Avto
58 ogledov

Vozniki na slovenskih cestah v izrednih razmerah zavedeni

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • stela 09:57 22.september 2015.

    Zanima me, če je v izrednih razmerah že kdo dobil kazen, če se je umaknil na vozni pas???? Mislm, da je članek napisan zavajojoče!!!!!

  • OF 10:00 22.september 2015.

    Letos na poti do morja, na Hrvaškem, se jaz umikam tako kot pri nas, a potem se je izkazalo, da je bilo treba sprostiti odstavni pas za reševalce, gasilce in policijo. Ne vem ali je bil slučaj, ali imajo tam tako urejeno.

  • zdrej 10:33 22.september 2015.

    Kolega mi je razlagal, da je prijavil vožnjo po odstavnem, medtem ko so čakali v koloni. Pa mu je policaj rekel, da naj se še on pelje po odstavnem pasu. Tak da! Kazen je določena, vse ostalo pa je odvisno od policaja,

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 03:09 23.september 2015.

    Preiščite tudi Romano Vidergar in Antona Grkmana - prodajanje robe preko "nogavic" - preiščite predvsem zaloge. Resno, če ne najdete tam trdih drog sem jaz tjulenj. Če najdete se mi potrebno zahvaljevat, pomembno je, da se take smeti odstrani iz ...prikaži več našega okolja in nevarnosti za naše družine!

  • Vunny 09:33 24.september 2015.

    Spet ta "K" birokracija! pa še izgovarjajo se, da je vse zapisano v zakonu.Naj se že enkrat eksplicitno napiše v zakon, da se vozila umaknejp skrajno levo in desno, ne glede na odstavni pas. Hkrati naj spremenijo tudi zakon ...prikaži več o širini parkirnega prostora, ne pa da si vsak po svoje razlaga širino le tega, ko se izrisuje na novo (podjetja, občine ...)

  • zdrej 10:32 22.september 2015.

    Predvidevam, da je še to stara zakonodaja. Taka, kot je bila pri nas. In ta članek govori o zmešnjavi pri prehodu iz te na "evropsko". Če pogledaš star posnetke intervencijskih voženj se lepo vidi, da se je uporabljal odstavni pas. ...prikaži več. Pa tudi se vidi, da šoferji že takrat niso tega dovolj dobro upoštevali. Potem pa še imaš to mešanico odstavni/sredina, pa se zopet blokira prehod interventnih vozil. Sredina je po moje smiselna, ko imamo avtoceste ranga hitra cesta (širina + pomanjkanje odstavnega). Tako imaš enako pravilo za AC in HC. Bolj preprosto in v večini tujine to velja enako. Sicer pa če gledaš odziv domačinov in posnemaš, ni panike. Je pa treba v koloni opazovat.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.