Slovenija
26466 ogledov

"Za en plačni razred več v šestih letih in ne za dva v treh"

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • igorgeus 20:37 19.februar 2021.

    V bistvu bi radi ukinili napredovanja vecini, da bodo prisli do dodatnih sredstev, ki jih bodo v obliki sredstev za "nadpovprecno uspesnost" potalali med tiste, ki ze tako imajo najvisje place v JS

    • jastreb13 09:27 20.februar 2021.

      Napredovanja bi morali obvezno ukinit vsemu vodstvenemu kadru v JS, ker ti skrajno zlorabljajo svoj položaj in si neomejeno delijo napredovanja med tem, ko na svojih določenih podrejenih (ki niso lizike in ne ovajajo sodelavcev) redno varčujejo in skrbijo z ...prikaži več svojim nestrokovnim ocenjevanjem, da nebi napredovali.

  • mph 22:30 19.februar 2021.

    Nihče pa ne pomisli, da je glavni probleme pri ocenjevanju ... ocenjevalci. Kader, ki je nesposoben vodit in ga ne moreš zamenjat očitno. Krivi pa so vse tisti pri dnu, ki niti nimajo možnosti ugovarjat. Ne povsod, ne v si ...prikaži več seveda. Idealno je, kjer so možno neki normativi, ne pa odgovornost šefov, ki jim nihče nič ne more, če slabo ocenjujejo ali niso sposobni za to.

    • jastreb13 08:59 20.februar 2021.

      Ja res je. Največja napaka tega butastega Virantovega plačnega sistema je, ker so dali nesposobnim, pokvarjenim in maščevalnim šefom v roke to veliko odgovornost, da sami ocenjujejo svoje podrejene. Tako prihaja zaradi njihove nestrokovnosti za isto delo pri podrejenih do ...prikaži več velikih oškodovanj in do vedno večjih razlik v plači. Za isto opravljeno delo šefovi ljubljenčki (lizike) v treh letih napredujejo za dva plačna razreda, eni pa šele v šestih letih za en plačni razred kar je zelo podlo.

    • jastreb13 09:19 20.februar 2021.

      Ne samo podlo ampak tudi skrajno diskriminativno in ponižavajoče do sodelavcev takih. S tem se v kolektivih povzroča zgražanje nad vodji ocenjevalci, širi se slaba volja, upori in spori med podrejenimi. Če imaš v življenju srečo in imaš za vodjo ...prikaži večo nestrokovnega bedaka, ti ta v štartu z nestrokovnim ocenjevanjem zapečati kariero za celo življenje in to samo zato, ker mu nisi všeč ali pa se ne pišeš prav. Ta plačni sistem je sramota za delavce v JS RS, daje pa moč nesposobnim in pokvarjenim šefom.

    • rd2dmk2 09:52 20.februar 2021.

      ni problem šef, ampak sistem. primer: na tv je bil prispevek testiranja na covid pri nas v slo je pet ljudi, v sosednji avstriji en sam. in drugič, JU dobi plačo neglede kako stoji država. če ni, se pa zapufa. ...prikaži večufa. realni sektor gre v stečaj, če ne znajo delat. naj ločijo pokojninsko blagajno od proračuna, potem pa naj se grejo kot v privatnem sektrorju. me zanima, kakšne bi bile sedaj plače v JU, ko je država minusu. saj delavec tud dela, pa ostane brez plače, pa naj še uradnik.

    • mph 11:00 20.februar 2021.

      @rd2dmk2, se strinjam, ... pa se ti ne zdi, da rabi ta gospodarski sektor bistveno bolj sposobne sindikate ali bistveno bolj sposobne ekonomiste? Kar npr. Avstrija, Danska, Nemčija, ... imajo. In bistveno večje kazni za gospodarske in politične zločine, ki ...prikaži več opustošijo sicer državo. Zato imajo tega relativno malo, vse pa funkcionira. Namesto se ukvarjat s plačami v JU (čeprav se seveda strinjam s tvojo logiko, da ne bo pomote), se je za ukvarjat z dejanskimi krivci za stanje v gospodarstvu.

    • rd2dmk2 18:34 20.februar 2021.

      mpg se strinjam s tabo. samo sedaj se ukvarjamo z JU. in JU bi se morala zavedat, da živi od od davkov na tak ali druhačen način, bodisi od gospodarstva bodisi od državljanov ( obresti od vlog, dohodnina, itd). in ...prikaži večn po moje ne more se z državnim denarjem delat kot komor kaj paše. tudi v JU rabimo sposobne ekonomiste in seveda osebno odgovornost. npr, sedaj bodo gostinci tožili gospodarko ministrstvo, plačal bo pa narod. e, čemu neki, naj plača Počivalšek and co. so imel čas 100 razlagat.

  • sandi76 10:11 20.februar 2021.

    Kje je sedaj GZS s svojimi pripombami, da bo dvig plač zmanjšal konkurenčnost gospodarstva ??? A , ja , oni se oglasijo samo takrat, ko si poskušajo delavci v gospodarstvu dvigniti plače za kakšno drobtinico !! V javnem sektorju se ...prikaži veču se že leta dogaja plačni stampedo, pa se zbornica nikoli ne javlja ! Čisti politikantizem !

  • Avatar pantani
    pantani 07:14 20.februar 2021.

    Realni sektor, v 15 letih sem šel iz 855€ bruto plače na 1047€. Prosim da ne jamrate ker se tako ali tako napajate iz gospodarstva ki diha na škrge.

  • polona_miran 20:20 21.februar 2021.

    Delovna ocena in napredovanje je odvisno predvsem od tega koliko si všeč nadejenemu in kako mu lezeš v določene odprtine in na žalost znaje, strokovnoat, ažurnost...zelo malo vpliva na dvig plače😪😪 Glede na to kako ta vlada dela, me skrbi ...prikaži več da bo pošten delavec še bolj nasrkal.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.