Slovenija /slovenija/intervjuji
3330 ogledov

Roman Žveglič: "Fino je, če potrošnik dobi znižano, ampak ..."

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 08:37 18.maj 2022.

    kot prvo, ukiniti status kmeta. takoj. zakaj. danes se s kmetistvom lahko ukvarja samo tisti ki ima status. zakaj nekdo ki ima službo ne more kupiti nekaj gozda, neko njivo in tam popoldan "kmetovat ? vseeno bolje kot da tam ...prikaži večam zrase magna ali pa grmovje. in drugo. kmetu omogočit da je prvi, ne zadnji. primer. čebelar lahko prodaja samo čiste čebelje proizvode, brez da odpre proizvodnjo. po drugi strani pa nek biznisman prodaja med in dodatke v medu, pa nič slovenskega. to ne gre.

    • rd2dmk2 08:41 18.maj 2022.

      drugič pa še neki zakoni. v gozdu ima gozd absolutno prednost. kaj to pomeni ? da se ne sme nabirat listje za steljo, razen če to ni zgodovinsko dejstvo. ne sme se postavit čebelnjak sredi gozda, ker se preneha funkcija ...prikaži več gozda. po drugi strani pa dosti lastnikov gozda , danes dela z gozdom na način posekat vse, ker jest dons hočem bit bogat , za potem me pa ne briga. kar poglejte koliko gozda po žledolomu je pogozdenega po navodilih, koliko pa zaraščenaga z robido.

    • rd2dmk2 08:45 18.maj 2022.

      tretjič omilit zakone za industrijo. kaj rabi en čebelar ljubitelj se ukvarjat z embalažno shemo. in zakaj je sploh to potrebno. kolk občin je v shemi zero-waste ( brez odpadkov ). pa se kje dogaja da povečuje reciklirna embalaža ? ...prikaži več čebelar , ki hoče prodat svoj med pa naj se ukvarja z embalažo, ki je za povrh steklena. če čebelarska zveza zna delat dneve čebel, naj pa še uredi zbiranje kozarcev za med in ponovno rabo le teh, centrov je dost, pa naj poleg voska se še to zbira.

    • rd2dmk2 08:48 18.maj 2022.

      četrtič, ljubitelji na vrtu marsikaj pridelajo, zakaj se mora čist od vsake kile obračunavat davek, ja tudi na dinosu za star papir se šteje v dohofnino. pa če pridelam v krasni letini 100 kg jabolk na vrtu, zakj jih ne ...prikaži več morem breu nekih velikih komedij prodat bližnji trgovini. saj ni treba 100 ton ampak nekje bi se pa dalo omejit. ja in zakaj ne. ker so veliki proti. sta pa ukinili obcestne stojnice, ker se kao prodaja čudno sadje. a to pa ne znate kontrolirat.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.