Avto
15269 ogledov

Velika nemška avtomobilska kriza

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 11:08 17.december 2019.

    Včasih so bila nemška vozila pojem kvalitete, vendar v PRIMERJAVI z drugimi. Danes jih "šišajo" vsi vzhodnjaki po kvaliteti, cena pa pol ali nekajkrat nižja od 3x garanciji. Ne pade mi več kupit kaj drugega kot korejce, dokler bodo držali ...prikaži več takšno kvaliteto. Zadnjih 15 let jih imam in nikoli ostal na cesti, nobenih okvar, kakšna žarnica in to .... nekaj nepojmljivega, ko pomisim, kaj sem imel s Francozi, Italijani in Nemci v preteklosti tokom desetletij.

    • DasAuto 18:17 17.december 2019.

      odkar sem naredil izpit, sem imel v lasti vw in ford, noben od njih mi ni slabo služil, le ford je s kakovostjo malo zaostajal za vw. sedaj že 9 let vozim passata in razen rednega vzdrževanja nisem imel problemov, ...prikaži več vem pa za ljudi, ki so s korejci bili zelo nezadovoljni. nočem hvalit svojega, vendar hočem povedati, da je od primera do primera drugače, zato ne hvali svojega, ker je lahko sosed zelo razočaran nad podobnim. kvaliteta avtov pada zaradi varčevanja na vseh področjih, to je dejstvo.

    • Avatar Mark035
      Mark035 19:42 17.december 2019.

      @DasAuto - Nemci so vse stavili na "diesel" in se jim je to vrnilo kot bumerang. Po aferi "dieselgate" nihče v Nemčiji ne kupuje diesel avtomobilov in pametni se izogibajo tudi nemških bencinarjev. Ostanejo samo zanesljivi Japonci in zadnje leta ...prikaži veča tudi Korejci. Se pa seveda še vedno najdejo fanatiki, ki ne vidijo resnice in še vedno kupujejo nemška jajca.

    • mph 07:17 18.december 2019.

      @dasAuto, ja, izkušnje so lahko drugačne, vendar ti zagotavljam, da po izkušnjah VW ne vidi več mojega denarja, pa če sem edini, ki je imel toliko težav, katerega sorodniki so imeli toliko težav, ... res ok, vse to govorim vsaj ...prikaži več 15 let nazaj od kar ne kupujem več ne njih ne Francozov, enako ne sorodniki, ...Poznam pa vsaj osebno en sam primer nezadovoljstva s Kio, star model Ria. Verjetno nek razlog je, da so jim številke tako upadle.

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 13:28 17.december 2019.

    Vsega so krivi Trump s carinami in Kitajci? Samo v manjšem delu in kot zunanji faktor. Večina razlogov in v rangu precej pomembnejši pa je notranjih. Zlizanost z državo in sindikati glede tehnologij (diesla), ki jih je prisilila (ali pa ...prikaži veča tudi ne) v namerno laganje in so obsedeli s spuščenimi hlačami brez ustreznih motorjev, ki bi jih lahko konkurečno ponujali letos in naslednje leto. Hkrati zaradi sindikatov imajo predrago delovno silo in skoraj za polovico več zaposlenih od konkurence.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.