konec koncev jih je dedek zapustil moji mami. In s sorodniki se pač ne da dogovorit pa če narediš karkoli, trenutno čakam da "tastari" pomrejo, mogoče se bo z njihovimi potomci lažje dogovorit.

  • ac-dc 15:41 25.november 2013.

    Kak butast nasvet...odpovejte se dediščini. To svetuje ministrstvo, ker je nesposobno predlagati ustrezen zakon.Me zanima, če bi se dediščini odpovedal tudi tisti, ki je na ministrstvu to svetoval.Kaki bebci....

  • ena.tecka 15:54 25.november 2013.

    črna vest, predlagam en čisto hiter pogled v ogledalo. V mojem komentarju ni čisto nobene tečnobe, jo je pa ogromno v tvojem.Če je nepremičnina vredna 200 000eur (pa govorim o tržni vrednosti, ne o vrednosti, kakor jo vidi država) ...prikaži več in želim za svojo četrtino 30 000eur... mislim, da je to več kot poštena in normalna cena. In ne vem od kje ti ideja, da imajo vsi taki primeri po dve (ali več) nepremičnin. Kakšen med nami je tudi v najemniškem stanovanju...V primeru, da je predmet dedovanja stanovanje... kako si predstavljaš vselitev v stanovanje, kjer že nekdo živi? V klet?! Tako, kot sem že prej napisala... ni vse samo črno in belo. No pa saj, na koncu se itak poje največ ravno zarečenega kruha...

  • Jože Prapotnik 16:01 25.november 2013.

    ta zakon o dediščini bi tudi bilo dobro prevetrit.......nekatere stvari so povsem ne-logične.Upam,da berejo komentarje kakšni politiki,da dajo predlog.

  • d 18:28 25.november 2013.

    Kaj si pa mislil, drzavo vodijo kvazi strokovnjaki in plagiatorji ... to bi jst vse na strik pa na prvo drevo ...

  • principiumnovum 14:35 25.november 2013.

    Vedno je nekdo dedič. Če nihče drug, potem deduje država.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.