Avto
447 ogledov

Vzroki in rešitve vožnje v napačno smer

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Žurnalček 15:11 29.januar 2016.

    Sistem delovanja je takšen , da je v asfaltu magnetna zanka , kot pri nas pred semaforji ali pa pred zapornicami garaž , ki se po prevozu zanke same dvignejo , zanka je pa vključena samo takrat , ko je ...prikaži več spuščena polzapornica . Miza skoči gor v pol sekunde in če ne uniči prvo premo , sigurno uniči zadnjo !Sistem preprečitve že obstaja , da ne boste spet zapravljal miljone , sam kupte ga in montirajte

  • Žurnalček 15:20 29.januar 2016.

    Prekvalificirajte vožnjo v nasprotno smer po AC v poskus premišlenega umora v trajanju , vse dokler avto vozi v nasprotno stran. Po takšni kvalifikaciji sedaj kaznivega dejanja , dobi Policija vsa pooblastila , da dejanje čim prej prepreči z vsemi ...prikaži veči sredsti , se pravi tudi dolgocevnim orožjem .Dohiti ga po pravilni strani in nanj strela . Pika ! Pa naj se vozijo v nasprotno stran . No polovici bi tudi naredili uslugo , saj so samomorilci !

  • Skippy 19:58 09.junij 2015.

    Tega ne počnejo nikjer, posebej tega ne moreš storiti na avtocestnih uvozih, kjer so že visoke hitrosti. A sedaj naj bo država odgovorna za poskus umora? In nenazadnje, a boš ti kril komu škodo tudi 600 evrov za pnevmatike?

  • h3o 20:26 09.junij 2015.

    lahko bi pa tudi z laserji poškodovali očesa, da bi človek oslepel. Ali pa morda kakšno blago rešitev, denimo, da bi se prižgali močni reflektorji, ki bi tako močno svetili, kot bi voznik gledal v sonce

  • KOJAK 22:10 09.junij 2015.

    V Avstriji še nisem naletel na te bodice!

  • mph 00:04 10.junij 2015.

    Ah, zadnji stavek, je del umotvora tega direktorja, ki očitno proizvaja take sisteme za obveščanje namesto sistemov za prediranje pnevmatik.

  • stilist 08:49 10.junij 2015.

    Ti nimaš čisto pošlihtano v glavi, za kaj je pristojen DARS. Malo si pogooglaj kaj pomeni kratica DARS!

  • stilist 08:53 10.junij 2015.

    Tukaj se komentira, kakor da vozniki pridejo na AC le po izvozu. Zelo veliko jih na AC obrne potem, ko ugotovijo, da gredo v napačno smer, ter se potem peljejo kontra. Sicer pa smo v Sloveniji znani, da ukrepe uveljavljamo brez analiz.

  • Kajter Petko 20:18 09.junij 2015.

    ne se hecat ..Predreti pnevmatike lahko v najhujšem privede tudi do smrti .. to da se pa vozijo nasproti pa je pol kaj?? .. seveda da bo direktor računalniškega inženiringa reklamiral da je bolj primerno informiranje ... V bistvo je ...prikaži veče pa problem samo v tem da je potrebno sisteme za prediranje pnevmatike vzdrževati .. in to se Darsu ne ljubi oz so jim stroški katere si sedaj v obliki dobiška rajši razdelijo .. če bi lahko Dars iztožili za vse posledice ki so bile pri nasprotnii vožnji bi te sisteme že zdavnaj imeli ..

  • h3o 20:23 09.junij 2015.

    z uporabo rdečih semaforjev, tako da bi vozniki videli, da vozijo napačno. Hec je pa v tem, da te semaforji bi imeli v resnici prirejeno snajpersko puško, tako da bi voznika na eleganten način zvabili na ustrezno mesto, nato pa ...prikaži veča bi snajperist opravil svoje

  • Žurnalček 15:05 29.januar 2016.

    V Rusiji imajo pred žel. prehodi na levi strani avtomatskih polzapornic , dvižne železne mize , ki se dvignejo takoj , če avto obvozi polzapornico . Nastane stopnica 25-30cm , katera avtu uniči podvozje , odvistno od tega, s kakšno ...prikaži večo brzino želi prekrškar prepeljati okoli zapornice !

  • Xerxes 14:45 09.junij 2015.

    Zakaj je pri nas vse predmet neskončnih debat? Vgradimo sistem za luknjanje pnevmatik, potem se voznika kaznuje, plača poškodbe na sistemu in na tak način rešimo še vse druge, ki bi juh tak voznik poškodoval. In v 2-3 mesecih, ko ...prikaži več bo jasno da so ti sistemi vgrajeni povsod, bo nenadoma močno padlo število teh voznikov

  • Xerxes 15:48 09.junij 2015.

    Gre za preprosto rešitev, ki fizično prepreči večji del voženj v napačno smer, ne glede na razlog zanje. Pomembno je preprečiti hujšo posledico. Vsekakor ne prepreči tega absolutno, ker se to ne da. Včasih človeški kretenizem obide vse ukrepe.

  • Blanka Piromanka Zaspanka 21:46 09.junij 2015.

    Kolikor vem ima Avstrija ježevke že en čas. Kakšen poskus umora? Tisti, ki zavije na AC v obratno smer bi moral biti že v štartu obtožen ne za prometni prekršek, ampak za poskus umora večjega števila ljudi!Zakaj država? Spet bomo ...prikaži več branili krivce in spet kamenjali žrtve.Če sam človek nima toliko kolesc v glavi, da dojame katera je prava stran vožnje, potem oprosti tu ni več nič za debatirat.On je kriv. Država bi v tem primeru samo posredovala in pomagala, da bi ta morilec ubil samo sebe, ne pa še ostale ljudi, ki se PRAVILNO pripeljejo po voznem pasu! Spomni se Branka Mačka in treh nedolžnih mladih življenj!Sploh ni kej za debatirat, res. Škodo, odgovornost in vse ostalo se pa že zakonsko vpiše pod tistega, ki gre v napačno smer! Jst mislm, da vsak normalen, trezn človek nikakor ne more zavozt v napačno smer. Ne more. Če mu uspe, pa sankcije in absolutno doživljenjski odvzem izpita. Signalizacije so dobro vidne in jasne. Če jih jaz razumem, jih lahko tudi drugi.

  • mph 23:43 09.junij 2015.

    Koliko neumnosti je uspel povedat ta "Miro Živkovič direktor Intermatica.... pravi, da rešitev ko voznika, ki zapelje na izvoz in ne uvoz na avtocesto, onemogočimo s sistemi, ki preluknajo pnevmatike ali ga fizično ustavimo kako drugače, ni prava. To lahko ...prikaži več v najhujšem privede tudi do smrti.". Seveda tip predpostavlja, da so vsi ti pač normalni vozniki, malce zmedeni. Pa NISO. Večinoma kar vem je šlo za PIJANCE. In takemu pomaga samo predret pnevmatike. In če že kdo mora umret, potem naj raje ta potencialni morilec kot pa nedolžne žrtve. Absolutno podpiram uvedbo patentov za uničenje pnevmatike.Treba je delati na razvoju infrastrukture, ki bi obveščala voznike, da vozijo v napačno smer.

  • Ana2 09:51 10.junij 2015.

    Glede na to, da smo študetnje in strokovnjaki, ki želimo rešit tak problem z raziskavami, pa nam to ni dovoljeno. "Na okrogli mizi so zato dejali, da ni samo upravljalec cest tisti, ki bo rešil problematiko vožnje v ...prikaži več napačni smeri. Za to je treba sodelovanje države, AMZS, policije, zdravnikov, projektantov, šol, vrtcev …"Ko pa gremo v resno raziskavo pa nam DARS, Generalna policijska postaja te možnosti ne da (pridobiti podatke). Njigovi odgovori so:DARS: "ja rešite obrazec in bomo pregledali če je možno vendar vedite da vse to je plačlivo."Generalna policijska postaja: "žal voženj v napačno smer in prejetih voznikov ne beležimo."Mislim da bi mogli z več želje in volje sodelovati tudi z študeti, ki tak primer želijo raziskovati. Potemtakem se strokovnjake otepajo kar pa v tem članku o simpoziju ni tako. Čemu potem taki odgovori?

  • Pepe007 15:03 09.junij 2015.

    Tako zajameš del nasproti vozečih. Nek delež ljudi obrne na avtocesti. Denimo letos tujec na štajerski avtocesti, ki je obrnil nekje za počivališčem Zima.Najprej bi morali v zakonodajo vgraditi spremembo, ki bi močno spodbujala, da se voznik sam ustavi, ...prikaži več če že vozi v napačno smer. 1200 € kazni in odvzem izpita ni nek hud motiv, da se človek samoprijavi, ko spozna napako. Konec koncev jih večine ne dobijo. To je huda napaka zakonodajalca in vseh, ki so pri tem sodelovali. Kot drugo je skoraj smešno, če ne bi bilo predvsem žalostno, da policija ne sme uporabiti posnetkov nadzornih kamer. Kot tretje so nekateri uvozi res čudni.

  • Skippy 15:28 09.junij 2015.

    Število takšnih voznikov bi padlo, v kolikor bi takšne vožnje bile namerne!! Ampak niso, so splet vozniške napake. Sicer pa ste takšni kot si ti pred leti govorili, da če odvzamete vozniško, da bo problem rešen. Sedaj jemljemo ...prikaži več vozniške, problema pa je še več. Pa še kar ne dojamete, da je stvar napake.

  • Ivo 21:14 09.junij 2015.

    Meni je pa krožišče zelo nevarno. Jaz bi rad peljal naravnost, ko vozim pijan ali razstresen in neki idio.ti so sredi ceste postavili hrib. A bo država mi plačala za škodo, če bom naravnost peljal?? Nevarna ovira je to, se ...prikaži več lahk 100 in več na uro peljem prej, pol pa ovira! Bravo DARS, bravo AVP!

  • Blanka Piromanka Zaspanka 23:31 09.junij 2015.

    Jaz žal nevem kako se temu reče v nemškem jeziku, da bi poiskala kakšen link. Vsekakor se je pa že kar precej let nazaj govorilo o tem-po tvju/dars, da naj bi Avstrija imela postavljene te ovire. Seveda pa nisem sigurna. ...prikaži več Vseeno je pa moje mnenje enako.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.