Slovenija
222 ogledov

Vsak peti potrebuje pomoč

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Ferluci 07:57 18.november 2013.

    A je kdo pomislil na ustrezno usposobljenost, zavzetost in znanje učiteljev? Prej bi rekel, da tu nekaj smrdi. Vsak peti otrok... neumost!

  • rogixl 22:12 17.november 2013.

    Glede na tako velik odstotek otrok, ki ne dojema snovi, mislim da je kar precej narobe z učnimi programi. Ali ne zahtevamo od otrok preveč in prehitro?

  • Trovlak 23:03 17.november 2013.

    Fejsbuk generacija! Ne zgolj otroci, ampak tudi njihovi starši/skrbniki. Me ne čudi... Kdo ima danes sploh ima čas več ur dnevno zaporedoma, se posvečati otrokom? Malokdo. Starši smo cele dneve v službah, otroci doma. In za nameček - še stari ...prikaži več starši so v službah, kar je absurd! Sam sem bil v prvem razredu resda 30 let nazaj, ampak sem pri 6 letih poznal velike tiskane črke, nekatere stvari sem znal prebrati, poznal sem osnove računanja in nekaj osnov angleškega jezika. Kako ne bi, ko sta starša prihaja iz službe vsak dan točno ob 14:15 in z menoj preživela večino časa, poleg tega pa, ko njiju ni bilo, so me vzgajali stari starši po obeh straneh. Tak otrok se mora nečesa naučiti. Celodnevna prepuščenost TV-ju in računalniku pa neko znanje razvija, drugo zavira.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 23:13 17.november 2013.

    Bla bla bla, klobasate kar nekaj v tri dni kot en star zajec. Na globalni ravni IQ raste, tako da je razlog v slovenskem povecanju razredov za posebne povsem drugje.

  • rhombur 07:06 18.november 2013.

    facebook imajo tudi v drugih državah - če izmed 40 držav naši otroci najbolj sovražijo šolo, potem je to konstanta. Prav tako so konstante potrošniška družba, obremenjenost staršev, računalniki in telefoni. Variabla pa je učni načrt in sistem organizacije šolstva. ...prikaži več Učiteljska kasta bo seveda krivdo valila na starše, ki da vzgajajo nemogoče otroke, drugačne, kot so bili oni ali mi, vendar pri tem pozablja, da se z družbo spreminjajo tudi učitelji sami, saj na spremebe niso imuni....

  • privat 09:23 20.november 2013.

    butasti novinar...kaj čem ti jaz napisati članek za katerega si le ti plačan??? V šola se učitelji trudijo le za izbrane ljudi..kakor so..vejo učitelji in vsak učitelj ima podatke ,kje se posebej mora truditi. 100% resnice je..otrok ki ima učne ...prikaži več ,bralne ,matematične težave ali drugo ..so od malih ljudi ,tam učitelji se NE TRUDIJO!!! Ne trošijo svojega poslanstva da bi otroka naučili čitati v letu dni niso porabili ene ure za otroka ,ki je iz obične revne družine...pač ni daril,ni brezplačnih izletov..itd.. Res pa je od vsakega bogatega človeka ,ki je investiral v darila je otrok sama odlika...Pač v šolstvu kakor v gospodarstvu ali politiki je splošni kaos...kriminal..No policija usmerja promet in kaznuje neprivezane voznike!

  • xgego 07:15 18.november 2013.

    Veste kaj pa bom jaz rekel. In mislim da imam kar prav. Problem ni v otrocih. Otroci so zelo pametni, bolj kot si mi mislimo. Problem jaz vidim v tem, da imamo toliko socialnih delavk, ki pač morajo nekaj ...prikaži več delat. Ko sem jaz hodil v OŠ, smo imeli na 1000 učencev eno socialno delavko. Pa mislim, da če je takrat na 1000 učencev 10 učencev ponavljalo razred je bilo veliko. Tako da z otroci ni popolnoma nič narobe. Prav tako ni res, kot eni pravijo, da so se starši več ukvarjali z otroci. Moji starši so bili do dveh v službi, potem 1,5h avtobusa do doma, potem pa še doma do večera v vrtu, ali njivi...Otroci pa smo si čas krajšali v gozdu, v poletnih dneh pa v potokih. Pa ni nič narobe z nami (vsaj po moji oceni).LP

  • rhombur 22:29 17.november 2013.

    niti ne. Problem je prej v tem - vsaj, kolikor vidim pri mulcih, da je snov taka, kot da bi se nekdo trudil, da bi jo čimbolj fragmentiral že znotraj istega predmeta - na eni strani so npr. vsi škodljivci ...prikaži več zelja, naslednja ura pa govori o vrstah naselij ali podobni, nepovezani zadevi. Da o usklajenosti med naravo in matematiko oz. fiziko in matematiko sploh ne izgubljamo besed. Ali učenju silhuet pri športni vzgoji. Ali tehnoloških dnevih, kjer sedmošolci+ lepijo storže in okraske, kot v vrtcu....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.