Slovenija
23079 ogledov

Velik del države zaradi nevihte v temi, podiralo drevesa, razkrivalo hiše ...

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 21:30 18.julij 2023.

    Gozdovi se krčijo kot za stavo,samo sekanje dreves je,posledično so hujša neurja,samo tako še naprej pa bodo kmalu puščavska neurja ratala

    • BenX 22:23 18.julij 2023.

      Govoriš za Slovenijo? Mi smo iz leta v leto namreč vedno bolj poraščeni z gozdom. Glede vremena pa ima človek sila malo vpliva na njega. Ne verjemi preveč strokovnjakom tipa Greta.

    • Avatar MuškaKokoš
      MuškaKokoš 07:27 19.julij 2023.

      Živim blizu gozda,30 let nazaj ali danes ko greš po gozdu,gozda ni več,ne vem kaj bluziš,bole mene za greto,vem kar vidim,nima se kaj zarastet kot samo še trava .Ogromno se seka to je problem ,na novo se pa skoraj nič ...prikaži večč ne sadi.Ko je neurje bilo včasih,ga skoraj občutili nismo,danes pa dobesedno prepih proti prej.

    • BenX 08:18 19.julij 2023.

      Kako naj ti rečem... Ne vem kaj ti bluziš in očitno vidiš tudi bolj slabo. Leta 1875 je gozd poraščal 36% površine Slovenije, 2019 pa že 58%! Slovenija je več kot le to kar ti vidiš okoli svoje hiše. Kmetijstvo ...prikaži več propada, obdelovalna zemlja pa se temu primerno zarašča. Kras in visokogorje se že dolgo več ne vzdržujeta, veliko vasi na vzhodu je skorajda praznih, vinogradi se povsod zapuščajo in izsekavali kot po tekočem traku,...

    • Avatar MuškaKokoš
      MuškaKokoš 10:19 19.julij 2023.

      Razlika med tabo in mano je,da so tebi to povedali in si nekje prebral,jaz pa zadevo poznam vidim oz. živim ,ja in ne gledam samo čez okno kot recimo ti,ne vem zakaj pišeš kar nekaj v tri krasne ,a sploh ne poznaš zadeve.

    • BenX 12:51 19.julij 2023.

      Kako naj vem(o), da ti ne pišeš nekaj v tri krasne in da nimaš pojma o zadevi? Tvojih osebnih občutkov ne potrjujejo nobene številke. Kaj tvoje oči vidijo in tvoji možgani procesirajo je tvoja stvar. Ne zaradi tega govorit drugim ...prikaži več da bluzijo in pišejo v tri krasne samo zato, ker imaš ti o nečem pač svoje mnenje. Če svoje izjave lahko podkrpiš s čim drugim kot zgolj subjektivnimi ocenami se lahko pogovarjamo dalje, drugače nima smisla.

    • Avatar MuškaKokoš
      MuškaKokoš 16:07 19.julij 2023.

      Piši svoj post,pa ne se utikat,če te živcira,preskoči in problem rešen.

    • BenX 20:02 19.julij 2023.

      Nisem se nikamor vtikal, samo sem te opozoril, da si glede na moja opažanja in opažanja mnogih drugih v zmoti. Že davno se je pisalo v časopisih o zaraščenosti Slovenije, študenti na to temo pišejo diplomske naloge, razni inštituti za ...prikaži več kmetijstvo, gozdarstvo,... opozarjajo na problematiko zaraščenosti,... Velik požar na Krasu pred 100 ali 200 leti niti teoretično ni mogoč. Zakaj le... Če že pišeš, da bluzim v tri krasne, podaj vsaj kak minimalno objektiven argument, ki podkrepi tako trditev.

    • Avatar MuškaKokoš
      MuškaKokoš 21:18 19.julij 2023.

      Gozdovi ščitijo tla pred erozijo in preprečujejo nastanek plazov. Zadržujejo padavinsko vodo in preprečuje njeno prehitro izhlapevanje. Gozd vpliva na temperaturo in zračno vlago. Kraji v bližini imajo običajno v vročih poletnih mesecih nekoliko nižjo temperaturo.

    • Avatar MuškaKokoš
      MuškaKokoš 21:20 19.julij 2023.

      Morda ti kapne ,pa ne govorim samo o Sloveniji nasploh v svetu ,če bi se samo Slovenija zredirala do pikice ne bi vplivalo na vreme po svetu ampak ker se vsepovsod je pa.....

    • BenX 23:31 19.julij 2023.

      Se strinjam z vsem kar si napisal zgoraj (predzadnje). Ne vem pa na kaj se tvoj zadnji prispevek nanaša. Požar na Krasu slučajno? Suhi les + smola + ogenj... Morda ti kapne... In spet, zakaj je do tega prišlo? Zato, ...prikaži več ker se Slovenija zarašča z gozdom -iglasti, mešani, borovci, karkoli že. In smo spet na začetku. Če bi bili ohranjeni pašniki in njive se požar nebi imel kam širit. Kje se kaj radia, ne nekaj na pamet dramatizirat, ker je realnost povsem drugačna.

    • Avatar MuškaKokoš
      MuškaKokoš 07:57 20.julij 2023.

      Zato ker ga je nekdo zažgal,ljudje mečejo ogorke ,isto kot v Šibeniku ,stalno ena in ta isti problem,človek in nič drugega

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:51 19.julij 2023.

    Narava nam samo vreča naš mačehovski odnos do nje.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 02:54 19.julij 2023.

      Bebava floskula ljudi, ki jim pogled ne seže dlje od mainstream medijev...Veliki Brat vas ma rad..

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.