Avto
11314 ogledov

Vozniki se lahko zaradi novega pravila na avtocesti znajdejo v pasti

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tadejca1 10:50 15.januar 2021.

    Še sreča se nam ni treba tako zelo ukvarjati s tem, glede na število prodanih vinjet, bo zgleda avtocesta letos veliko bolj prazna.

  • tomi67 09:48 15.januar 2021.

    Do naletov prihaja zaradi premajhne varnostne razdalje, ko tovornjaki vozijo kot zlepljeni. Naj policija bolj strogo sankcionira že na prvi pogled ničelne varnostne razdalje, pa se ne bo težko vključevati ali zapuščati avtocesto. Drugače v osnovi pozdravljam ukrep, pa nisem ...prikaži več proti prehitevanju tovornjakov, kadar ti zares prehitevajo. Sem pa proti tistemu "prehitevanju", ko tovornjak na levem pasu vozi za 1 km/h hitreje od onega na desnem.

  • Avatar karjola
    karjola 08:33 15.januar 2021.

    Ne zagovarjam te prepovedi prehitevanja. Raje bi uvedli prepoved tovornjakov ki imajo Euro 4 ali manj ter obvezna meritev teže tranzita na vstopih v državo.

  • sam1 08:46 15.januar 2021.

    Evo,končno en realen članek,ki bi ga morali priporočeno poslati samovšečnemu vsevedu Vrtovcu-ampak on bo našel rešitev tudi za to situacijo. Bo povečal varnostno razdaljo med tovornjaki na 500-600 metrov,pa se bodo lahko turisti in brezobzirni vozniki avtomobilov,ki prehitevajo tik do ...prikaži večo pred izvozov in zavijajo s prehitevalnega pasa pred nosi prehitevanih vozil na izhode,to počeli nemoteno in še bolj napadalno.....

  • YaKo 10:20 15.januar 2021.

    Mogoče bi bil primeren čas za razmišljanje o tretjem pasu na Ljubljanski obvoznici in na celotnem AC križu. Že ko so začeli delat protihrupne ograje na relaciji Vič - Vrhnika pred več leti sem si mislil "o končno bo tretji ...prikaži več pas" ampak ne. Ograjo in to tako, da jo bo potrebno rušit, ko se bo delal tretji pas. Ne vem zakaj niso že takrat pustili za en pas več prostora,

  • Skipi 19:47 15.januar 2021.

    Poznavalec že v besedilu pove da se tovornjakarji ne držijo varnostne razdalje. Ker drugače se ne bi zaletaval v riti.

  • Avatar jezeran
    jezeran 19:10 15.januar 2021.

    No in prišli bodo na vrsto vozniki ki vozijo 100 oz 110 in potem se ne bo umaknil, ker bodo na desnem pasu sami kamioni, pa bo spet gužva. Brez veze, se vidi že sedaj ko je omejitev prehitevanja za ...prikaži veča kamione med 0600 in 0900 te popoldne med 1400 in 1700. Na avtocesti pa sami šparovčki, ki vozijo 110 po prehitevalnem. Sploh vsi iz Vrhnike in Logatca na primorski avtocesti

  • Skippy 23:37 18.januar 2021.

    Komentirajo pa zgleda samo tisti, ki ne vozijo. Med MB in LJ si v povprečju moral počakati 5 tovornjakov zaradi prehitevanja. Pa kaj potem.

  • Žurnalček 13:13 15.januar 2021.

    Kako zbiješ kamionarju željo za prehitevanjem z 1km razlike ? Po končanem njegovem prehitevanju , potem ko prehitiš njega , zapelješ pred njega in začneš počasi spuščati gas . On te prehiteti ne more , ker je sam naredil kolono ...prikaži več na prehitevalnem in mora tudi on spustiti gas. Spustiš ga na 70-80 pa naj potem računa kolk je profitiral s prehitevanjem !

  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 12:15 15.januar 2021.

    Torej poceni pametne rešitve ne obstaja? Dejstvo je da vse eno tovornjaki nimajo kaj delati na prehitevalnem pasu! Mogoče je rešitev da se da tovornjake na elektriko z močjo 1000km dosega in močnimi e-motorji enakovredni osebnim vozilom glede na maso ...prikaži več vozila. Pokvarljiva in živa roba ostane na tovornjakih, ostalo na vlak in pol razvoz z večjimi kombiji. Sistemske rešitve v logistiki bi prinesle rešitve. Sej vem,da mal sanjam,sam res ni univerzalne rešitve.

  • Žurnalček 12:56 15.januar 2021.

    Pa kje najdete takšne idiote ! Montirajte kamere , ki bodo slikale razdaljo med kamioni manjšo od 100m , pa bo hitro mir ! Mimogrede , zdaj ko ste uredili prehitevanje samo ponoči bi lahko v smislu zmanjšanja števila kamionov ...prikaži več , začeli razmišljati o uvedbi dovoljenja za vleko 2 prikolic na tej relaciji isto samo ponoči .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.