Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
69925 ogledov

Velike spremembe pri sončnih elektrarnah in ogrevanju z zemeljskim plinom

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Mare Hropa 09:10 02.september 2022.

    Kupim električno Teslo na subvencijo, sončne panele na subvencijo, toplotno črpalko na subvencijo, potem pa od elektra zahtevam, da na svoje stroške zamenjajo 100 m 35 mm2 kabla z 70 mm2 kablom in zamenjajo 250 kVA transformator z 500 kVA ...prikaži večA od komunale pa še, da mi do hiše asfaltirajo makadamsko cesto??? Elektro (ostali odjemalci) pa mi še plačuje mojo elektriko junija po februarskih cenah.

  • sandi76 09:04 02.september 2022.

    Gašenje požara z manjšim kozarčkom. Dokler cel energetski sistem ne bo prilagojen v tem smislu, da pri proizvodnji elektrike ali pri prenosu ne bo omejitev , toliko časa bo samooskrba s sončno elektrarno bolj podobna farsi.

    • oneh 11:11 02.september 2022.

      Če bi imel vsak malo tehničnega znanja, potem bi vedel, da je brez omejitev le človeška neumnost. Samooskrba z elektrika obstaja že dlje časa kot obstaja elektroenergetski sistem in bi ostajala tudi , če vse daljnovode podremo. Če pa misliš ...prikaži več cenovno shemo, katera se (ponesrečeno) imenuje samooskrba pa ta nima nobene veze ne s proizvodnjo in ne s prenosom energije po daljnovodih. Shema je stvar med kupcem in prodajalcem, prenos pa je v domeni pristojnih elektro podjetij, katera izdajajo soglasja.

  • QSprm 10:21 02.september 2022.

    "Velikanska sprememba" in hkrati epski dosezek birokratskih izrodkov, da so blagovolili sprejeti eno leto podaljsanja. Zdej grejo lahko na zasluzen pocitek vsaj za kaksen mesec. Pateticni pozerji in neumorni nakladaci delajo edino kar znajo - trosijo bebave floskule. Histricno sprejemnaje ...prikaži več sankcij, brez da bi se komurkoli sanjalo odkod nadomestit izpad plina, je samo ena od epizod kretenizmov teh izrodkov cloveske vrste.

  • matermila 09:00 02.september 2022.

    Zmontirali so mi 14 kW sončno el. ,zdaj pa jo lahko laufam samo na 60%,ker omrežje ne prenese več. Nategujejo,da te ubije.

    • oneh 11:06 02.september 2022.

      Gradnja v nasprotju z dovoljenji/soglasji se imenuje črna gradnja. Črna gradnja pa se na stroške investitorja odstrani. Če pa imaš soglasje za 14 kW in ti sedaj elektro to ne omogoča uporabljati potem ga pa toži za vse dejanske stroške ...prikaži več in izpad proizvodnje v življenjski dobi SE.

  • scharc 16:29 02.september 2022.

    Končno so odstranili še več predpisov, ki so do sedaj spodbujale uporabo plina. Energetske skupnosti z večjimi elektrarnami je resnično potrebno čim prej udejanjiti, da se izkoristi ekonomijo obsega, demokratizira energetski prehod, omili obremenitve omrežja in mobilizira milijarde na bankah, ...prikaži več ki jih žre inflacija.

  • Avatar jezeran
    jezeran 07:47 02.september 2022.

    Kaj ti to pomaga, če se ne moreš priklopiti na omreže, zaradi nesposobnosti Elektra, ki ne zna oz noče vlagati v svoje omrežje in je ta na robu zmogljivosti.

    • oneh 11:18 02.september 2022.

      Omrežje se je gradilo 100+ let, shema samooskrbe pa je pristna tam 5..6 let. Omrežje se je vseh 100+ let gradilo na način, da nekaj velikih elektrarn napaja množico odjemalcev. Z novo shemo pa bi veliko majhnih elektrarn napajalo po ...prikaži več nekaj odjemalcev. Četudi bi imeli neomejeno denarja bi upravni postopki, dovoljenja lastnikov zemljišč... terjali nekaj desetletij, da bi se celotno omrežje preuredilo. In pri tem nobena jeza ne pomaga.

    • popokatopetl 15:46 02.september 2022.

      Če bi imel resnično samooskrbno sončno elektrarno, bi hitro opazil, da rabiš poleg panelov še veliko baterijo ali pa rezervni agregat, saj sonce sije samo podnevi, pozimi pa itak bolj malo. Omrežje je imelo nekaj rezerv, ampak takoj po začetnem ...prikaži več entuziazmu, ko fotovoltaika postane znaten % vse elektrike, nastanejo težave. Kmalu bodo sheme najbrž take, da bo treba poleg panelov kupit tudi baterije.

    • oneh 19:10 02.september 2022.

      Pa saj samooskrba ne pomeni samozadostnost ali ločenost od omrežja ali... Pomeni zgolj to, da sam pridelaš toliko elektrike kot jo potrebuješ. Če pogledaš, se o samooskrbi govori tudi pri npr. pšenici, svinskem mesu, mleku, krompirju... Če rečemo, da smo ...prikaži več samooskrbi s pšenico to ne pomeni da jo vsak mesec požanjem toliko, kot jo tisti mesec potrebujemo ampak je žetev spomladi in požanjemo dovolj pšenice za vso leto. Seveda ne sedaj, ko je svoboda in levaki plešejo...

  • radovednica 08:23 02.september 2022.

    Poleg kompliciranosti postopkov, velikanskih stroškov investicije za kaj? sedaj še tako komplicirajo s tem načinom in postopki, da gre vsakemu človeku na bruhanje in noben normalen v to ne bo šel. Še vedno velja, streho dam pod mojimi pogoji v ...prikaži več najem, vključno z vsemi stroški vzdrževanja ali škode, ki bi nastala na strehi ali objektu, lastna poraba elektrike (računi za porabo) z vsemi dajatvami, do količine energije, ki jo taka elektrarna proizvede, so 0.00€. Investicija pa je operaterjeva. PIKA!

    • mojsterjaka 14:06 02.september 2022.

      Torej nekdo drug naj investira v SE, ti bi pa imel/a brezplačno elektriko? Ta je pa dobra. V zameno za svojo streho bi pričakoval/a brezplačno elektriko.... kaj pa je v tvoji strehi toliko zlatega, da bi šel kdo v takšno investicijo?

    • mojsterjaka 14:09 02.september 2022.

      Kot bi rekel - kupi mi avto pa se boš lahko vozil :)))

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.