Avto /avto/na-strom

Veliko razočaranje nad zimskim dosegom električnih avtomobilov

Komentarjev 29
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 08:25 20.februar 2026.

Končno en ''pošten članek'' o elektro vozilih.

• blayo 08:31 20.februar 2026.

A ta ti pa paše 🤣🤣🤣 ker tako lepo ponazori razmere v Sloveniji 🤣🤣🤣

• radovednica 09:17 20.februar 2026.

Blayo, kakšne razmere pa so v Sloveniji? Nehajte se v Ljubljani in podobnih manjših mestih, voziti po mestu z avtomobili. Uporabljajte mestni promet, saj povzročite 80 % vsega nepotrebnega (smog, slab zrak, prepolna parkirišča,..n.pr. v zadnjem obdobju Štepanjsko ćefursko naselje).

• Toma 11:08 20.februar 2026.

Tako je! Ljubljanske ceste so namenjene za nas podeželske obiskovalce. Sem bil ravno včerajvčeraj naokrog in plačal 0,70€ parkirnine. BTW: sem na LPT prebral, da lahko plačam z urbano pa mi je izpisalo Neznana kartica! Jako imate poštimano, ni kaj!

• blayo 11:14 20.februar 2026.

Toma a garaže so bile pa vse polne 🤣 Kaj pa P+R, a to ti pa ne leži?

• blayo 11:20 20.februar 2026.

Radovednica, razmere so takšne, da sigurno ni -30 °C pol leta ali več. V Ljubljani se vozim večinoma s kolesom, avta ne nucam. Vi vaščani, ki živite v lastnih bajtah bi si pa mirno omislili EV pa vas je preveč ...prikaži več strah lastne sence 🤣

• Jernej65 16:41 20.februar 2026.

atamama, tisti ki vozimo električne avtomobile, že to dolgo vemo, to ni nič novega. No bi pa vseeno pripomnil, kolikokrat so pa v zadnjih 10 letih bile v Sloveniji takšne razmere. Nikoli jih ni bilo. Pri -30 stopinj, bi najbrž ...prikaži več dizli imeli bistveno večje težave, kot pa električarji, tudi ogromno benzinarjev ne bi spravil v pogon zaradi praznega akomulatorja. Jaz bi si svoj el. avto predgrel, se vsedel v topel avto in malo prej zavil na polnjenje, to je pa tudi vse.

• Toma 11:13 20.februar 2026.

Pri takšni temperaturi se pelješ samo na bencin! Se spomnem, kako so potniki plesali indijanski ples ogretja okrog zamrznenega traktorja, na katerem je pisalo Golf ;-) Bilo je -25°, v rezervoarju pa (verjetno) cviček. Kaj se mi je smejalo, ne morem pozabiti!

Garancija 08:58 20.februar 2026.

In za to rabijo strokovnjake,hehe,dizel in bencinar je zakon

• popokatopetl 09:37 20.februar 2026.

"so letos test opravili celo pri temperaturi 31 stopinj pod ničlo" --- Nafta bi znala zmrznit ;)

• Jernej65 16:47 20.februar 2026.

Garancija, sem prepričan da se boš ti pri -30 stopinj z večjim strahom zjutraj vsedel v svoj dizel, kot pa jaz v svojega električnega. Če ne boš prej poskrbel za dodatek k nafti in za svoj akomulator, boš lahko samo ...prikaži več nemočno zrl v daljavo, kjer bom jaz s svojim elektičarjem izginil izpred tvojih oči.

• Burja 09:28 20.februar 2026.

Se mi je zdelo, da so EV en sam blef. Ob vseh hvalospevih glede EV dobiš občutek, da se električarji vozijo na jadra, polnijo pa se samodejno iz zraka, in seveda baterije zrastejo na bližnjem travniku, po uporabi pa se ...prikaži več razgradijo v čisti trajni odtis v obliki fotosinteze..

• Jernej65 16:43 20.februar 2026.

No vprašaj Kitajce če je EV blef. Evropa caplja za njimi, pametni Slovenci tvojega kova še pa bolj.

• Burja 17:14 20.februar 2026.

Eeeej.. realnosti težko ubežimo. Termoelektrarne na Kitajskem še vedno dosegajo čez 50% proizvodnje električne energije in še vedno se gradijo nove. Moj point je, da niti približno ni tako zeleno kot želijo prikazat. Nekaj dobrih dokumentarcev je bilo glede tega. ...prikaži veča. Tipo, temna plat zelenega prehoda itd.

• Jernej65 17:24 20.februar 2026.

Kitajci proti zeleni energiji drvijo veliko hitreje kot Evropa, pa če to priznaš ali pa ne. Američani pa prisegajo na fosilna goriva, da je to narobe bodo uvideli ko bebavi Tramp oddide. S seboj bi bebec rad potegnil tudi Evropo.

• Burja 17:34 20.februar 2026.

Podatki so takšni kot so, vse je uradno dostopno. Že v osnovi in sami proizvodnji ima EV defiticit glede odtisa napram klasičnemu vozilu. Kasneje je vse odvisno od načina kako se el. energija prozvaja. Pač rezultati so lahko različni od države, do države.

• Jernej65 17:41 20.februar 2026.

Burja, izhajati je potrebno iz tega, da se bo stanje iz leta v leto nagibalo v smer zelene energije. Evropa ogromno vlaga v vetrno energijo in tudi sončno energijo. Kombinacija obeh bo v nekaj letih začela prinašati rezultate. Zavedati se ...prikaži več moramo, da Evropa nima zalog fosilnih goriv in smo odvisni od Rusije, Amerike, Kitajske... Vsi vidimo, kako Evropo tepe ta odvisnost.

• Jernej65 17:42 20.februar 2026.

Američani pa naj kar gradijo na fosilnih gorivih, to prinaša njihov zaton in zaostalost na daljši rok.

• Burja 17:56 20.februar 2026.

Vse lepo in prav, toda ne moremo govoriti o vsesplošni elektrifikaciji in hkrati govoriti, saj sploh ne obstaja zadostna količina surovin, ki bi omogočala vsem el. vozila. Še vedno čakam odgovor za vse nas, ki živimo v stanovanjih in nam ...prikaži več ni omogočen dostop do polnilnih postaj, tako kot je v primeru samostojnih hiš. Saj veš, ni ga čez komocijo 😂

• radovednica 09:14 20.februar 2026.

Nesposobneži, amaterji. Vsaka baterija na svetu, običajna baterija ali akumulator ima v tašnih razmerah, kar je znano skoraj vsakemu telebanu, toliko manjšo sposobnost. In tega vsi veleelektrični strokovnjaki ne vedo!? Seveda je klasika zakon, vendar je ustava avtomobilizma DIZEL. Pa ...prikaži več ne tistih nekaj preostankov dizlov danes. Avtomobil teže 1.5 tone ali več mora imeti motor obvezno 2.0 litra, še bolje več. To je realnost avtomobilov naslednjih 200 let!!!

• Toma 12:18 20.februar 2026.

Ni glih tako. Imel sem 2.2 dizla pa ga 1.5 bencinarček naščije in to tudi pri nizkih obratih, da o visokih ne govorimo! Oba 1400 kg in ista firma!

• Jernej65 16:36 20.februar 2026.

Pri -30 stopinj sem prepričan da bi za cesto nepokretnih stalo več dizlov kot električarjev, edino Ruska_zguba bi se lahko mimo peljal s svojo šajtrgo, ker deluje na pogon bebca z IQ absolutne ničle in votlo glavo.

Leon 12:41 20.februar 2026.

Naslednji modeli bodo imeli montirane kabelske podaljške v prtljažniku dolžine 50 km !

• Toma 12:26 20.februar 2026.

Drugače pa bi rekel, da imajo zelo slabo izolirane baterije, saj se le te med obremenitvijo segrejejo četudi ne bi imele grelca. Največ dajejo od sebe pri prijetnih 20-25°C - niso bedaste ;-)

• extraordinary3 10:53 20.februar 2026.

Če želite shujšati, se znebiti trebušne maščobe in učvrstiti trebušne mišice, se vam ni treba izčrpavati z dietami in vadbo v telovadnici. V dveh tednih sem se znebil pivskega trebuha in učvrstil trebušne mišice, moja žena pa je shujšala za ...prikaži veča nekaj kilogramov:- https://nub.ro/iems

• popokatopetl 13:33 20.februar 2026.

Se postavlja vprašanje a tile samo prodajo kakšen pofl ali tudi postrgajo bančni račun do konca

Ruska_Zmaga 13:52 20.februar 2026.

Kje si IQ00,da nam obrazložiš to električno sranje prihodnosti?!!!

• ToSmJest 16:18 20.februar 2026.

Ravnokar sem se vrnil iz Milana. Po poti sem polnil dvakrat. V Milanu sem začel z 80%, potem polnil v Benetkah in še enkrat pri nas na Primorskem. V resnici bi šlo tudi samo z enim polnjenjem v Benetkah, če ...prikaži več bi tam napolnil kakšen procent več in vozil kakšen km/h počasneje.

• rd2dmk2 11:55 20.februar 2026.

to bo čez par dni postala relanost kot 350 kW polnilnica tesle ki se je napajala iz dizelskega generatorja. fake news!! in še nekaj za vse. kaj niste brali nasvetov da avtomobilskemu akumulatorju bolj škodi vročina kot pa mraz. in ...prikaži večin za povrh poraba se je zmanjšala v tem mrazu, ker ni bilo potrebe po hlajenju el sklopov. also dakle- tile bi morali se peljati več ne pa manj, kajti po 15 minutah vožnje so baterije prišle na delovno temperaturoin na zapisani doseg. eh..jebi ga pa EV

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.