Slovenija /slovenija/intervjuji
107409 ogledov

Marko Juhant: Ni kriva šola, ampak starši

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 10:27 26.avgust 2023.

    Za napredovanje v srednjo šolo bi morali vpeljati mešanico zunanjega preverjanja, sprejemnih izpitov in zgolj v četrtino šolski uspeh v OŠ. Po trenutnem sistemu izgubimo ogromno potenciala otrok, ker jih v dobri veri pošiljamo tja, kamor ne sodijo, bitka staršev ...prikaži več za prestiž, ocene itd. po drugi strani, če nekdo zavozi 7. razred, si je zapecatil usodo pri 13ih letih. Koliko potencialnih zdravnikov, pilotov, avstronavtov, znanstvenikov izgubimo, ker so zavozili eno leto?

    • jakec1575 10:29 26.avgust 2023.

      Primer, če nekdo zavozi 3 letnik gimnazije, ne more na medicino. po drugi strani imamo študente medicine, ki dokončajo in nikoli ne delajo kot zdravniki ali celo omedlijo ob pogledu krvi. Sprejemni izpiti so nujni. Kjer se preverja talente in ...prikaži več kompetence, ter željo kandidata v študijski smeri. Bistveno manj pavzerjev, izgubljencev bi imeli.

  • jakec1575 10:18 26.avgust 2023.

    Juhart, res je. učitelji so v šolah izgubili samostojnost. Pa ne zaradi staršev. Šole so ugrabile založniške hiše v navezi s posamičnimi ravnatelji in učitelji, ki forsirajo svoje izdelke. V šoli se več ne uči in utrjuje osnov, ampak šopa ...prikaži več snov včasih srednje šole, kakšen učitelj pa pripelje tudi faks. Otroci brez utrjevanja seveda pogrnejo v matematiki, fiziki, kemiji, tehniki bioligiji. Zgodovino se lahko napiflas v 2 dneh za oceno in pozabis. matematike se pa ne mores. In pol je tezka.

    • jakec1575 10:21 26.avgust 2023.

      v osnovni šoli je potrebno omejiti količino snovi in utrditi osnovna znanja naravoslovja in družboslovja. Pri naravoslovju osnovne pojave, ki ti koristijo skozi vse zivljenje, v druzboslovju razvoj nacina razmisljanja in lotevanja problemov. Omejitev vpliva ocen, ker 5ka ni enaka ...prikaži več 5ki po šolah in gre za osnovno krivico. Določene regije in učitelji talajo dobre ocene, da podprejo lastno skupnost in njihovega "genija"

  • miho 17:02 26.avgust 2023.

    motnje vedenja in osebnosti - tj. bodoče osebe z narcistično, mejno, shizoidno,... osebnostno motnjo?

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:34 02.september 2023.

    Danes odrasli ljudje rojevajo otročke, ker je to popestritev zgodbe za njih. Toda otroci rastejo in vedno več pozornosti potrebujejo, zato si odrasli osmislijo psa za pomočnika.

  • 4krogci 16:36 26.avgust 2023.

    Juhant in strokovnjak hahahha...dobu blazne miljone za preureditev solskega sistema pa ni nardil NIČ! Ko pa še poda mnenje, da je narcistični starš bolši skrbnik, kot normaln starš in ga sele izvedenec porazi je pa dno dna!

  • Aqua 17:35 26.avgust 2023.

    Po gospodu Juhantu bi morale mame pustiti sluzbo, da bi vse to lahko delale z otrokom. Ne ve da so danes starsi do 16,17 ali pa se dlje v šoli. Koko naj se postori v parih urah vse za gospodinjstvo, ...prikaži več nadzira kako otrok sam dela za solo, se ukvatja z otrokom, se spocije. Pa mnogi imajo tudi vec kot enega otroka. Ne ga lomit no. Kriv je sistem. Joj kako smo bili mi v redu, je stavek ki so ga starsi izrekli ze pred sto leti in tko bo tudi cez sto let.

    • Avatar GeorgeLincolnRockwell
      GeorgeLincolnRockwell 12:47 27.avgust 2023.

      Kaj se zgodi z nekom, ki izjavi, da so matere tu, da skrbijo za otroke in da so očetje tisti, ki bi morali skrbeti za prihodek? 100 let nazaj, so se ženske "borile za svobodo" in "osvoboditev pod patriarhatom". Kaj ...prikaži več imajo danes? "Kariere", kjer delajo od 8-10 ur na dan. Je to "osvoboditev" izpod tiranskega jarma moških? Je to to, za kar so se "borile"? Družina je osnovna celica zdrave družbe.

    • Avatar Leon
      Leon 07:36 21.april 2024.

      Kdaj bo nastopil klovn Primc s svojimi cirkusanti in ZA NAŠE OTROKE GRE ?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.