Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
1702 ogledov

Umetna inteligenca bi pomagala rešiti naše zdravstvo, če bi ji dovolili

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 09:43 18.januar 2023.

    Kratkorocno lahko resimo tako, da recemo, primarno zdravstvo resi 70% vseh problemov. To poceni zdravstveni sistem za nekaj 100mio. Za specializanta druzinske 7 placnih razredov vec. Za specislista 12. Naenkrat bo prerivanje za specializacijo druzinskega zdravnika.

  • puys 17:04 18.januar 2023.

    ChatGPT je narejen za it strokovnjake, ima pa tudi model za pisanje esejev. Ko mu bodo dodali še celotno znanje iz medicine, dragih dohterjev noben ne bo več zaposloval.

  • mina6 08:59 18.januar 2023.

    Predlog je samo ZAVAJANJE IN ODVRAČANJE POZORNOSTI OD PRAVEGA PROBLEMA: DRUŽNSKIH ZDRAVNIKOV JE VSE MANJ, V PAR LETIH JIH BO VELIKO ODŠLO V POKOJ, NOVIH PA JE LE ZA VZOREC. Zahtev in obremenitev pa vse več. In informacijski sistem narejen ...prikaži večn za posmeh garanju zdravnikov in sester s svojim storastim načinom, Z MILIJONI KLIKOV, da je karkoli narejeno. Zdravnik porabi 3/4 vsega časa za prežanje in buljenje v zaslon računalnika. NI TO PROBLEM??? In gospoda, ki se ne javlja na zdravnikove tel. klice,

    • mina6 09:03 18.januar 2023.

      ..ker pač cvekajo, dajejo otroke spat, se tuširajo, jédo,... In kolikokrat naj bi zdravnik klical te egomaniake?? Verjetno bo Slovenija lažje dihala, ko ne bo družinskih zdravnikov....... mrtvi zdravniki pri najboljši volji pač ne bodo delali...

    • jakec1575 09:37 18.januar 2023.

      Ok. Ocitn ne razumes, da ai oddela 2/3 dela osebnega zdravnika.

    • mina6 11:13 18.januar 2023.

      Ne razumeš, da rabi ISOZ21 porabi 2x toliko časa kot delo s papirjem. Na zdajšnji način dela programa.

    • puelasedulaest 11:00 15.julij 2023.

      Zanima me kdo je ukradel pol milijarde denarja, ki je bil dan za zdravstvo?????? Stanje se je potem še poslabšalo ne pa izboljšalo!! Loredan ima prav ko reče, da je nujno potrebna reforma politike in šele nato zdravstva, ker politiki ...prikaži veči delajo največje svinjarije!!!

  • jakec1575 09:41 18.januar 2023.

    Matjaz gams 2problema. Izpade izsiljevanje in place 100 do 180 jurjev in dejstvo, da se ljudje pridejo k druzincu pogovarjat, pojamrat, poiskat uteho od osamljenosti. Potem rabimo tudi ai tetko, ki se bo pogovarjala s starejsimi pacienti. Ideja, da osnovno ...prikaži več diagnostiko naredi ai in spise izvid in zdravila je super. A potrebno je zagotoviti varnost osebnih podatkov, ce gre za cezmejno aplikacijo. Anonimiziranost obdelave in zbiranje diagnoz za boljse diagnoze ai v prihodnosti.

  • PasjaProcesija 13:44 18.januar 2023.

    Predloga za uporabo programov pri postavitvi diagnoze in selitev storitev na svetovni splet sta napredna, vendar za nas najbrž preveč znanstveno-fantastična. Kaj takega bomo uvedli šele, ko bo to že storilo 2/3 primerljivih držav. Obstoječa pat pozicija tudi odgovarja mnogim ...prikaži več politikom, ne samo neposrednim dobičkarjem v zdravstvu. Če smo bili doslej vajeni bojev koalicija:opozicija, moramo očitno upoštevati tudi merjenje moči znotraj koalicije. Pokazatelj tega so ulične zahteve po hipni rešitvi.

  • rd2dmk2 16:46 18.januar 2023.

    matjaž gams ogles si film s Sandro Bulock mreža (net). jebeš IT in AI, če pa nimaš varnosti, če vsak heker lahko vdre v sistem in potem hara po njem. začnite o IT govort, ko bo varnost kolikor toliko na ...prikaži več nivoju, dokler so pa barabe tri korake pred poštenimi pa ne začenjajte. sicer pa ne vem, v članku se večkrat 130.000 državljanov brez pacienta. no lepo da se belohalnikom da pravi naziv. so pacenti. bolani so , resnično so bolani, pohlepno bolani.

  • Toma 13:17 18.januar 2023.

    Prava AI še ne obstoja. To so zaenkrat kakšni ekspertni sistemi, ki iz kombinacije podatkov skobinira ven že pripravljene odgovore. ChatGPT se recimo ne odloča sam, ampak ponavlja kot papiga (ampak ne dobesedno) kaj je na to temo omenjenega v ...prikaži več njegovi bazi podatkov.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.