Avto

Prometni znak samo na desni strani, ali omejitev velja tudi za prehitevalni pas

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Anja1956 10:40 28.junij 2026.

Kdor tega ne ve, naj gre zopet polagat vozniški izpit ! Morda bo potem vedel ?

• vzev 11:11 28.junij 2026.

Kaj vozniki morajo vedeti, kaj si izmisli en tam v pisarni? Kako naj bo voznik kaznovan za stvar, za katero sploh ni mogel vedeti, da je tam, ker je postavitev neustrezna?

• mitja3965 10:18 28.junij 2026.

Takole pravi zakonodaja in predpisi: upravljavec ceste mora zagotoviti, da je prometna signalizacija ustrezno postavljena in vidna voznikom, ki jim je namenjena, če bi bilo mogoče dokazati, da znak ni bil viden voznikom na levem pasu, bi to lahko bil ...prikaži več argument pri izpodbijanju globe. Zato kamero v avto!

• Anja1956 10:42 28.junij 2026.

Bla. bla! Tako sem izpodbijala enkrat jaz, priložila sem celo slike ! Kazen sem morala potem plačati v celoti in ne samo polovico.

• vzev 11:09 28.junij 2026.

In potem bo sedaj na desni strani kolona tovornjakov (kar je na naših avtocestah že stalnica), kako naj jaz vem, da je DARS tam postavil znak?

• vzev 11:13 28.junij 2026.

Težava je nasploh, da je DARS totalno nesposoben. Očitno še sami ne vejo prometne predpise. Lep primer je bil pred kratkim zoženje pri Slovenski Bistrici. Tam so postavili znak za 60 km/h, toda par metrov naprej je pa bil znak ...prikaži več za prednostno cesto, ki prejšnjo omejitev razveljavi. Kar pomeni, da je bila v zoženju omejitev 130km/h.

• vzev 09:53 28.junij 2026.

Če je znak samo na desni, ga ne upoštevam. Nisem jasnovidec, da bi vedel, da je DARS zopet postavil še en neumen znak. Znaka pa ne moreš videti, če je na desni kolono tovornjakov. Tako, da te noben sodnik ne ...prikaži več bo kaznoval zaradi tega.

omega_v6 08:19 28.junij 2026.

Pri tem Darsu gre vse narobe teško jim je postaviti znak na levi in desni!! Moj znanec je dobil globo za vožnjo po avtocesti na katero je zaradi kolesarske dirke po Sloveniji bil usmerjen z strani policije!! In ne sano ...prikaži več on policija je preusmerila VSE voznike na avtocesto,da so kolesarji lahko nemoteno vozili!! Mar to ni SRAMOTA Darsa??

Kimberley-Echo 09:12 28.junij 2026.

Krivda za nastalo situacijo je tukaj deljena. Policaj na terenu najbrž ni vedel, da ne obstaja dogovor med policijo in DARS-om, da se promet preusmeri na AC. Pozabilo se je, da vsi nimajo vinjet, ker jih ne rabijo. Če bi ...prikaži več se vaš kolega pritožil mislim, da bi uspelo, če ne drugače z odvetnikom ziher.

omega_v6 09:22 28.junij 2026.

Kimberley-Echo Hvala za odgovor.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.