Slovenija
110 ogledov

Vsaj 40 odstotkov "šefov" naj bo žensk

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • izRODEk 16:15 09.oktober 2016.

    Jaka, v osnovni je treba vedeti, da vsi ti uradniki take bedaste zakone pišejo samemu sebi v namen: ženske kvote, priznavanje pravic istospolnim... to je vse prav. Problem je v tem, da tisti, ki to pišejo, nimajo nobenega osebnega stika ...prikaži več z realnostjo. Sedijo v pisarnah in podpisujejo nekaj, kar je napisal nekdo drugi, po možnosti iz iste stranke in se s tem strinjajo.Zakaj ne bi recimo zahtevali, da je v vsakem upravnem odboru po en socialno ogroženi ali en rom ali pripadniki različnih narodnosti? Tega pa ne bi, ker jih to odvrača in moti?Navadni hinavci, po vseh uradih jih je dosti. To je čisto znanstveno povezano s tem, da so to po večini lenuhi, s pomankanjem t.i. sončne energije, manjkom kisika v krvi in posledično so bolj zaprti vase, ti povem :)

  • jakec1575 15:45 09.oktober 2016.

    Jaz bi bil zelo previden pri oblikovanju te zakonodaje. Sem za to, da so zenske placane enako za enako delo in da imajo enake moznosti. Če bo sistem kvot misljen v smislu: Oba kandidata dosegata zahtevane kriterije, vendar kvota zensk ...prikaži več ni izpolnjena, zato dobi tocko vec zenska, potem bi lahko bilo sprejemljivo. Če pa se sistem izjalovi na nacin, dobila je delovno mesto, ker smo napredno podjetje in zelimo izploniti kvote, pa bo gospodarska skoda. V javnem sektorju je kar nekaj takih nesposobnih zensk, ki niso sposobne držati vse niti v rokah. problem zensk je tudi, da zaradi okoliscin same od sebe zahtevajo vec dokazovanja, kar lahko privede do pretirane ambicioznosti brez dejanskega znanja in temu primerno sledi rovarjenje za obvladovanje in ohranjanje polozaja. To niso moje besede. Ampak besede zensk v JS.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:53 10.oktober 2016.

    Bodo pa pač še mal več žensk usposobil. Nič hudga ne vidm v tem. Itak bodo pravila veljala za vse tako da to ne bo gospodarske škode če že kdo slučajno predvideva da bi bila. Ne vidm problema. Prej pozitivno ...prikaži večo k negativno mi je to. Ne rečem so ženske lahko tud katere prasice sam drgač pa so v mnogih situacijah tud bolj človeške. Sej a ni Primc rekel da otrok potrebuje tako očeta kot mater? No vidš...zaposleni tud rabijo tako šefa kot šefico. Ravno tako kot policaji v rabijo pri klepetu z kriminalci "slabega" pa dobrega policaja zato da iztisnejo še kak podatek več vn.

  • MihaMB 19:33 09.oktober 2016.

    Take vrste kvote je mogoče uvesti edino v državni upravi ali v državnih podjetjih...kjer je tako vseeno ali jih vodi moški ali ženska. V privatnih podjetjih pa že dolgo velja, da je edino merilo sposobnost - ne glede na spol.

  • nergač 22:15 09.oktober 2016.

    Kakšni neverjetni bedaki vodijo EU in nam pišejo smernice in direktive....

  • jakec1575 15:49 09.oktober 2016.

    Naceloma pa verjamem, da so zenske v marsicem bolj organizirane in sposobne od moskih. Preden me napadete feministke.

  • Pepe007 19:02 09.oktober 2016.

    Kje so dobri stari časi, ko je država pobrala desetino, pobrala tu in tam še kako cestnino ali mostnino, se vtikovala, kdaj je lahko dan za semenj in skoraj nič več?

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 20:16 09.oktober 2016.

    Bedasto. Kdo ve kakšne neumnosti še lahko pričakujemo od teh bedakov, ki so na oblasti v Evropi. Po eni strani sprejemajo prostotrgovinske sporazume z Ameriko, Azijo in drugimi popolnoma liberalnimi območji, po drugi strani pa domačim firmah predpisujejo kopico birokratskih ...prikaži več ovir in predpisov. Halo, tako to ne gre! Če je prosta trgovina, potem morajo biti enaki pogoji za vse.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.