Slovenija
23 ogledov

V štirih mesecih bo vsak kaj dobil

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • privat 07:54 29.november 2013.

    zavod bi moral prepoloviti svojo zaposlenost ,ne pa vsakih 5 min na kavico..

  • Slavko Jovan 07:02 29.november 2013.

    BRAVO,TO JE KOMENTAR, ZDRAVA KMEČKA P A M E T !

  • privat 07:43 29.november 2013.

    vse se vrti samo ..kako povečati zaposlovanje v javnih zavodih ,občinah itd..Zanima me resnično kdo predlaga take rešitve v takih kriznih časih??

  • ennanova 10:39 29.november 2013.

    Pomen komuneČesa se lahko naučimo iz poraza naših tovarišev?O čem se morajo učiti delavci danes?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1318-pomen-komune

  • Trovlak 20:26 28.november 2013.

    Skregano z logiko, skregano z logiko, skregano z logiko... Zakaj bi moral VSAK študirati? Kje je poanta? In zakaj sploh ponujajo neke študijske smeri, ki so v praksi totalno brezvezne in toliko doštudiranih ljudi teh smeri, je glede na povpraševanje, ...prikaži več absolutno preveč. Zanemarjajo se pa fizični poklici s srednješolsko izobrazbo ali tudi brez le-te, prav tako se podcenjuje tovrstne poklice glede na plačila. Sicer pa naj se ozrejo okrog. Ko FDV-jevec z diplomo ne dobi dve leti ali več posla, gre še vedno lahko voziti tovornjak, saj je tam povpraševanje veliko večje. Ali pa gre lahko pomagati kakšnemu lokalnemu mizarju ali keramičarju oziroma gre v kamnolom. To so poklici, katere se išče. Ne pa letno 200 in več diplomiranih FDV-jevcev, pedagogov, upravnikov, organizatorjev dela.... in še in še. Potem pa ne znajo ničesar delati, zaposljivi so pa samo po 5. stopnji in za 500-600 evrov, kar jim je revežem, jasno - pod častjo.

  • ennanova 11:55 29.november 2013.

    Pedro Opeka; bogataš z resnico v rokiPedro Opeko v unionski dvorani odgovarjal tudi na vprašanja.http://za-misli.si/subkultura/1320-pedro-opeka-bogatas-z-resnico-v-roki

  • Pepe007 09:41 29.november 2013.

    Ukvarjat se moraš s tistim, česar je premalo. To je preprosta logika. Ali je premalo delovnih mest ali je premalo brezposelnih? Ti ukrepi kažejo, kot da imamo premalo brezposelnih. A je res tako? Ne vem, če obstaja še kako področje, ...prikaži več kjer je premalo delovne sile. Mogoče za gradbena terenska dela za 10 € na 7 x 12 ur na črno. Na vseh ostalih področjih je kadra dovolj. Razne prekvalifikacije povzročijo, da kvečjemu nekdo, kije šel po redni poti ostane brez službe, ker dodatno delovno mesto ni nastalo. Po mojem sta dve hitri rešitvi (vsaka z ogromno slabostmi): 1. Skrajšati delovni čas. Teoretični 8 urni delovnik je že eno stoletje.2. Ukiniti pogodbe za nedoločen čas, sploh za JS. Tako bi dobri brezposelni lažje prišli do dela.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.