Svet
308 ogledov

V Sloveniji skoraj 8.000 sužnjev

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • URIAH HEEP 12:29 17.oktober 2013.

    Vsekakor obsodbe vredno dejanje.Ampak, a nismo kar vsi sužnji denarja?Od jutra do večera delo za minimalca, zvečer pred tv, vmes mal v šoping in tako do smrti.Ko vidim podpornike te organizacije, mi je vse jasno.Ti ...prikaži več ljudje so med drugim eden od glavnih krivcev za moderno suženjstvo.Samo poglejte evgenika Billa, ki svetu prek Monsanta prodaja strupeno hrano in cepiva.Dobrotniki my ass. hahaha

  • Avatar atojeto
    atojeto 12:39 17.oktober 2013.

    Vsi s plačami pod 1000€ so sužnji, najbolj pa so svobodni brezposelni, 250€ pomoč,i otroški dodatek, brezplačna malica, RK in Karitas in se nabere za slabo slovensko plačo, ob tem, da tisti, ki gre v službo ima še dodatne stroške (obleka, prevoz).

  • NeAnonimni 12:51 17.oktober 2013.

    Sužnjev bo v sloveniji čedalje več...

  • jocif 12:56 17.oktober 2013.

    Ma kaj 8000, vsi mi smo sužnji nečesa ali nekoga!

  • tomaz 14:35 17.oktober 2013.

    @andrej ...nič mi ni milo podarjeno, ja mam firmo, postavil sem jo iz nič, kot jo vsak drugi lahko, srečujem se vsak dan z problemi finančne nedisipline, samo zato še nisem suženj...tudi zaposlujem v firmi in to pod mojimi pogoji, ...prikaži več če nekdo sprejme pogoje ali ne, je pa njegova odločitev...nešteto je možnosti za delo v tem globalnem svetu, le delati je potrebno..če pa nekdo caplja na mestu in se sekira, ker ga delodajalec izkorišča, je pa to predvsem njegova krivda, se ti ne zdi. Z vsakim, ki ga zaposlim, se predhodno dogovoriva za pravila igre in nihče ni izigran....

  • Norma Kennedy 15:02 17.oktober 2013.

    Da si ne boš kar naredil, ker si tako grdo zmišljuješ. Mečeš brezposelne med "brezposelne", ki živijo na tuj račun, delajo na črno in koristijo vse mogoče pomoči, če je le mogoče. Jaz sem bila med temi brezposelni ...prikaži več in sem se uspešno postavila na noge, transferji so glih, da kupiš otrokom hrano in plačaš par položnic, o kaki najemnini kar lahk sanjaš. Nikoli nisem nič dobila od Karitasa ali pa kakšna oblačila, ker so tu vrste predolge... avtohotnih prebivalcev temnejše polti.

  • tomaz 13:11 17.oktober 2013.

    No nekaj tega zagotovo je tud pri nas, veliko je pa takih, ki tko trdijo zaradi svojih interesov....zadnjič je bilo govora o izkoriščanju delavcev , ki kao dobijo 1.5 EUR na uro...sam niso povedali da je to le na papirju ...prikaži večju in da so ostalo dobili v kešu...konec koncev imamo pa odprt trg delovne sile in se vsak sam lahko odloča kaj bo delal in za koliko...treba je poznati obe plati medalje ..

  • Andrej Kovačič 13:44 17.oktober 2013.

    "se vsak sam lahko odloča kaj bo delal in za koliko..."???ti si nor. al pa imaš polno rit vsega, po možnosti ti je foter kakšno firmo predal ki ima pogodbe z javnim sektorom

  • privat 10:47 01.november 2013.

    ja zanimljivo je da se javno bahaš z "svojimi pogoji" o plačilu delavcev. Vem da je to vse-splošna praksa in nekako tiho zakonita zadeva v Sloveniji....samo da ti povem to ni zakonito in nekdo te lahko tudi zapre za take ...prikaži veče pogoje dela ali plačevanja! Zakon je jasno napisan in pred zakonom ni izjem!! Delavcu ne moreš vedno prikakzovati najnižjo plačo +visoki prevozni stroški in druge bedarije...Kar pa nekomu daš v koverti se to ne računa kot plača ampak lahko le kot nagrada,stimulacija ..z najnižnjo plačo nemoreš opravičiti 8urni normalni delovnik!!

  • privat 10:52 01.november 2013.

    suženstvo obstaja v Sloveniji..in je pod pokrovitelstvom nekaterih naših največjih politikov...poglejmo šoferje,gradbene delavce,varilce...da ne govorimo še o tujcih ,ki opravljajo taka dela..ti so pa pod mejo suženstva! Zanimljivo je to ,da imajo vse te podatke recimo socialno sodišče ,policija...pa nič ...prikaži več ne naredi!!! Le zakaj je to tako...?? Navodila iz samega vrha...???

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.