Avto
2130 ogledov

Visoka kazen, če vas bodo na tehničnem zasačili s ponarejenim števcem kilometrov

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • bendover 09:56 18.november 2016.

    dvakrat bo na suho nategnjen

  • nergač 14:24 18.november 2016.

    Gre za kaznivo dejanje goljufije, ki ga je država v tem segmentu vsa leta na tihem podpirala, ker je gledala vstran, tako kot inšpektorica za delo, ki tudi ničesar ne vidi,....da ima le dobro plačo.

  • draman 08:06 19.november 2016.

    ITAK DA JE PREMAJHNA KAZEN,zakon pa so toti naši strokovnjaki tako napisali ,da bo zopet izigran. Moralo bi biti kot v Nemčiji, ČE TE DOBIJO,KILOMETER EN EVRO IN NOBENIH ČE,ČE ČE.,konec.

  • francl12 17:54 18.november 2016.

    PREMAJHNA KAZEN!!! Kazen bi morala biti glede na 4 kratno ceno vozila!!

  • srecnii 11:21 19.november 2016.

    Švercarji majo itak ene bo*ane fore, kupi avto pol pa kličejo nazaj, češ da je crknila sklopka/menjalnik/motor in izsiljujejo, take lažnivce se posname in da na youtube, kako izsiljuje, če do tega pride. Nimam osebno izkušnje s tem, ampak zgodbe ...prikaži veče drugih. Kadar kupujem avto si vzamem čas, pa tud če traja 3 mesece al pa 1 leto, ko dobim avto je vse pošteno med mano in prodajalcem, nobenga šverc komerca.

  • srecnii 11:15 19.november 2016.

    Tega je polno, da vsak pe*de prilagodi kilometre, zamenja še obrablejne dele v notranjosti avta, namaže gume, opere motor in se par 10km zapelje po neasfaltirani cesti, da se mal zapraši motor, v glavnem živ nateg, kilometri majo eni že ...prikaži več pri 8 letih 200-300.000km ko pa je avto star 12 let jih ma pa sam še 175.000km. Ko ej star 15 let pa pišejo o nekih 160.000km in podobno. Fuj in fej ci*ani

  • srecnii 11:18 19.november 2016.

    raj reč trikrat, prvič ga bo nate*nil prodajalec, drugič država ko mu bo nabila kazen, tretjič pa še kak švercar, ko mu bo vzel avto pod nate*unskimi pogoji in ga kasneje izsiljeval, ker mu je prodal zj*eban avto.

  • srecnii 11:23 19.november 2016.

    Če kadarkoli pridem do švercarja se po par 10 sekundah poslovim, od ci*anov ne kupm, pa če da poleg 2 kompleta novim gum.

  • Bizgec 08:31 18.november 2016.

    "Za zdaj ostaja v zraku, kaj se bo zgodilo s kaznijo za novega lastnika, če bo kupil vozilo že z ponarejenimi kilometri."Seveda. Vsa zakonodaja narejena na pol, da se lahko potem pravniki desetletja kregajo o pravilni interpretaciji zakona. ...prikaži več Medtem pa država veselo pobira kazni od tistih, ki dejansko niso krivi. Win-win za prodajalca, ki je znižal kilometre in za državo. Pa nedolžni kupec? Koga boli kita zanj.

  • Tim Ternik 13:31 21.november 2016.

    Preverjanje km, bi se dalo rešiti samo tako, da bi se ustvarila centralna baza podatkov avtov registriranih v slo. Morali pa bi vključili vse servise, mehanike, vulkanizerje, ličarje.. in sicer tako, da vedno, ko se na določen avtu opravi delo ...prikaži večo in se za to izstavi račun, bi na računu bila navedena št šasije in pripisani kilometri. Iztočasno bi se pa podatki prenesli v bazo podatkov. Še celo, ko te ustavi policija, bi lahko vnesel št. šasije iz prometne in prepisal kilometre s števca. Na tak način, bi preprečili prevrtavanje km pred tehničnimi prelgedi, ker bi se to že med letom zgodilo 5-10x čisto mimogrede.S prvim delom bi zagotovil preverjanje km, ker se bi tako ali tako našli ljudje, ki bi še vedno poskušali s prevarami, pa bi kazensko to prepovedal s kaznijo 1km = 1€ in me res zanima, če bi to še kdo poskušal. Saj bi lahko že policaj ob kontorli prometa čisto mimogrede ugotovil, da so km zlagani.V bazi podatkov bi bili lepo navedni podatki avta skupaj

  • matermila 15:45 19.november 2016.

    Tega je res veliko,niso/nismo pa vsi isti.Moj avto je star 16 let(Honda HRV),pa ima realnih 176000 km.Vozim se v službo,pozimi smučat,za daljše ture,pa družinski avto.Sem pa drugi lastnik že 8 let,pa ga še mehanik ni nič šlatal,razen olja,filtrov in zavor.

  • Tim Ternik 13:33 21.november 2016.

    V bazi podatkov bi bili lepo navedni podatki avta skupaj s kilometri lstništvom, datumi vnosov km itd. Sprogramirano pa tako, da bi takoj zaznalo napako, če bi naslednji vnos km bil manjši od prejšnjega. Nekaj časa že vpisujejo ...prikaži več km na tehničnih.. za uvedbo bi potreboval samo en datum, ki ne bi bil mesece vnaprej napovedan. In bi od tisteg datuma naprej uvedli vse zgoraj našteto. Veljalo pa bi za vse nove avte, prodane od tistega datuma naprej in vse rabljene, ki že imajo vpisane km. Tisti, ki še nimajo popisanih km, pa bi jih vnesli ob sprotnih kontrolah. Kazen bi veljala za vse spremembe narejene od datuma uvedbe naprej, kar za nazaj, ko to še ni bilo kaznjivo pač ne moremo ukrepati.\s\sVerjetno bi lahko katero od teh zadev naredil tudi na boljši način, ampak v grobem je to to.

  • Avatar Leon
    Leon 08:44 18.november 2016.

    Z ministrstva so nam odgovorili, da je zakon še v javni in medresorski obravnavi in, da se utegne predlog pred dokončnim sprejemom na vladi še kaj spremeniti. So nam pa zato na javni Agenciji za varnost v prometu (AVP) pokimali, ...prikaži več da novi zakon predvideva to novost..................torej v tem mandatu NE BO ! Potem pa vse znova v novi vladi !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:03 18.november 2016.

    "lastnika vozila kaznovati z globo v višini 400 evrov, v primeru, da prekršek ugotovijo na strani strokovne organizacije, ki opravlja tehnične preglede, pa bo kazen 4.000 evrov."minimalna kazen + x% od celotne vrednosti avtomobila al pa nič. Tistmu ...prikaži več k ima drag avto se mu bo še vedno splačal tvegat pa prevrtavat. kaj pa je za enga bogataša z dragim avtom 400 evrov? pljunek v morje. lahk se sam reži državi.odvzet izpit goljufom pa prepovedat za pol leta vožnjo po državi. Pa bomo takoj bl resne prodajalce dobil.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.