Slovenija /slovenija/crna-kronika
41 ogledov

Z lovsko puško streljal na kvadrokopter

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tomaz 14:21 25.junij 2015.

    Na netu je pri nas kar nekaj podjetij, ki ponujajo snemanje iz zraka, vključno z promocijskimi posnetki. Ker naša zakonodaja prepoveduje javno uporabo posnetkov narejenih z kamerami na objektih, ali kamere v avtih, tudi na dronih, so vsi ti posnetki ...prikaži večki na netu v neskladju z zakonodajo in inšpektorji bi lahko ukrepali, seveda če bi hoteli. Dokler ni tožnika, tudi ni dolžnika.

  • rogixl 12:35 25.junij 2015.

    A kvadrokopter lahko leta vsepovsod in snema kar hoče? Ali je za letanje teh kvadrokopterjev potrebno kakšno dovoljenje, ima kakšno registracijo, ali je lastnik poznan? Mislim da bo tudi na tem področju potrebno narediti red.

  • mph 13:24 25.junij 2015.

    Sem hotel ravno napisat. To bi morali strogo preganjat, če se hočejo z njimi igrat, naj se nad za to namenjenimi površinami. Ni prvič, da ga sredi mesta vidim kje visoko nad glavo ... naj neodgovorna baraba (ali pa starš, ...prikaži več če je to kupil otroku) izgubi stik, grejo baterije, ... pa bo kdo dobil to na glavo. Glede na težo nekaterih modelov, je smrt zagarantirana.

  • KLOBO 13:40 25.junij 2015.

    Tebi ne bo nič, ker praznih glav sploh ne more zadeti !!

  • KLOBO 13:45 25.junij 2015.

    tako piše v navodilih za uporabo 4-kopterja!

  • Igor Đukanović 13:48 25.junij 2015.

    Morda pa so številke še bistveno višje, saj večino normalnih ljudi orožje sploh ne mika.

  • wolfyy 14:09 25.junij 2015.

    se strinjam, lopovi so bolj zaščiteni od poštenih. Lopov te lahko napade, lahko hodi po tvoji posesti ti lahko pa samo kličeš policijo in jih čakaš 2 uri. odstranit ga namreč ne smeš iz svoje postesti, ker potem te lahko ...prikaži več toži. enostavno nad mojo posestjo nima nihče kaj za snemat.

  • mph 14:45 25.junij 2015.

    Kaj pa si danes jedel? Mi delujejo tvoji komentarji nadpovprečno duhoviti. :-)

  • Johan Spohan 17:03 25.junij 2015.

    Klobo je še vedno le ubogi klobasač.

  • Ferluci 20:02 25.junij 2015.

    Ja, pa tudi pripadniki UDBE niso nikoli vrnili orožja. Imajo pravico do njega?

  • jgm 18:15 27.junij 2015.

    Motiš se! Tudi lovci morajo opraviti psiho teste.

  • francl12 13:39 25.junij 2015.

    Najprej naj kazensko ovadijo sosede, ki so posegali na obtoženčevo posest! Pri tem pa dam američanom prav, če zalotijo vlomilca v hiši ali na svoji posestvi, ga lahko v samoobrambi legalno posravijo na drugi svet! Pri nas pa vlomilec nič ...prikaži več ne odgovarja, kazensko pa preganjajo lastnika, ki se je branil! BOLANA DRŽAVA IN NJEN SISTEM!!!!

  • tomaz 14:12 25.junij 2015.

    Na našem trgu se je pojavilo nekaj firm, ki sestavljajo te "igračke" in glede na to da je iz sorazmerno cenene robe, na tak način dobro služijo. Drug problem je, da na Kitajskem kupiš preko neta komponente in že za ...prikaži večin že za manj kot 200 EUR sestaviš sam, če imaš kaj pojma. Skratka nemogoče je v poplavi vseh dronov voditi neko evidenco in statistiko, čeprav so nekatere članice EU že zakonsko uredile tudi to področje, pri nas še ne, ker so "zamrznili" direktivo o obvezni registraciji zaradi nelogičnih in premalo premišljenih členov, ki naredijo več škode kot koristi (za padalce, zmajarje, modelarje in podobno).

  • Igor Đukanović 13:48 25.junij 2015.

    JLA sem služil na romunski meji. Poveljnik "graničnog odseka" se je bal samo tega, da bi med patrolo "koja budala pucala". Policisti morajo napisati zelo natančna poročila, da jih več nikoli ne prime, da bi uporabili svojo službeno pištolo. Edino ...prikaži večino pri lovcih nas sploh ne moti, da je med 20.000 (20 tisoč) slovenskimi lovci statistično dokazljivo (ker ne rabijo opraviti ustreznega psiho testa) približno 200 psihotikov in kakšnih 100 psihopatov.

  • tomaz 13:57 25.junij 2015.

    Ja to so nevarne igračke in marsikatera nesreča se je že pripetila, čeprav se lastniki tega sploh ne zavedajo. Ker je to postalo "kitajsko" ceneno, je dostopno skoraj vsakemu, pa naj ima kaj pojma o letenju ali nič. Propelerji so ...prikaži večlerji so kakor vrteči nožki in bilo je že nekaj primerov, ko so morali zaradi njih dohtarji šivati. Sam se zavzemam za to, da bi se te naprave morale registrirati, še posebno, če jih določena podjetja uporabljajo kot profitno dejavnost snemanja iz zraka. V kolikor so pa lastniki člani modelarskih klubov, pa tako interni pravilniki klubov določajo pogoje letenja, kakor tudi lokacije. Skratka nihče nima pravice snemati mojo lastnino iz zraka, čeprav zakon tega ne prepoveduje striktno, prepoveduje pa uporabo posnetkov.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.