Slovenija
60404 ogledov

Za izdelke iz Kitajske nič več oprostitve plačila

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • stilist 09:21 09.januar 2018.

    EU in naši državi se gre samo za to, da nas čim bolj oskubi. Radi bi, da kupujemo v uniji in plačamo za iste izdelke, narejene na kitajskem, večkratne marže in davke.

  • Snežinko 10:17 09.januar 2018.

    Spet napačno razmišljanje: da EU izgubi nekaj miljard letno zaradi tega... NI RES! Če je nek izdelek na Kitajskem 10 evrov, ga bom kupil. Če je isti izdelek v EU 20 evrov ga NE BOM kupil. S tem nisem EU-ju ...prikaži več povzročil prav nikakršne škode, saj v nobenem primeru ne bi zaslužili z menoj. Enako trapasto razmišljanje je v zvezi s t.i. "krajo" programske opreme... treba je vedeti, da nekdo, ki piratsko uporablja recimo avtocad za domače potrebe ga v resnici nikoli ne bi kupil, saj nima 5000+€...

  • stilist 10:55 09.januar 2018.

    Kitajci poceni delajo za EU multinacionalke polizdelke, ki jih le te sestavljene potem nam prodajo kot suho zlato, če pa kupiš izdelek direktno od njih, jim gre pa v nos, ker nas ne morejo olupiti.

  • oldii 11:14 09.januar 2018.

    banda naša zaračuna 8.5€ za opravljen carinski postopek tud če je manj kot 22€ tko da je več kot ddv!

  • stilist 09:27 09.januar 2018.

    pa še to: Žena kupuje na Aliexpresu vse izdelke pod 20€. In parkrat se je zgodilo preverjanje paketa, ki pa je zaračunano kljub temu, da je bilo vse v najlepšem redu s ceno. To ni prav! Kot bi opravljal alkotest ...prikaži več pri policistu in bi bil negativen, stroške postopka bi pa moral vseeno plačati.

    • ECKING 10:16 09.januar 2018.

      A ves da to verjetno ,glede na nase vrle "zakonodajalce" , niti ni po zakonu!? Sem ze sam studiral nekaj na to temo ,ker so mene kar velikokrat oglobili za $$$ ceprav je bila vrednos 10 dol!!!! Sem pa parkrat ...prikaži večt naredil naslednej nisem placal postopka in so poslali nazaj na Kitajsko ,sam pa sem vmes kontaktiral prodajalca in mu rekel ,da sem zamusli rok na posti in mi je potem poslal se enkrat in je bilo OK! Ker v drugo pa paketa niso pregledali!! Da ne omenajm teh pacientov ki to pregledujejo

    • ECKING 10:19 09.januar 2018.

      .... model odpre paket in ni sposobne oceniti (z uporabo googla in pletno strnajo pordajalne) koliko je vrednost izdelka v paketu......mi je za senzor za Atm napisal ,da je notri elektronka in da to pa mora biti vrednost vec kot ...prikaži več 22 eur .....WTF?? ce bi pogledal na aliexpress bi videl ,da stane samo 4,5dol!!!! Spet ena izmed JU sluzb ki smao zazira nekega strasnega efekta pa tako ali tkao ni in ga nikoli ne bo!!!

    • stilist 10:38 09.januar 2018.

      Plačevanje samo postopka se mi zdi zelo sporno! Plačati, da odprejo paket in vidijo da je vse OK.

  • Vane Dolenc 10:16 09.januar 2018.

    Lokalni trgovci bodo nedvomno izkoristili priliko, da še bolj nabijejo cene.

  • miho 09:38 09.januar 2018.

    Zanimivo - obdavčitev vsakega centa čezmejne trgovine je namenjena pospeševanju čezmejne trgovine. :D

  • MihaPu 12:51 09.januar 2018.

    EU lgbt liberalni posranci, jebem vam retardirano mater debilno roparsko! Smrduhi eni, namesto da kaj naredite za narod mu samo jemljete in ga obdavčujete še bolj. Preklete pizde posrane, vse vas odgovorne za kakršenkoli minus državljana in kakršenkoli večji cent ...prikaži več plačila davščin je potrebno streljati, zgleda da ostalo ne pomaga. Na giljotino nekoga za primer drugim.

    • uros13 14:48 09.januar 2018.

      P***iš se za 2 - 4 eur ki gredo v skupno dobro, ko je blo pa treba pravice dat manjšini si pa volil proti kljub temu da se te sploh tiče ne (predvidevam po tvojem komentarju) .... mislim da si ...prikaži veči tukaj ti del večjega zla kot pa država ...

    • MihaPu 20:53 09.januar 2018.

      V ZDA (najbolj retardirani liberalni skupnosti lgbtjevcev), ljudje protestirajo za vsak dvig DDV/davkov, kot pa pri nas. Vlada bi morala delati v dobrobit državljanov ne pa za "skupno blagajno", kjer se ne ve, katerim stričkom v ozadju gre to v ...prikaži več žep. Narod od tega nima nič in vse kar narod vidi, je to, da imamo davke na davke. Standard = izboljšava, ne pa da nazadujemo/sami sebe omejujemo. Politični pro-EU kreteni brez družine, karieristi lgbtjevski sprijeni narkomani brez družinskih vrednot.

  • jozicamurn 12:40 09.januar 2018.

    Želijo nas navest da nasedemo izkoriščevalskemu načinu "kupujmo slovensko" od predhodno lokalno dogovorjenih kartelnih dobaviteljev in da plačamo vse po 2-5x višji ceni. Spelte se s takšno nategovalsko politiko EU. Dajte lepe cene in sigurno ne bomo naročali iz Kitajske ...prikaži več potem, ne pa da nas ropate lokalno na vsakem koraku in da zadevo preplačamo.

  • krnke 14:53 09.januar 2018.

    Če se bo zaračunal DDV in nobene takse nekomu, da to pobira, potem ni problema. Da pa sedaj plačaš še 5-10€ za stroške carinjenja je pa groza. Če bomo kupili nekaj v vrednosti 10€ in plačaš 2,2€ davka OK. Če ...prikaži več pa boš moral plačati še 5-10€ stroškov je pa to nedopustno. Koliko sedaj pokrade Pošta Slovenije ker "podvomi" v vrednost paketa. To da v več kot 40% narobe presodi je velik problem.

    • McBobo 21:02 09.januar 2018.

      Ne, to ni groza, to je čista lopovščina računati za postopek, čeprav nima nobene osnove; blago cenejše od €22. Če so šli v postopek in naleteli na cenejše blago, kot €22, je to problem in strošek carine.

  • McClain 16:51 09.januar 2018.

    MIha Pu ima čiost prav. Banda lopovska, zato da si vi riti grejete pom pisarnah. KOlkr vas je, ( a ne Miro, s tvojimi 8.000 novimi v JS) bo počas treba ddv dvignit na 50% da boste preziveli, gnide faulaste. ...prikaži več To ni normalno da pobirate davek od nicvrednih stvari in pribijate se nekoplačljivo storitev gledanja v pakete...

    • MihaPu 21:13 09.januar 2018.

      Namesto da bi povečali naprimer konkurenčnost s Kitajsko in ponujali po istih ali manjših cenah podobno kakovostne izdelke ali celo boljše pri nas, tega pa se ne spomnejo. Najlažje je dajati nekakšno omejitev ljudem in veliki večini tudi poslabšati praznike ...prikaži več in novo leto (nakupi itd.), kot pa da recimo nekaj naredijo, da EU podjetja postanejo bolj konkurenčna in da z veseljem kupujemo v EU po primernih cenah brez nategovanja pa še ljudje bi imeli zaposlitev in blaginjo. Kretenoidi politični.

  • McClain 16:54 09.januar 2018.

    najboljš da ščitite riti tistim trgovcem ki na kitajskem kupujejo etuije za telefone po 1 eur, prodajajo jih pas po 20. Telekom je ze eden takih, recimo, zato pa lahk ma Kocijančič 4,500 evrov mnesečnega pavšala za storitev ki se ...prikaži več ji reče pešačenje do bankomata in dvig denarja..

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:45 09.januar 2018.

    EU rešuje problem dampinških cen za dostavo pisemskih paketov iz Kitajske po EU z napačne strani prizme. Kako bodo poskrbeli da ti Pošta Slovenije ob zgolj ugotavljanju ali je kos plastike res vreden 9 EUR (najbolj bizaren primer) ne bi ...prikaži več izstavila končnega računa 4 ali 5 EUR za storitev? Storitev, ki temelji zgolj na občutku delavca, ki ima dnevno normo obdelave je nepregledna in s tem nepoštena! Ni mi težava 22% DDV ampak za vrednosti pod 22 EUR ni stroškov obdelave dodatnih 4-5 EUR!

  • model 12:15 09.januar 2018.

    Da "prevaranti" označijo paket nižje od 22€,pošiljajo pa si pametne telefone in tablice!Ja in pol svizec zavije čokolado..Vsi paketi iz tujine gredo preko carine! A mislite, da carina ne pregleda paketov? Sam dokaj pogosto naročam izdelke, ki jih v SLO ...prikaži več sploh ni in že nekajkrat sem dobil carinski postopek za izdelke,ki so bili cenejši od 22€.Za izdelke recimo nad 30€ pa je bil čisto vsakič carinski postopek in čisto vsakič plačilo postopka in plačilo DDV!!! Tako da ni potrebno zavajati javnosti!!

    • Snežinko 17:54 09.januar 2018.

      Carina (in pošta) vedno zahteva original račun (ali paypal transakcijo), ki jim ga moraš poslati. Če jim ga ne, zadevo vrnejo pošiljatelju. Tako da so tole s prevaranti res hudo gnile bučke!!!

  • Adriat 15:47 11.januar 2018.

    Ni na tem planetu dovolj kletvic da bi opisal naš usran in požrešen Slowekistan... Če si pri vsaki stvari vzamejo nekaj kar sploh ni njihovega jih javno povabim da vsakič ko grem na skret pridejo in si vzamejo svoj delež. ...prikaži več Lenobe in požrešni usraneti. Sram jih je lahko

  • Simon Karoli 18:14 09.januar 2018.

    Prav zabavno je brat komentarje vedno iste vsebine vuf vuf vuf :) Dajte no se zresnit in ne trošite svoje energije in živcev tu. Če mislite, da je res vse tako narobe pol najdite ljudi, ki bodo zares take anomalije ...prikaži več odpravili in njih postavite na te položaje. Tudi jaz se ne strinjam s tem monopolom trgovcem samo na takih portalih tega zagotovo ne bomo rešili.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.