Pod streho /pod-streho/na-vrtu
16169 ogledov

Visoke grede imajo veliko prednosti, to pa so slabosti

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 14:50 13.februar 2023.

    Cel vrt imeti v visokih gredah pri meni nima smisla. Imam dve, vsega skupaj slabih 6 m2, kjer nekatere rastline prezimijo in za prve stvari spomladi. Čez top poletje visoko gredo "zapustim", ker potrebuje več zalivanja kot običajna zemlja pri ...prikaži več nas. Naredim jo seveda sam. Doslej sem kupil gradbeni les, čisto prvi nivo pa je kar kako deblo akacije, ki jo poderem pri sebi na gozdnem robu. Vseeno me je ena taka greda stala več kot 50 €. Ko crkne, naredim zraven novo in ta les je prvi v njej.

  • rd2dmk2 09:31 13.februar 2023.

    nimajo niti ene prednosti. pika. kdor se ne more sklont sploh ne rabi grede. da bom pa uničil pol vrta za potke med gredami a ste trapast.in vsakih par let kupoval nove okvirje ki so dragi kot žefran. tud pod ...prikaži več njivo se da lahko mreža, okol njive se dajo robniki, ki so blazno pocen , kdo pa mislite da bo nabavljal ves tisti material za podlago. in za konc, me zanima kako v visoki gredi obirate fižol, koruzo in podobne pridelke. tole modno muho, so uvedli tisti, ki delajo grede.

    • satir 10:04 13.februar 2023.

      Jaz sem si jih naredil sam, ne zaradi mode ampak zaradi hrbta. Vseeno pa rad jem svojo zelenjavo. Obrodi bolje, lažje zaščitim pred škodljivci, porabim manj vode za zalivanje... na primorskem pač imamo težko zemljo in malo vode... Res pa ...prikaži več imam paradižnike še vedno na tleh, ker ne znese zaradi višine. Fižol ne uspeva, ker je prevroče.

    • oneh 11:15 13.februar 2023.

      Fižolo, koruzo, grah in bob seješ ali na običajno njivo ali na nižjo gredo. Solato, korenček pa na malce višjo. Ker je zemlja dvignjena se v topli gredi prej segreje in se lahko vrtnine posejejo kakšen teden prej, kot pa ...prikaži več na tla. Če živiš v alpskem svetu, kjer so zime malo daljše, kot npr v ljubljanski kotlini ti vsak dan še kako prav pride. Ti pa visoka greda ne razpade vsa naenkrat. Če nimaš dveh levih rok ali (Bog ne daj) si popopln levak potem pač zamenjaš kakšno desko ali dve vsako leto.

    • rd2dmk2 19:51 13.februar 2023.

      mate zemljo 10x10 metrov. če naredite iz tega njivo rabite 40 m robnikov ki so po ceni 2€ kos in 100m2 mreže. in po želji tunelov za toplo gredo. zdej pa računite visoke grede. 2x1m pa vmes vsaj 0,5m potke, ...prikaži več pa vsaj 0.8m višine, dimača naloga, kolk zemlje gre v maloro za potke, kolk kubikov rabite podloge in kolk visokih gred morate naredit.p.s treba je vse visoke grede z notrenja strani izolirit s stiroporom ali podobno rečjo da vam poleti sonce ne zažge prsti in korenin.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.