Slovenija
12012 ogledov

Ukinitev zasebnih vrtcev? To pravijo na ministrstvu.

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 08:35 17.januar 2024.

    Torej imajo idejo, kako nategniti kup davkoplačevalcev, ki sedaj ne dobijo mesta za svojega otroka v javnem vrtcu in ga ne bodo niti v bodoče, ker se število mest iz danes na jutri ne bo spremenilo? Kdo nas vodi? Kak ...prikaži več je moj sosed, da voli ljudi, ki so tako diskriminatorni do svojih državljanov? Po drugi strani so mediji polni člankov, kako diskriminatorno je zasebno trgovsko podjetij, ki je malo spremenilo pravila pri kartici za "popuste". Kaka hinavska dvoličnost.

  • DEJ11 08:50 17.januar 2024.

    luckyss problem je, da vsak tujec dobi vrtec za svojega otroka kljub temu, da je mamica doma, jaz na primer, ko je žena morala v službo pa ga nisva dobila... Pa za mojega bi plačevala, tujci ga pa imajo zastojn... ...prikaži več Zato ne bluzi nekaj o čem nimaš pojma....

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 09:00 17.januar 2024.

      Če bi država denar s katerim podpira privat vrtce namenila za več vrtcev, potem ti omenjenega problema ne bi imel.. Najbolje je bilo urejeno v bivši Jugi, kjer je vso to bilo državno in tudi na nivoju..Sedaj pa se vdržavnem ...prikaži večm zabušava in krade na račun tega, da se v privat služi..

    • Pepe007 10:20 17.januar 2024.

      Država (pravzaprav občina) ne "podpira" vrtca, temveč plačuje del storitve za konkretnega otroka. Država (oziroma občina) dodatno podpira samo javne vrtce, ki ne uspejo iz poslovanja privarčevati za obnove in nabavo materiala. Tam gredo sredstva iz občinskega proračuna tudi v ...prikaži več ta namen. Otrok v javnem vrtcu zaradi negospodarnosti in nesposobnosti stane več kot v zasebnem vrtcu. Rešitev po mnenju levih bedakov je, dajmo zapravit več javnega denarja, da bomo lahko še bolj negospodarni.

    • DEJ11 13:22 17.januar 2024.

      luckyss ne pametnjači, če ne veš... To je problem, ker ste še nekateri z mislimi v stari Jugi...

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 13:30 17.januar 2024.

      Ja, kako je tedaj lahko vse delovalo, od vrtcev do fakultet, od zdravstva do mej in sodstva ?!..Torej vse kar danes ne deluje...?!

    • sebastian60 12:37 18.januar 2024.

      a sploh znaš brat srečko? Občino pride ceneje, če je otrok v zasebnem vrtcu, kjer je subvencionirano le 85 posto osnovne cene....

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 13:08 18.januar 2024.

      Kaj so občine posebni fevdi ali kaj ?!...Povedal sem kako bi morala država ukrepati.. Naj privatniki, recimo zidarji, zgradijo lastne privat vrtce in jih že tam učijo slašćičarstva in preprodaje drog :D

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:02 17.januar 2024.

    Dobro jutro slovenski sužnji

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:06 17.januar 2024.

    Lahko bi bilo tako,da recimo mama je doma in ne rabiš nobenega vrtca,oče bi pa lahko dobil dodatek pri plači ,marsikdo bi se tako odločil in služb ne bi manjkalo .

    • Avatar Garancija
      Garancija 08:36 17.januar 2024.

      Kolikor se izda denarja za enega otroka bi morale mame ki ostanejo doma dobivati polno plačo,ker ta otrok bo enkrat izkoriščen v korist vlade

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 08:38 17.januar 2024.

      Ja, saj imaš že tako urejeno, da ima mama pet otrok in oba živita od njih..Vmes pa oče poskrbi da bakreni žlebovi ne kvarijo krajine..:D

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 08:36 17.januar 2024.

    Ne razumem zakaj bi država podpirala zasebne vrtce, šole ali zdravnike...Naj se znajdejo sami..Država pa naj ta denar preusmeri v cenejše in boljše usluge državnih ustanov....Zakaj bi slehernik moral finančno podpirati npr. šole kjer poudarek na molitvi in podobnem poneumljanju..Zaradi ...prikaži več mene lahko vaše otroke vzgaja kinolog, le plačajte si ga sami..

    • Pepe007 09:35 17.januar 2024.

      Bedaki ne razumejo, da ta denar ne gre za "podporo" zasebne ustanove kot to bedaki imenujejo, temveč za vračilo dela denarja davkoplačevalcu. Bolje bi sicer bilo, da ne javni, ne zasebni vrtec in niti šola taka ali drugačna ne dobita ...prikaži več nič. Dobi pa denar (vaučer) neposredno vsak otrok, ki ga nese tja, kamor starši želijo. V registrirano ustanovo v Sloveniji ali tujini. Zanimivo, da so leve vlade izrazito diskriminatorne do državljanov. Daleč od enakosti, ki so jih polna usta.

    • Ogledalce 10:43 17.januar 2024.

      Gre se za to, da v vrtcih, ki so v lasti občin ni doovlj mest iz različnih razlogov. Predvsem zaradi rigidnosti občin. Starši ki delajo pa morajo otroka v času službe nekam dati. Vrtec s koncesijo, ki je tudi del ...prikaži večl javne mreže je tudi s finančnega vidika za občino cenejši saj ga v tem trenutku financira manj kot občinski vrtec in občini tudi ni potrebno vlagati v sredstva (prostori, oprema ipd.). Dohodnina od zaposlenih staršev pa je tudi prihodek občine.

    • Ogledalce 10:45 17.januar 2024.

      Poleg tega šole in vrtci lahko dobijo koncesijo samo če jim ministrstvo potrdi program.

    • janez.zalaznik 11:01 17.januar 2024.

      Ključno vprašanje pri zasebni ponudbi (tudi vrtcev) je po mojem mnenju, ali je isti in edini način pravi za vse ali je smiselno spodbujati raznolikost vzgojnih pristopov. Vprašati bi se bilo treba, zakaj starši otroke vpisujejo v zasebne vrtce, če ...prikaži več bi jih za manj denarja lahko vpišejo v javni vrtec.

    • oneh 11:26 17.januar 2024.

      Mogoče so pa nekateri starši bolj razgledani in vedo, da njihovih otrok v zasebnih vrtcih ne bodo ideološko indoktrinirali z raznimi rdečimi zvezdami ali LGBTQI+ blodnjami ali predavanji o starš1 in starš2... Osnovni moto levakov ob prizadevanjih za ukinitev zasebnih ...prikaži več vrtcev in šol je v tem, da bi imeli nadzor nad vzgojo otrok. Vedo namreč, da kar se Janezek nauči to Janez zna. Vsi pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

    • Pepe007 11:37 17.januar 2024.

      Pri nas nekega hudega vzpodbujanja raznolikosti vzgojnih pristopov ni, ker mora vrtec ustrezati državi tako glede programa, kot glede zaposlenih, da dobi koncesijo in dobijo starši del svojih davkov nazaj pri subvenciji za njihovega otroka, ki je vključen v vrtec. ...prikaži več Ne bomo sedaj o tem, da je subvencija za otroka izrazito diskriminatorna in nagrajuje kriminal. Ni namreč enaka za vse otroke, kar bi bilo edino pravilno in nediskriminatorno do otrok.

    • zdrej 12:16 17.januar 2024.

      Licky, Lucky. Potem pa te po sposobnostih Levake prepričaj, da naredijo dovolj vrtcev in zaposlijo dovolj osebja. Ampak dokler ne moreš otroka pustiti v vrtcu in iti na delo, pa bi bilo treba vrtce financirati ne glede na javno zapravo ...prikaži več ali zasebno upravo.

    • sebastian60 12:38 18.januar 2024.

      ti marsikej ne razumeš

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.