Zdravje /zdravje/aktualno
278 ogledov

Vsebujejo tudi svinec in živo srebro

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 21:18 19.marec 2017.

    Khm, kje pa si prebral, da izključno kajenje povzroča raka? Ampak ... po statistikah do 90% pljučnih rakov direktno povzroči kajenje. Na milijon primerov torej 900.000 smrti, ki jih ne bi bilo. Po tvojem je to malo oz primerjeljivo? Ostalo ...prikaži več je splošna onesnaženost, nekaj geni, .... vse ostalo, kar govoriš je pa bolj malo smiselno. Pa kdo pravi, da samo raka? Malo si poglej statistike, ogromno večino infarktov, KOPB, ... je direktna posledica kajenja, tam pa še pobije kajenje bistveno več ljudi prezgodaj kot pa preko raka. Ampak kot rečeno, enim je jasno, drugim pač ni. Naravna selekcija. In ta me ne moti, motijo me vsi tisti pasivni kadilci, ki umirajo zaradi razvade drugih, pa vsi tisti novorojenčki, ki imajo statistično bistveno več problemov kot od nekadilk. itn itn.

  • mirror 13:56 19.marec 2017.

    Kadilci naj bi umirali 10-15 let prej. Do takrat normalno delajo in gredo v pokoj. Pokojnino uživajo torej 10-15 let manj, kar je za državo dobro. Njihova delovna doba kljub kajenju poteka čisto normalno brez pretresov, kar za alkoholike in ...prikaži več narkomane ne moremo trditi. Zato je obešanje kadilcev samo demagogija novinarjev, da imajo kaj pisati. Precej kadilcev v zreli dobi okoli 40 leta starosti ali še prej opusti kajenje zaradi kašljanja. Mladi pa kot mladi morajo vse poskusiti, nekaterih se prime, za druge je kajenje samo trenutna modna muha.

  • mirror 17:11 19.marec 2017.

    " Kar polovica jih bo umrla zaradi posledic kajenja …" To je čisto zavajanje medijev. Povprečna življenjska doba se kljub grozečim napovedim medijev zaradi višje smrtnosti posledic nikotina vztrajno vsako leto daljša. Od leta 1960 do 2016 se je ...prikaži več življenjska doba prebivalcev naše države povečala za šest let. Sama demagogija medijev, ki polnijo časopisne stolpce in internetne strani.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 17:49 19.marec 2017.

    pha tudi tisti ki ne kadijo so imeli raka, pa nikoli pili niti kadili, to je samo napihovanje da ne boš več kupil cigaret, če bi jaz kadil ( pa ne kadim) zaradi teh par stvari ne bi nehal, nehal ...prikaži večl bi zaradi sebe na zaradi neumnega pisanja

  • ae8aecafd0d127e29826f17b5a598081f0e7e32b 18:48 19.marec 2017.

    Smrtnost povezana s cigareti nima veze z nikotinom. Zato pa ne najdes povezave.

  • mokmelk 21:10 19.marec 2017.

    Odvisnosti so zanimiva stvar. Lahko jih pometemo pod preprogo v imenu ' osebnega mnenja ' ali ' življenjskega stila ', na koncu pa so še vedno odvisnosti.

  • smuc 23:49 19.marec 2017.

    Droga pač-zasvojenost!!!

  • Simon Karoli 00:10 20.marec 2017.

    Dajte no ne pretiravat. Res, da nisem kadilec vsaj aktiven ne vem pa, da tisti ko kadi ima vsaj v tem užitek. Cel čas se samo omenja kako je vse nevarno od cigaret do sladkorja, ki je namreč gonilo za ...prikaži več telo. Skratka pozablja se na to, da je vse nevarno če se uživa v prekomernih dozah. Omenja se svinec in živo srebro hmm a amalgamske plombe pa niso nevarne? Tudi tam najdete te kovine in še kaj drugega. V vsaj 2 državah so bile prepovedane že v začetku ene so jih prepovedale pozneje kaj pa mi? Če hočeš, da ti zavarovanje, ki ga drago plačujemo vsak mesec uredi zobe moraš vzeti amalgamske plombe vse ostalo je seveda plačaj tako, da nehajte že 1x s tem kako je vse nevarno!

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 13:05 19.marec 2017.

    ma dejte nakladat neumnost, tudi drugi umrejo pa niso nikoli kadili, pa dejte slikce gor in ful podražajte ampak tist k hoče kadit bo tud še naprej pa tud če bo škatlca 8 evrov

  • mph 15:39 19.marec 2017.

    Hja, na žalost nekadilci nismo nesmrtni, če si imel to v mislih s svojim modrovanjem. :-) Ja, seveda, poznamo genetske frike, ki so kadili in dočakali 100 let, ma tak ali taka je 1 na milijon. Vsi ostali pa kot ...prikaži več je napisano v članku. In seveda tudi onesnaženosti ima posledice, ampak to je eno nepotrebno onesnaževanje lastno in sotrpinov v družini.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 17:50 19.marec 2017.

    bravo, prav si napisal

  • Harrison 05:43 20.marec 2017.

    To pa ti je užitek, ja. Da smrdiš sam in še zasmrajaš okolico.

  • tomaz 14:07 19.marec 2017.

    A ni čudno, kot da bi se nekdo hotel opravičevati zaradi sprejema novega zakona....Namesto da bi se posvetili temam, ki bi poboljšale socialni položaj, se raje ukvarjate s prepričevanjem svojega prav imeti. Enkrat so to kadilci, drugič mesojedci, tretjič vegetarijanci ...prikaži večetarijanci in podobno, potem še onesneževanje zraka pride na vrsto, kurjenje v kurilnih napravah s trdimi gorivi, katere so še pred leti celo subvencionirali. Pa dajte se enkrat vprašat, kaj je resnični vzrok predčasnih smrti. Največji sovražnik je stresno življenje in vsakodnevno sekiranje okoli tega, kako boš preživel iz meseca v mesec.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.